JUS standardizacija

DGN M—5—57

DGN M—6—57

GOST 6501—53 GOST 6841—54

GOST 9001—59

GOST 9002—59

GOST 9003—59

EFolija od regenerisane celuloze opšte poznate pod imenom »Celofan«, koja se upotrebljava u industriji cigara Folija od regenerisane celuloze opšte poznate pod imenom »celofan«, koja se upotrebljava kao ambalaža (za pakovanje) |

Sulfitna celuloza, nebeljena Celuloza. Metoda određivanja sadržaja smole i masti

Celuloza. Metoda određivanja sadržaja betaceluloze

Celuloza. Metoda određivanja sadržaja materijala rastvorljivih u 5%-nom rastvoru NaOH

Celuloza. Metoda određivanja reakcione sposobnosti za obrazovanje Viskoze -

· DK 622 — Eksploziyvi — Goriva

ASTM D 357—56

ASTM D 900—55

DIN 51610/1961

DIN E 51776/1961 DIN E 51900/1961

S.I. 90/58 S.I. 100/53

S.1. 116/56

Određivanje oktoanskog broja po motor-metodi Određivanje kalorijske vrcdnosti gasnih goriva pomoću kalorimetra sa Dproficanjem vode

Ispitivanje tehničkih goriva. Uzimanje uzoraka

Ispitivanje tečnih poriva. Određivanje ostatka posle isparavanja po postupku izduvavanja

Ispitivanje čvrstih i tečnih goriva. Određivanje gornje i donje kalorijske vrednosti e

Dodatak uz S. 1. Br. 1 Tečna goriva. Benzini

Tečna goriva. Petroleum za domaćinstvo Tečna goriva. Ložišno ulje

DK 664 — Proizvodnja i konzervisanje namirnica

ČSN 56 6330—1958 ČSN 56 9144—1956 ČSN 56 9206—1959 ČSN 56 9212—1959 ČSN 56 9340—1953

GOST 697—56 GOST 698—56 GOST 779—55

GOST 2903—55 GOST 3739—56 GOST 4476—48 GOST 4495—58 GOST 7318—55 GOST 7702—55 GOST 7724—55 GOST 7987—56 GOST 7988—56 GOST 7989—56

Sušeni stočni krompir

Smrznuta boranija

Sterili„,ovana mrkva

Sterilizovani sečeni krastavci Kiseo kupus

Dinstovana svinjetina

Dinstovana ovčetina

Govedina u polutkama i četvrtkama Kondenzovano mleko sa šećerom Meso za preradu

Mesne paštete — Tehnički uslovi 'Kravlje mleko u prašku

Pšenični hleb

Živinsko meso

Svinjsko meso

Gulaš goveđi i ovčiji

Konzervirani goveđi mozak

Konzervirano goveđe meso

GOST 7990—56 GOST 7992—56

GOST 7993—60 GOST 8286—57 GOST 9164—59 GOST 9165—59 GOST 9166—59

GOST 9167—59

Bubrezi u paradajz sosu

'Konzervisano svinjsko meso sa kupusom Konzervirani Jezici

Konzervisano meso sa piripčem

Špikovana svinjetina Konzervisana šunka

Konzeryvisano svinjsko meso. u sitnim komadima

Dimljeni bekon

DK 665.5 — Nafta. Proizvodi od nafte

ASTM D 86—56

ASTM D 87—57

ASTM D 88—56 ~

ASTM D 97—57

ASTM D 240—57 T

ASTM D 402—55

ASTM D 977—53

ASTM D 1096—54

ASTM D 1217—54

ASTM D 1268—55

DGN R—39—57 GOST 8997—59

ONORM C 1122/58

ONORM C 1123/58

ONORM C 1145/59

Destilacija benzina, dizelgoriva, petroleuma i sličnih naftinih proizvoda

Određivanje tačke topljenja parafina

Određivanje viskoznosti pomoću Sej-

· boltovog viskozimetra.

Određivanje tačke zamućenja i Stinjavanja Određivanje toplote szgorevanja tečnih goriva pomoću kalorimetrijske bombe !

Destilacija kolovoznih asfalinih proizvoda Tehnički uslovi za emulgovane asfalte Određivanje 1,3-butadiena u smešama Ca — ugljovodonika pomoću ultravioletnog spektrofotometra

Određivanje gustir.e i specifične mase

tečnosti pomoću pikr.ometra po Bing-

ham-u

Određivanje nezasićen h ugljovodon ka pomoću smeše AgNOaj Hge(NOxyx)» Tečnost za upaljače

Naftini beli pro zvodi. Metoda određ -– vanja bromnog broja elektrometrijsk.m putem

Isp.tivanje nafiinh proizvoda. Tačka zapaljivosti po Pensky-Martens-u Ispi.jvanje naftinih proizvoda. Tačka zapaljivosti u ofvorenom sudu DO Markusonu

Ispitivanje naftinih proizvoda. Reakcija uz indikator metiloranž ili fenolftalein

DK 666 Staklo, beton, gips

ASTM C 26—56

ASTM C 231I—56 T'·

NBN 503/57

Ispitivanje gipsa i gipsanih proizvoda Određivanje sadržaja vazduha u sveže izmešanim betonu pomoću pritiska

Boce od stakla. Grlo boca za zatvaranje porcelanskim zatvaračem, tip 28

DK 667. — Industrija bojenja

ASTM D 34—56 T ASTM D 284—57 T

ASTM MD 332—57

ASTM D—%476—48

Hemijska analiza belih pigmenata Hemijska analiza suvog pigmenta živinog oksida

Ispitivanje pokrivne moći belih pig e-

nata

Tehnički uslovi za titandioksid