JUS standardizacija
MEĐUNARODNA STANDARDIZACIJA PRIMLJENA. DOKUMENTACIJA
Pregled važnijih dokumenata koje je Jugoslovenski zavod za standardizaciju primio od Međunarodne organizacije za standardizaciju (ISO) i Međunarodne elektrotehničke komisije (IEC).
Ova dokumentacija predstavlja pojedine faze rada, čiji je krajnji cilj donošenje međunarodnih preporuka sa područja
stand ırdizacije.
Preporučuje se zainteresovanima da koriste ovu dokumentaciju u prostorijama Jugoslovenskog zavoda za standardizaciju ili putem izrade fotokopija ili mikro-filmova, a po posebnom pismenom traženju, uz obavezu plaćanja troškova foto- ili
mikro-filmske reprodukcije.
ISO/TC 4 — Kotrljajni ležaji Preporuka ISO: br. 492 — »Kotrljajni ležaji. Radijalni kotrljajni ležaji. Tolerancije«. ISO/TC 8 — Brodogradnja Preporuka ISO: br. 484 — »Brodogradnja. Brodski vijčani
propeleri. Fabrikacione tolerancije (livenje i obrada)«.
ISO/TC 19 — Standardni brojevi Preporuka ISO: ·br. 497 — »Uputstvo za izbor standardnih brojeva i redova podešenih standardnih brojeva«
ISO/TC 20 — Vazduhoplovstvo
Preporuke ISO:
br. 485 — »Priključci za napajanje pod pritiskom vazduhoplova vodom i metanolom«,
br. 493 — »Mere polužnih sklopki za montažu u Jednom otvoru za primenu na vazduhoplovima«.
"ISO/TC 22 — Automobili Preporuka ISO: i br. 512 — »Zvučni signali za motorna vozila. Akustički i tehnički propisi«. ISO/TC 29 — Sitan alat : Preporuka ISO:
br. 524 — »Alat od tvrdog metala za provlačenje Žice. Priključne mere«.
ISO/TC 30 — Merenje protoka tečnosti
Predlog preporuke ISO:
br. 1157 — »Merenje protoka tečnosti pomoću Venturi-cevi« (rok za primedbe 1. V 1967).
ISO/TC 33 — Vatrostalni materijal
Preporuka ISO: br. 528 — »Vatrostalni materijal. Ispitivanje vatrostalnosti«.
ISO/TC 34 — Polioprivredni prehrambeni proizvodi Predlozi preporuka ISO:
br. 1199 — »Začini i mirođije. I deo. Metoća određivanja stranih primesa «(rok za primedbe 1. V 1967).
br. 1200 — »Začini i mirođije. II deo. Određivanje sadržaja vlage (Metoda ekstrakcije sa toluenom)« (rok za primedbe 1. V 1967),
br. 1201 — »Začini i mirođije. III deo. Određivanje ukupnog pepela« (rok za primedbe 1. V 1967),
br. 1202 — »Začini i mirođije. IV deo. Određivanje sadržaja pepela nerastvornog u vodi« (rok za primedbe 1. V 1967),
br. 1203 — »Začini i mirođije. V deo. Određivanje sadržaja pepela nerastvornog u kiselini« (rok za primedbe 1. V 1967),
br. 1204 — »Začini i mirođije. VI deo. Određivanje neisparljivog etarskog ekstraktae (rok za primedbe 1. V 1967),
br. 1205 — »Začini i mirođije. VII deo. Određivanje sadržaja etarskog ulja« (rok za primedbe 1. V 1967),
br. 1206 — »Začini i mirođije. VIII deo. Određivanje ekstrakta rastvornog u alkoholu« (rok za primedbe 1. V 1967), :
br. 1207 — »Začini i mirođije. IX deo. Određivanje ekstrakta rastvornog u hladnoj vodi« (rok za primedbe 1. V 1967),