JUS standardizacija
—_
DIN 19556—1959 Entwurf
ONORM B 2501—1559
ONORM B 2503—1959
Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Profil kanala za postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.
Kućna kanalizacija. Smernice za građenje.
Ulični kanali (mesna kanalizacija).
Smernice za građenje.
DK 637.127.6 — Ispitivanie mleka
GOST 3624—1947
GOST 3625—1947
GOST 3626—1947
GOST 3628—1947
GOST 3629—1947
GOST 5867—1951
Mleko i proizvodi od mleka. Metoda određivanja Kiselosti.
Mleko. Metoda određivanja relativne gustoće.
Mleko i rroizvodi od mleka. Metoda određivanja sadržaja vode i suve materije.
Proizvodi od miska. Metoda određivanja sadržaja šećera.
Proizvodi od mleka. Metoda određivanja špirita (alkohola).
Mleko ı proizvodi od mleka. Metode određivanja sadržaja masti.
DK 641 — Prehranbeni proizvodi
PN A 04012—1959
Prehranbeni proizvodi. Određivanje sadržaja bakra.
DK 661.73 — Organske kiseliae
OST NKPP 424—1938
DK 663.1 — Kvasci
OST NKPP 351—1938
PN A 79006—1959
DK 663.5 — Alkohol
GOST 4362—1950
GOST 5194—1950 GOST 5363—1950
GOST 5963—1951 GOST 5964—1951
GOST 6535—1953 STAS 4544—1956
STAS 4794—1955
STAS 4795—1955
Prehranbena vinska kiselina.
Metode ispitivanja suvog kvasca i ražnog slada.
Krmni kvasac sušen.
Votka 50%, 56% i moskovska specijalna 40%-na. Tehnički uslovi.
Skrobna patoka.
Votka. Propis prijema i metode ispitivanja.
Etanol za piće 95%. Tehnički uslovi. Špirit etimi. Propisi prijema i metode ispitivanja.
Votka prestolnička. Tehnički uslovi. Prirodna alkoholna pića. Šljivovica. Industrijska alkoholna pića. Rakija komova.
Industrijska. alkoholna rakija. Rakija ražena.
DK 663.6 — Prečišćavanie vode
GOST 1030—1941
GOST 2919—1945
Terenske metode fizikalno-hemiskih ispitivanja vode za piće.
Izvorska voda za snabdevanje domaćinstva i za piće. Metode tehnoloških analiza.
GOST 3312—1946
GOST 3351—1946
GOST 4011—1948
GOST 4151—1948
GOST 4152—1948
GOST 4192—1948
GOST 4386—1948
GOST 4387—1948
GOST 4388—1948
GOST 4595—1949
GOST 4614—1949
GOST 4774—1949
GOST 4974—1949
GOST 4979—1949
GOST 5215—1950
STANDARDIZACIJA
Voda za domaćinstva i piće i za snabdevanje industrije. Metode tehnoloških analiza, određivan,e omekšavanje vode Kkrečno-alkalnim načinom. Voda za domaćinstva i za Diće. Metode određivanja fizičkih osobina. Voda za snabdevanje domaćinstva i industrije. Metode hemiske analize. Određivanje sadržaja gVOžđa. Voda za snabdevanje domaćinstva i industrije. Metode hemiske analize. Određivanje ukupne tvrdoće.
Voda za snabdevanje domaćinstva i industrije. Metoda hemiske analize. Određivanje arsenovih jedinjenja. Voija za snabdevanje domaćinstva i industrije. Metoda hemiske analize. Određivanje azotnih mineralnih materija.
Voda za snabdevanje domaćinstva i industrije. Metode hemiskih analiza. Određivanje sadržaja deuterijuma. Voda za snabdevanje domaćinstva, i industrije. Metode hemiskih analiza. Određivanje sadržaja cinka.
Voda za snabdevanje domaćinstva i industrije. Metode hemiskih analiza. Određivanje sadržaja bakra.
Voda za snabdevanje domaćinstva i industrije. Metode hemiskih analiza. Određivanje sadržaja kiselosti kalijum permanganatom.
Moda za snabdevanje domaćinstva i industrije. Metode hemiskih analiza. Određivanje sadržaja olova nefelometrijski.
Voda za snabdevanje domaćinstva i industrije. Metode hemiskih analiza. Određivanje sadržaja natrijuma i kalijuma.
Voda za snabdevanje domaćinstva i industrije. Metode hemiskih analiza. Određivanje sadržaja mangana.
Voda za snabdevanje domaćinstva
41 industrije. Metode hemiskih ana-
liza. Uzimanje, čuvanje ı transport uzoraka.
Voda za snabdevanje domaćinstva i jndustrije. Metode sanitarnobakterioloških analiza. Uzimanje, čuvanje i transport uzoraka.
45