JUS standardizacija
28
3.2
3.3 3.4 3.5
Predlog br. 3260
STANDA RDIZACIJA
mDmDImDIDsıI e -C—
Materijal i izrada
Delovi sanduka izrađuju se od jelove i smrće ve rezane građe. Građa mora biti zdrava, težine do 480 kp po 1 m.
Dozvoljene greške materijala:
— srednje srasle kvrge,
— srednje pukotine s tim da ne smeju postojati na rubovima čela, — srednja rujavost,
— srednja mušičavost.
Dozvoljeno otstupanje težine ~ 10%.
Rub kvrge mora biti udaljen najmanje 20 mm od ruba čela.
Oznaka eksera koji se upotrebljavaju pri skivamju sanduka jeste:
28 X 60 i 31 X 70 prema JUS M.B4.021
Isporuka Sanduci se isporučuju po mš ili po komadu.
Pakovanje
Delovi sanduka pakuju se u veze posebno za čela, stranice, te dno i poklopac za 2 sanduka; a Dpoprečne letvice čela, stranica, texdna i poklopca za 15 sanduka.
Svaka veza povezuje se modrožarenom žicom prečnika 1,6 mm ili 1,8 mm, prema JUS C.B6.010, na 2 mesta. | -
Ambalaža od drveta DK 674.6 SANDUK ZA ŠEĆER JUS D.FI1.071
” Krajnji rok za dostavljanje primedbi: 1 septembar 1960
U ovom standardu primehjene su jedinice veličina i hjihove oznake po JUS A.ALO40 (mapr. jedinica težine kilopohd — kp, zamenjuje dosad upotrebljavanu jedinicu kilogram — kg).
Predmet standarda Ovaj standard odnosi se na sanduke za pakovanje šećera u kockama. Oblik i dimenzije
Sanduci po ovom standardu moraju imati oblik prema slici: