JUS standardizacija

STANDARDIZACIJA · Ol

4.2 Veličina i način pakovanja određuje se ugovorom.

Veza sa drugim standardima:

JUS F.S2.013 — Određivanje gustine žica tkanina

JUS F.S2.014 — Određivanje dužine tkanina

JUS F.S2.017 — Određivanje prekidne sile i izduženja tkanina JUS F.S2.020 — Određivanje skupljanja tkanina

JUS F.S2.016 — Određivanje težine tkanina

ANOTACIJA PREDLOGA STANDARDA IZ OBLASTI PROIZVODNJE PREHRAMBENE INDUSTRIJE

Krajnji rok za dostavljanie primedbi: 1. april 1962.

Predlog br. 3844 Stočna hrana — Pšenica...............n... JUS E.B1.210 Predlog br. 3845 KukuruZ ... aa eee elae edu al ea l gla adakal Ls 6lis JUS E.B1.211 Predlog br. 3846 — Ječam «...............aa JUS E.B1.212 Predlog: br. 3847 — OVaS „aaa ae lo abe alo aKe a a Sta ale k aeba ala) cje JUS E.B1.213 Predlog br. 3848 <=_Raž. a can R - ud ciao pola SPape sie a S Odes SMe ai JUS E.B1.214 Predlog br: 3849=— Siraki „o a o sosa eca o ela fear Ba Ga SR ONMSIOAV e JUS E.B1.218 Predlog: br:3850— Proso. Sa aero e alavayelala 3 opa S 0yPapac u0eKe e LE RWe JUS E.B1.219 ia lea SM == SG) jeasegae&ot o duye gro'0ya'o_g bica g Biko!G o dig: JUS E.B1.250 Predlog br. 3852 =="Grašak LL. a o ae. JA OOV SUR eve ca alata e} elek, JUS E.B1.251 Predlog br. 3853 — Suncokretove pogače „iii... JUS E.K3.010 Predlog br. 3854 — Sačma od bundevinog semena .......... JUS E.K3.015 Predlog br. 3855 Metode ispitivanja stočne hrane

=-"0)dređivanje skroba! dry on. e e epa. o a - gee l. Be JUS E.K8.022 Predlog br. 3856 — Određivanje šećera ..........ea e JUS E.K8.023 Predlog br. 3857 — Određivanje ekstraktivnih materija ........ JUS E.K8.024 Predlog br. 3858 — Određivanje makroelemenata ............ JUS E.K8.025 Predlog br. 3859 — Određivanje mikroelemenata.............. JUS E.K8.026 Predlog br. 3860 — Određivanje vitamina „1. i odo oi daaa JUS E.K8.027 Predlog br. 3861 — Određivanje antibiotika ............. JUS E.K8.028 Predlog br. 3862 — Higijenska ispitivanja ............. JUS E.K8.029 Predlog br. 3863 — Fizikalna ispitivanja „.......aanne JUS E.K8.030

Osnovne predloge standarda za stočnu hranu — za žitarice i leguminoze izradila je inž. Stojanka Ocokoljić, asistent Instituta za stočarstvo NRS, Zemun Polje, a za metode ispitivanja stočne hrane dr Miodrag Obradović, naučni saradnik istog instituta.

Ovi predlozi standarda dostavljeni su zainteresovanim preduzećima i ustanovama na mišljzsnje.

Interesanti koji nisu dobili predloge standarda mogu se obratiti Jugoslovenskom zavodu za standardizaciju (Beograd, poštanski fah 933) sa zahtevom da im se tekstovi predloga naknadno dostave.