JUS standardizacija

28

3.2

3.3 3.4 3.5

Predlog br. 3260

STANDA RDIZACIJA

mDmDImDIDsıI e -C—

Materijal i izrada

Delovi sanduka izrađuju se od jelove i smrće ve rezane građe. Građa mora biti zdrava, težine do 480 kp po 1 m.

Dozvoljene greške materijala:

— srednje srasle kvrge,

— srednje pukotine s tim da ne smeju postojati na rubovima čela, — srednja rujavost,

— srednja mušičavost.

Dozvoljeno otstupanje težine ~ 10%.

Rub kvrge mora biti udaljen najmanje 20 mm od ruba čela.

Oznaka eksera koji se upotrebljavaju pri skivamju sanduka jeste:

28 X 60 i 31 X 70 prema JUS M.B4.021

Isporuka Sanduci se isporučuju po mš ili po komadu.

Pakovanje

Delovi sanduka pakuju se u veze posebno za čela, stranice, te dno i poklopac za 2 sanduka; a Dpoprečne letvice čela, stranica, texdna i poklopca za 15 sanduka.

Svaka veza povezuje se modrožarenom žicom prečnika 1,6 mm ili 1,8 mm, prema JUS C.B6.010, na 2 mesta. | -

Ambalaža od drveta DK 674.6 SANDUK ZA ŠEĆER JUS D.FI1.071

” Krajnji rok za dostavljanje primedbi: 1 septembar 1960

U ovom standardu primehjene su jedinice veličina i hjihove oznake po JUS A.ALO40 (mapr. jedinica težine kilopohd — kp, zamenjuje dosad upotrebljavanu jedinicu kilogram — kg).

Predmet standarda Ovaj standard odnosi se na sanduke za pakovanje šećera u kockama. Oblik i dimenzije

Sanduci po ovom standardu moraju imati oblik prema slici: