JUS standardizacija

STANDARDIZACIJA

DK 663 — Tehnička mikrobiologija. Industrijska vrenia. iIndu-

strija pića. Sredstva za uživanie

PN—58 /A—79000 | PN—58/A—79002 PN—58 /A—79003 PN—58/A—79004 PN—55 /A—79067 PN—55 /A—79068

PN—55 /A—79069 PN-—55 /A—79070 PN—55 /A—79071 PN—55 /A—79072

PN—57 /A—79094 PN—57 /A—79095 PN—57 /A—79096 PN—56 /A—795223

PN-—58/C—04555

NP—53 /C—04577

PN—55 /C-—04597

PN—55 /C—04596

Kvasac. Klasifikacija. Pekarski kvasac presovan. Pekarski kvasac sušen. Kvasac, uzimanje uzoraka. Pivarski slad.

Pivarski slad.Određivanje vremena ošećerenja.

Pivarski slad. Laboratorisko pripremanje komine.

Pivarski slad. Određivanje dužine klica listića.

Pivarski slad. Određivanje ekstrakta i stepena izluženja.

Pivarski slad. Određivanje krupnoće slada.

Pivo svetlo puno.

Pivo-porter.

Klasifikacija piva.

Špiritus. Sirov špiritus za industriske svrhe.

Voda za piće, za svrhe domaćinstva i industrije. Određivanje ukupne

tvrdoće vode pomoću kalijumpalmitata (metoda Blachera).

Voda za piće, za svrhe domaćinstva i industrije. Određivanje sadržaja azota iz amonijaka.

Voda za piće, za svrhe domaćinstva i industrije. Određivanje sadržaja bakra.

Voda za piće, za svrhe domaćinstva i industrije. Određivanja sadržaja cinka.

DK 664 — Proizvodnja i konzerviranie namirnica

PN_58/A—74850 PN—53/A—74851 PN-—53/A — 74855 PN—53/A—74856 PN—53/A—74857 PN—58/A—86731 PN-—58/A—86732

PN-—52/A—86733

Šećer beli.

Šećer rafinisan.

Šećer. Metode ispitivanja.

Šećer. Uzimanje uzoraka.

Šećer beli za industriske svrhe. Riblje konzerve. Uzimanje uzoraka.

Riblje konzerve. Utvrđivanje kvaliteta i ispravnosti pakovanja. Proizvodi od ribe. Određivanje

suve supstance.

PN—52 /A—86734

PN—53 /A—86735

PN—53 /A—86737.

PN—53 /A—86738

PN—53 /A—86743 PN—53 /A—86744 PN—53 /A—86746 PN—53/A—86747

PN—58/A—86763

PN—56 /A—86770 PN—56 /A—86772

PN—58 /A—86910

PN—53 /A—87053 PN—54/A—87054

PN-—53/A—87056

DK 665 — Ulja. Masti

PN—52/A—85812

DK 668.3 — Lepkovi

PN—52 /F—94034

Proizvodi ođ ribe. Određivanje

sadržaja masti.

Proizvodi od ribe. Određivanje

trimetilamina.

Proizvodi od ribe. Dokazivanje

sumpo.yvodonika.

Proizvodi od ribe. Određivanje šalitre.

Proizvodi od rib». Određivanje sirovih belančevina.

Proizvodi od ribe. Određivanje mineralnih nečistoća.

Proizvodi od ribe. Određivanje ugljene kiseline.

Proizvodi od rib:. Dokazivanje amonijaka.

Riblje konzerve. Opšti uslovi. Proizvodi od rib: konzervisane toplotom. Ribe bez glave.

Proizvodi od ribe. Utvrđivanje kvaliteta i ispravnosti pakovanja.

Biljna ulja jestiva, metode ispitivanja. Proizvodi od rib:. Određivanje borne kiseline.

Proizvodi od ribe. Određivanje kalaja.

Proizvodi od ribe. Određivanje

arsena.

Mast. Određivanje kiselosti.

Dekstrinov lepak.

DK 669 — Metalurgija. Metalurgija oboienih metala

DIN 1693—59

Entw.

DIN 1732 BI.1—59

Entw. DIN 1790—57 DIN 9712—56

Liveno gvožđe sa grafitom u obliku

loptica.

Žica šipke i elektrode za varenje aluminijuma i legura.

Šipke, Žica, profili, otpresci i otkovci od čistog aluminijuma.

Presovani T-profili od alumini-

juma i magnezijuma i legura.