JUS standardizacija
STANDARDIZACIJA
DK 663 — Tehnička mikrobiologija. Industrijska vrenia. iIndu-
strija pića. Sredstva za uživanie
PN—58 /A—79000 | PN—58/A—79002 PN—58 /A—79003 PN—58/A—79004 PN—55 /A—79067 PN—55 /A—79068
PN—55 /A—79069 PN-—55 /A—79070 PN—55 /A—79071 PN—55 /A—79072
PN—57 /A—79094 PN—57 /A—79095 PN—57 /A—79096 PN—56 /A—795223
PN-—58/C—04555
NP—53 /C—04577
PN—55 /C-—04597
PN—55 /C—04596
Kvasac. Klasifikacija. Pekarski kvasac presovan. Pekarski kvasac sušen. Kvasac, uzimanje uzoraka. Pivarski slad.
Pivarski slad.Određivanje vremena ošećerenja.
Pivarski slad. Laboratorisko pripremanje komine.
Pivarski slad. Određivanje dužine klica listića.
Pivarski slad. Određivanje ekstrakta i stepena izluženja.
Pivarski slad. Određivanje krupnoće slada.
Pivo svetlo puno.
Pivo-porter.
Klasifikacija piva.
Špiritus. Sirov špiritus za industriske svrhe.
Voda za piće, za svrhe domaćinstva i industrije. Određivanje ukupne
tvrdoće vode pomoću kalijumpalmitata (metoda Blachera).
Voda za piće, za svrhe domaćinstva i industrije. Određivanje sadržaja azota iz amonijaka.
Voda za piće, za svrhe domaćinstva i industrije. Određivanje sadržaja bakra.
Voda za piće, za svrhe domaćinstva i industrije. Određivanja sadržaja cinka.
DK 664 — Proizvodnja i konzerviranie namirnica
PN_58/A—74850 PN—53/A—74851 PN-—53/A — 74855 PN—53/A—74856 PN—53/A—74857 PN—58/A—86731 PN-—58/A—86732
PN-—52/A—86733
Šećer beli.
Šećer rafinisan.
Šećer. Metode ispitivanja.
Šećer. Uzimanje uzoraka.
Šećer beli za industriske svrhe. Riblje konzerve. Uzimanje uzoraka.
Riblje konzerve. Utvrđivanje kvaliteta i ispravnosti pakovanja. Proizvodi od ribe. Određivanje
suve supstance.
PN—52 /A—86734
PN—53 /A—86735
PN—53 /A—86737.
PN—53 /A—86738
PN—53 /A—86743 PN—53 /A—86744 PN—53 /A—86746 PN—53/A—86747
PN—58/A—86763
PN—56 /A—86770 PN—56 /A—86772
PN—58 /A—86910
PN—53 /A—87053 PN—54/A—87054
PN-—53/A—87056
DK 665 — Ulja. Masti
PN—52/A—85812
DK 668.3 — Lepkovi
PN—52 /F—94034
Proizvodi ođ ribe. Određivanje
sadržaja masti.
Proizvodi od ribe. Određivanje
trimetilamina.
Proizvodi od ribe. Dokazivanje
sumpo.yvodonika.
Proizvodi od ribe. Određivanje šalitre.
Proizvodi od rib». Određivanje sirovih belančevina.
Proizvodi od ribe. Određivanje mineralnih nečistoća.
Proizvodi od ribe. Određivanje ugljene kiseline.
Proizvodi od rib:. Dokazivanje amonijaka.
Riblje konzerve. Opšti uslovi. Proizvodi od rib: konzervisane toplotom. Ribe bez glave.
Proizvodi od ribe. Utvrđivanje kvaliteta i ispravnosti pakovanja.
Biljna ulja jestiva, metode ispitivanja. Proizvodi od rib:. Određivanje borne kiseline.
Proizvodi od ribe. Određivanje kalaja.
Proizvodi od ribe. Određivanje
arsena.
Mast. Određivanje kiselosti.
Dekstrinov lepak.
DK 669 — Metalurgija. Metalurgija oboienih metala
DIN 1693—59
Entw.
DIN 1732 BI.1—59
Entw. DIN 1790—57 DIN 9712—56
Liveno gvožđe sa grafitom u obliku
loptica.
Žica šipke i elektrode za varenje aluminijuma i legura.
Šipke, Žica, profili, otpresci i otkovci od čistog aluminijuma.
Presovani T-profili od alumini-
juma i magnezijuma i legura.