JUS standardizacija

O lŽıINIJZiIVIVIZĆTı1J247

Službeni list FNRJ br. 27/1962.

Na osnovu člana 29. stav. 3. Zakona o jugoslovenskim standardima (Službeni list ENRJ br. 16/60), Jugoslovenski zavod za standardizaciju donosi J

RUŽE E SVE NJIVE O IZMENI REŠENJA O JUGOSLOVENSKOM STANDARDU ZA PIVO

1. U jugoslovenskom standardu Pivo — JUS E.M2.050, koji je donet Rešenjem o jugoslovenskom standardu za pivo (Službeni list ENRJ, br. 11/59), u tački 8. — Označavanje, tačka 8.1 menja se i glasi:

8.1 — Na pivskoj buradi moraju biti vidno označeni sledeći podaci:

— naziv i mesto proizvođača i, po mogućnosti, zaštitni Žig,

— naziv i vrsta proizvoda,

— tekst: »Sadržaj ekstrakta u osnovnoj sladovini: %&,

— datum punjenja, — oznaka JUS E.M2.050,

Ukoliko je pivo pasterizovano dodaje se još i oznaka »pasterizovano«.

2. Ovo rešenje stupa na snagu 1. januara 1963. godine.

Br. 09—3803

13. juna' 1962. godine

Beograd

Direktor

Inž. Slavoljub Vitorović

Službeni list FNRJ br. 28/1962.

Jugoslovenskog zavoda za standardizaciju

SNE

Na osnovu čl. 4. i 25. stav 4. Zakona o Jugoslovenskim standardima (Službeni list FNRJ br. 16/60). Jugoslo- | vensk·i zavod za standardizaciju donosi

REZ EB JS EB. NI JUJE O JUGOSLOVENSKIM STANDARDIMA IZ OBLASTI INDUSTRIJE KOŽE

1. Prestaju da važe sledeći jugoslovenski standardi:

Štavljena koža. Štavljena koža. Štavljena koža. Štavljena koža. Štavljena koža. Štavljena koža. Štavljena koža. Štavljena koža. Štavljena koža. Štavljena koža.

uzimanje uzoraka i način ispitivanja ..........toovovacodavvvvavvee Na JUS iatajkravinavZalojprerni a. a O a o. - or. ej- Maya ı i SU OR OC Se GORI R GRANA ala KOS o Ori yala JUS 17iBBCG6yakaRi iggCiGaypi JejgMAOE) oo ooo ooGddaopGoooodaoožpo9badoobdogagagoroooooocdoogoonos JUS Teleći, Juneći i goveđi boks .........e.cevvaooeoaoov ava os e ao o a o e vl POI KOE IST E JUS Galanterijska goveđa koža prirodna i u boji............a aaa o JUS (Cigwil JL ioyoii6yahoti |} „dado oag'bo go o glojgo bo ooo ooloj o. o. o pio a ooo Bo doo G Bo OB Do jOp Ob JUS Sitna koža za postavu „eca e ov e v ve as vsoe e JUS Biljno štavljena đonška koža „.. ada. dd o. aaa dao alo stoja odM iki~Jı Sb RIP Sal 5JS 5 JUS Đonska koža specijal aaa o aje vja a sei Ba js alela ajsa slala ja SSVı o SVO O a 0 o Dva visila SE JUS Biljno štavljena remenška leđa .........cotuvovvvvavoovvvove ve JUS

G.B0.006 G.B1.051 G.B1.052 G.B1.056 G.B1.066 G.B1.067 G.B1.071 G.B1.081I G.B1.082 G.B1.091

doneti rešenjem o donošenju jugoslovenskih standarda za Kvalitet sirovih koža, štavljenih koža i kožne obuće (Službeni list ENRJ br. 27/52).

2. Jugoslovenski standardi iz tačke l. ovog rešenja prestaju da važe 30. septembra 1962. godine. 3. U izdanju Jugoslovenskog zavoda za standardizaciju donose se novi jugoslovenski standardi, izdanja 1962. godine: sa sledećim naslovima i oznakama:

Gotova koža. Način uzimanja uzoraka i opšte odredbe za metode ispitivanja gotove kože „a. JUS G.S?.006 Metode ispitivanja gotove kože. Određivanje vlage i pepela .......aaa ona ae JUS G.S2.010 Metode ispitivanja gotove kože. Određivcnje hromnih jedinjenja „........eoeeaovoar aa JUS G.S2.011 Metode ispitivanja gotove kože. Određivanje aluminijumskih jedinjenja a JUS G.S2.012 Metode ispitivanja gotove kože. Određivanje magnezijumsulfata ........ a JUS G.S2.013 Metode ispitivanja gotove kože. Određivanje nevezane i vezane masti ..... LO OI EVO ROTO ORO SAJEAJ: JUS G.S2.014

Metode ispitivanja gotove kože. Određivanje glicerina aa aaa aaa O JUS

G.S2.015