JUS standardizacija
272
Predlog br. 8750 — Mirođije i začini. Određivanje ukupnog pepela · O Or Ia ya PON „VV TOMU
· Predlog br. 8751 — Mirođije i začini. Određivanje pepela neras-
tvorljivog u VOWH|' „va kra aalaaaeie KO 0 Predlog br, 8752 — Mirođije i začini, Određivanje pepela nerastvorljivog u kiselinama „............. Predlog br. 8753 — Mirođije i začini. Određivanje ekstrakta rastvorijivog u hladnoj vodi ............ Predlog br. 8754 — Mirođije i začini. Određivanje ekstrakta rastvorljivog u alkoholu ................ Predlog br. 8755 — Sveže voće i povrće, Uzimanje uzoraka .. Predlog br. 8756 — Proizvodi voća i povrća. Određivanje kiseJoštititraGijone a a, kb n a Maj OSa ay aeı Predlog br. 8757 — Uljane pogače od semena uljanih biljaka. Određivanje sadržaja ulja .............. Predlog br. 8758 — Uljane pogače od semena uljanih biljaka, Određivanje sadržaja vode i isparljivih Daaterija ira aaa air OKA ekeiei ala art our Predlog br. 8759 — Uljane pogače od semena uljanih biljaka. Određivanje ukupnog pepela „......... Predlog br. 8760 — Uljane pogače od semena uljanih biljaka. Određivanje ekstrahovanog dela u dietiletru Predlog br. 8761 — Proizvodi voća i povrća. Određivanje nečistoća mineralnog porekla ..........
JUS E.B0.004
JUS E.B0.005
JUS E.B0.006
JUS E.B0.007
JUS E.B0.008 JUS E.H8.002
JUS E.H0.002
JUS E.K8.034
JUS E.K8.035
JUS E.K8.036
JUS E.K8.037
JUS E.K8.038
Predlozi su urađeni u Jugoslovenskom zavodu za standardizaciju na bazi inostranih preporuka Tehničkog komiteta ISO /TC 34 i dostavljeni zainteresovanima
na mišljenje.
Interesenti koji nisu dobili predloge mogu se obratiti Jugoslovenskom zavodu za standardizaciju, Beograd, Cara Uroša 54, sa zahtevom da im se predlozi naknadno
dostave.
ANOTACIJA PREDLOGA STANDARDA IZ OBLASTI ISPITIVANJA EMAJLA
Krajnji rok za dostavljanje primedbi: 1. mart 1970. arenu ———_o aa SR PAN ala Pe apsi NIV ČR
Ovim se stavljaju na javnu diskusiju sledeći predlozi jugoslovenskih stan-
darda: Ispitivanje emajla Predlog br. 8762 „ „Priprema uzoraka ” „vl... Predlog br. 8763 „ Određivanje postojanosti prema hladnoj limunskoj kiselini........ Predlog br. 8764 „ Određivanje postojanosti prema toploj limunskoj kiselini „.........
Predlog br. 8765 „ Određivanje otpornosti prema iljičaz
loj sonoj kiselini ...... SRL UMA Predlog br. 8766 „ Određivanje otpornosti prema top-
lom natrijumhidroksidu .......... Predlog br. 8767 s Određivanje postojanosti prema
ključaloj vodi i vođenoj pari Predlog br, 8768 »„ Određivanje izlučivanja „otrovnih
sastojaka iz pečenih emajla ......
„ Aparatura za ispitivanje sa kiselinamai neutralnim tečnostima i njihoVita: Dor Da aa CA. JO VIPOE AJ O OM VVLa Predlog br. 8770 „ Određivanje otpornosti emajliranog kuhinjskog: posuđa na promenu
temperature” a u LE a a vi:
Predlog br. 8771 » Ispitivanje emajliranih predmeta sa visokim naponom” e, Za: 0a
Predlog br. 8769
Predlog br. 8772 „ Određivanje pečenja O NJ zotobljenog :emajlas ai a a Shi Predlog br, 8773 „ - Proba na uda uu Od ya dt
JUS H.C8.500 JUS H.C8.501 JUS H.C8.502 JUS H.C8.503 JUS H.C8.504 JUS H.C8.505
JUS H.C8.507
JUS H.C8.506
JUS H.C8.530 JUS H.C8.531
JUS H.C8.532 JUS H.C8.533
Navedeni predlozi standarda su umnoženi i dostavljeni na mišljenje zain'e-
resovanim proizvođačkim organizacijama kao i institutima i laboratorijumima. U izradi predloga učestvovali su stručnjaci preduzeća »EMO«, Celje i »Gorice«, Zagreb u saradnji sa stručnjacima Jugoslovenskog zavoda za standardizaciju.