JUS standardizacija
DGN M—5—57
DGN M—6—57
GOST 6501—53 GOST 6841—54
GOST 9001—59
GOST 9002—59
GOST 9003—59
EFolija od regenerisane celuloze opšte poznate pod imenom »Celofan«, koja se upotrebljava u industriji cigara Folija od regenerisane celuloze opšte poznate pod imenom »celofan«, koja se upotrebljava kao ambalaža (za pakovanje) |
Sulfitna celuloza, nebeljena Celuloza. Metoda određivanja sadržaja smole i masti
Celuloza. Metoda određivanja sadržaja betaceluloze
Celuloza. Metoda određivanja sadržaja materijala rastvorljivih u 5%-nom rastvoru NaOH
Celuloza. Metoda određivanja reakcione sposobnosti za obrazovanje Viskoze -
· DK 622 — Eksploziyvi — Goriva
ASTM D 357—56
ASTM D 900—55
DIN 51610/1961
DIN E 51776/1961 DIN E 51900/1961
S.I. 90/58 S.I. 100/53
S.1. 116/56
Određivanje oktoanskog broja po motor-metodi Određivanje kalorijske vrcdnosti gasnih goriva pomoću kalorimetra sa Dproficanjem vode
Ispitivanje tehničkih goriva. Uzimanje uzoraka
Ispitivanje tečnih poriva. Određivanje ostatka posle isparavanja po postupku izduvavanja
Ispitivanje čvrstih i tečnih goriva. Određivanje gornje i donje kalorijske vrednosti e
Dodatak uz S. 1. Br. 1 Tečna goriva. Benzini
Tečna goriva. Petroleum za domaćinstvo Tečna goriva. Ložišno ulje
DK 664 — Proizvodnja i konzervisanje namirnica
ČSN 56 6330—1958 ČSN 56 9144—1956 ČSN 56 9206—1959 ČSN 56 9212—1959 ČSN 56 9340—1953
GOST 697—56 GOST 698—56 GOST 779—55
GOST 2903—55 GOST 3739—56 GOST 4476—48 GOST 4495—58 GOST 7318—55 GOST 7702—55 GOST 7724—55 GOST 7987—56 GOST 7988—56 GOST 7989—56
Sušeni stočni krompir
Smrznuta boranija
Sterili„,ovana mrkva
Sterilizovani sečeni krastavci Kiseo kupus
Dinstovana svinjetina
Dinstovana ovčetina
Govedina u polutkama i četvrtkama Kondenzovano mleko sa šećerom Meso za preradu
Mesne paštete — Tehnički uslovi 'Kravlje mleko u prašku
Pšenični hleb
Živinsko meso
Svinjsko meso
Gulaš goveđi i ovčiji
Konzervirani goveđi mozak
Konzervirano goveđe meso
GOST 7990—56 GOST 7992—56
GOST 7993—60 GOST 8286—57 GOST 9164—59 GOST 9165—59 GOST 9166—59
GOST 9167—59
Bubrezi u paradajz sosu
'Konzervisano svinjsko meso sa kupusom Konzervirani Jezici
Konzervisano meso sa piripčem
Špikovana svinjetina Konzervisana šunka
Konzeryvisano svinjsko meso. u sitnim komadima
Dimljeni bekon
DK 665.5 — Nafta. Proizvodi od nafte
ASTM D 86—56
ASTM D 87—57
ASTM D 88—56 ~
ASTM D 97—57
ASTM D 240—57 T
ASTM D 402—55
ASTM D 977—53
ASTM D 1096—54
ASTM D 1217—54
ASTM D 1268—55
DGN R—39—57 GOST 8997—59
ONORM C 1122/58
ONORM C 1123/58
ONORM C 1145/59
Destilacija benzina, dizelgoriva, petroleuma i sličnih naftinih proizvoda
Određivanje tačke topljenja parafina
Određivanje viskoznosti pomoću Sej-
· boltovog viskozimetra.
Određivanje tačke zamućenja i Stinjavanja Određivanje toplote szgorevanja tečnih goriva pomoću kalorimetrijske bombe !
Destilacija kolovoznih asfalinih proizvoda Tehnički uslovi za emulgovane asfalte Određivanje 1,3-butadiena u smešama Ca — ugljovodonika pomoću ultravioletnog spektrofotometra
Određivanje gustir.e i specifične mase
tečnosti pomoću pikr.ometra po Bing-
ham-u
Određivanje nezasićen h ugljovodon ka pomoću smeše AgNOaj Hge(NOxyx)» Tečnost za upaljače
Naftini beli pro zvodi. Metoda određ -– vanja bromnog broja elektrometrijsk.m putem
Isp.tivanje nafiinh proizvoda. Tačka zapaljivosti po Pensky-Martens-u Ispi.jvanje naftinih proizvoda. Tačka zapaljivosti u ofvorenom sudu DO Markusonu
Ispitivanje naftinih proizvoda. Reakcija uz indikator metiloranž ili fenolftalein
DK 666 Staklo, beton, gips
ASTM C 26—56
ASTM C 231I—56 T'·
NBN 503/57
Ispitivanje gipsa i gipsanih proizvoda Određivanje sadržaja vazduha u sveže izmešanim betonu pomoću pritiska
Boce od stakla. Grlo boca za zatvaranje porcelanskim zatvaračem, tip 28
DK 667. — Industrija bojenja
ASTM D 34—56 T ASTM D 284—57 T
ASTM MD 332—57
ASTM D—%476—48
Hemijska analiza belih pigmenata Hemijska analiza suvog pigmenta živinog oksida
Ispitivanje pokrivne moći belih pig e-
nata
Tehnički uslovi za titandioksid