JUS standardizacija
36
STANDARDIZACIJA
SAA N.27—1958. CSA Z.143—1956.
DIN 52 168—19ć0.
DDT — konczntrat za. insekticide. Zajednički naziviza h-mikal je koje se upotrebljaveju u proizvodnji sredstava za zaštitu bilja.
Ispitivanje sredstava za zaštitu bilja.
DK 633 — Ratarstvo
ČSN 46 1162—1958. ČSN 46 1060—1958.
Stočni ječam. Seme dđetelire i pićnih biljzka.
ČSN 46 1311—56.
DK 634 — Voćarstvo
ČSN 46 2845—58. ČSN 46 3110—58. ČSN 46 3130—58. ČSN 46 3140—58. ČSN 46 3160—58. ČSN 46 3230—58. ČSN 46 3240—58. ČSN 46 3305—58. ČSN 46 3306—58. ČSN 46 3345—58. ČSN 46 3375—58. ČSN 46 3385—58. ČSN 46 3410—58. ČSN 46 3411—58 ČSN 46 3425—58. ČSN 46 3435—58. ČSN 46 3440—58. ČSN 46 3450—58. ČSN 46 3775—58.
DK 635 — Povrtarstvo
ČSN 46 4140—48. ČSN 46 4254—58. ČSN 46 4259—58. ČSN 46 4305—58. ČSN 46 4310—58. ČSN 46 4334—58. ČSN 46 4335—58. ČSN 46 4340—58. ČSN 46 4350—58 . ČSN 46 4360—58. ČSN 46 4365—58. ČSN 46 4370—58. ČSN 46 4374—58.
ČSN 46 4377—58.
ČSN 46 4384—58. ČSN 46 4440—58.
DK 636 — Stočarstvo)
ČSN 46 6230—58.
Grašak.
Badem.
Trešnje.
Višnje.
Šljive požegače.
Šljive (renglode, mirobolan i dr.) Kajsije.
Breskve.
Jabuke.
Jabuke divljake.
Kruške.
Dunje.
Mušmule.
Zeleni orasi.
Orasi.
Baštenske jagode.
Maline i kupine.
Ribizle (bele, crvene, crne). Ogrozd (Ribes grosularia L.). Oskoruša (Sorbus aukuparia L.).
Pastrnak.
Boranija (mahune).
Grašak u ljusci.
Kelj.
Spanać.
Reven (Rhsum undulatum 1.). Špargla.
Ren.
Karfiol (cvetača).
Celer (koren).
Peršun.
Rotkva.
Rotkvica.
Slatki koren (Scorzonera hispznica. L.).
Cvekla.
Beli luk.
Opl-menjene koze
DK 637 — Proizvodi domaćih životinja
ČSN 46 6101—59.
Nega svežeg mleka.
ČSN 53 0:01—59. ČSN 57 0599—57. ČSN 57 0760—57. ČSN 57 1120—59; ČSN 57 1140—59. ČSN 57 1143—57. ČSN 58 0310—58. ČSN 58 3805—55. ČSN 58 3807—55. Č3N 58 390)—55. ČSN 58 3810—55. ČSN 58 3811—55. ČSN 58 3812—55. ČSN 58 3815—55. ČSN 58 3817—55. ČSN 58 3818—55. ČSN 58 3820—55. ČSN 58 3831—55. ČSN 58 3832—55. ČSN 58 3834—55.
ČSN 58 3835—55.
_ČSN 58 3336—55. ČSN 58 3956—56. ČSN 58 3957—56. ČSN 58 3958—56.
ČSN 58 3959—56. ČSN 58 3960—56. ČSN 58 3961—56. ČSN 58 3964—56. ČSN 58 3967—56. ČSN 58 3968—56.
ČSN 58 3976—56.
ČSN 58 3977—56. ČSN 58 3978—56. ČSN 58 3979—56. ČSN 58 3980—56. ČSN 58 3981—56. ČSN 58 3989—56. 'ČSN 58 3990—56. ČSN 58 400)3—56. ČSN 58 4001—56. ČSN 58 40:0—56.
ČSN 58 4051—56. · ČSN 58 4056—56. ČSN 58 4058—56. ČSN 58 4052—56. ČSN 58 4205—56. ČSN 58 4205—56. ČSN 58 4210—56. ČSN 58 4211—56. ČSN 58 4234—56.
IS 1392—1959.
Sudovi za mleko.
Pasterizovano ml-ko. Kondenzovani kakao.
Sir tvaroh.
Ovčiji sir (»brinza«).
Pavlaka.
Maslac.
Goveđe pečenj> na žaru. Goveđe pečspnje rusko.
Govaeđ> pičsnj> znojems3ko. Goveđ: pzčznje frankfurtsko. Goveđz pačenje stj:pansko. Goyađ> pič:nj> praško.
Goveđe pečenje burgundi'ijsko. Goveđz: pzčenje po orijzntziski., Goveđe pečenje sa pečurkzmua. Pečenje debrecinsko.
Rostbif naturalni.
Rostbif sa gljivama.
Rostbif sa crvenom paprikom. Rostbif znoemski.
Rostbif bava-ski.
Teleće grudi holštinske.
Teleće grudi špikovane. Pohovan= teleć»> grudi po italijanski. Pečsna teleća džigerica.
Pečeni teleći but — špikovan. Pečeni teleći but po frankfurtski. Pohovano teleće meso »na divljač«. Pečena teleća pleća praška. Pečena teleća plećka.
Pohovano teleć» meso sa kimom. Teleće meso špikovano.
Pohovani teleći but na kaimaku. Teleće meso sa lukom ı sardinama. Pohovano teleće meso sa graškom. Teleći ragu.
Teleći lovački kotleti sa karfiolom. Teleći lovački kotleti.
Pohovano teleće pečenje. Pohovane teleće šnicle.
Tel:ći kotleti sa šampinjonima. Teleći ragu.
Teleće šnicle (odrezek) po pariski. Prašk> teleće šnicle (odrezak). Teleće šnicle (odrezak) naturalne. Pečen ovčiji but sa belim lukom. Ovčiji but.
Kuvano ovčije meso sa povrćem. Pečzni ovčiji but po engleski. OVvčiji gulaš.
Tehnički uslovi za boce za mleko.