JUS standardizacija

272

Predlog br. 8750 — Mirođije i začini. Određivanje ukupnog pepela · O Or Ia ya PON „VV TOMU

· Predlog br. 8751 — Mirođije i začini. Određivanje pepela neras-

tvorljivog u VOWH|' „va kra aalaaaeie KO 0 Predlog br, 8752 — Mirođije i začini, Određivanje pepela nerastvorljivog u kiselinama „............. Predlog br. 8753 — Mirođije i začini. Određivanje ekstrakta rastvorijivog u hladnoj vodi ............ Predlog br. 8754 — Mirođije i začini. Određivanje ekstrakta rastvorljivog u alkoholu ................ Predlog br. 8755 — Sveže voće i povrće, Uzimanje uzoraka .. Predlog br. 8756 — Proizvodi voća i povrća. Određivanje kiseJoštititraGijone a a, kb n a Maj OSa ay aeı Predlog br. 8757 — Uljane pogače od semena uljanih biljaka. Određivanje sadržaja ulja .............. Predlog br. 8758 — Uljane pogače od semena uljanih biljaka, Određivanje sadržaja vode i isparljivih Daaterija ira aaa air OKA ekeiei ala art our Predlog br. 8759 — Uljane pogače od semena uljanih biljaka. Određivanje ukupnog pepela „......... Predlog br. 8760 — Uljane pogače od semena uljanih biljaka. Određivanje ekstrahovanog dela u dietiletru Predlog br. 8761 — Proizvodi voća i povrća. Određivanje nečistoća mineralnog porekla ..........

JUS E.B0.004

JUS E.B0.005

JUS E.B0.006

JUS E.B0.007

JUS E.B0.008 JUS E.H8.002

JUS E.H0.002

JUS E.K8.034

JUS E.K8.035

JUS E.K8.036

JUS E.K8.037

JUS E.K8.038

Predlozi su urađeni u Jugoslovenskom zavodu za standardizaciju na bazi inostranih preporuka Tehničkog komiteta ISO /TC 34 i dostavljeni zainteresovanima

na mišljenje.

Interesenti koji nisu dobili predloge mogu se obratiti Jugoslovenskom zavodu za standardizaciju, Beograd, Cara Uroša 54, sa zahtevom da im se predlozi naknadno

dostave.

ANOTACIJA PREDLOGA STANDARDA IZ OBLASTI ISPITIVANJA EMAJLA

Krajnji rok za dostavljanje primedbi: 1. mart 1970. arenu ———_o aa SR PAN ala Pe apsi NIV ČR

Ovim se stavljaju na javnu diskusiju sledeći predlozi jugoslovenskih stan-

darda: Ispitivanje emajla Predlog br. 8762 „ „Priprema uzoraka ” „vl... Predlog br. 8763 „ Određivanje postojanosti prema hladnoj limunskoj kiselini........ Predlog br. 8764 „ Određivanje postojanosti prema toploj limunskoj kiselini „.........

Predlog br. 8765 „ Određivanje otpornosti prema iljičaz

loj sonoj kiselini ...... SRL UMA Predlog br. 8766 „ Određivanje otpornosti prema top-

lom natrijumhidroksidu .......... Predlog br. 8767 s Određivanje postojanosti prema

ključaloj vodi i vođenoj pari Predlog br, 8768 »„ Određivanje izlučivanja „otrovnih

sastojaka iz pečenih emajla ......

„ Aparatura za ispitivanje sa kiselinamai neutralnim tečnostima i njihoVita: Dor Da aa CA. JO VIPOE AJ O OM VVLa Predlog br. 8770 „ Određivanje otpornosti emajliranog kuhinjskog: posuđa na promenu

temperature” a u LE a a vi:

Predlog br. 8771 » Ispitivanje emajliranih predmeta sa visokim naponom” e, Za: 0a

Predlog br. 8769

Predlog br. 8772 „ Određivanje pečenja O NJ zotobljenog :emajlas ai a a Shi Predlog br, 8773 „ - Proba na uda uu Od ya dt

JUS H.C8.500 JUS H.C8.501 JUS H.C8.502 JUS H.C8.503 JUS H.C8.504 JUS H.C8.505

JUS H.C8.507

JUS H.C8.506

JUS H.C8.530 JUS H.C8.531

JUS H.C8.532 JUS H.C8.533

Navedeni predlozi standarda su umnoženi i dostavljeni na mišljenje zain'e-

resovanim proizvođačkim organizacijama kao i institutima i laboratorijumima. U izradi predloga učestvovali su stručnjaci preduzeća »EMO«, Celje i »Gorice«, Zagreb u saradnji sa stručnjacima Jugoslovenskog zavoda za standardizaciju.