JUS standardizacija

STANDARDIZACIJA b= PU : ž 99

Glavna grupa E.J: Klanična industrija i prerada stoke, divljači i ribe

JUS E.JO Opšti standardi o prerađi stoke, divljači i ribe »„ EJI. Sirovo i sušeno meso, slanina i kobasičarski proizvodi „ EJ2. Mesne konzerve i ostali proizvodi prcrade mesa . EJJ3. Soljena i sušena riba »„ „E.jjJA4. Riblje konzerve i pasta E.J5. Rashlađeno i smrznuto meso, riba i ostali proizvodi E.J6. Sirove kosti i rožina E.JS. Ispitivanje proizvoda glavne grupe E.J E.J9. . Razni proizvodi prerade mesa, stoke, divljači i ribe

Glavna grupa E.K : Bilina i životinjska ulja i masti, stočna hrana i proizvodi prerade mleka i jaja

JUS E.KO. Opšti standardi o proizvodima glavne grupe E.K E.KI. Jestiva ulja i masti E.K2. Tehnička ulja i masti E.K3. Stočna hrana koncentrisana E.K4. Mleko i mlečni proizvodi E.K5. Proizvodi prerade jaja E.K8. Metode ispitivanja proizvoda glavne grupe E.K E.K9. Razni proizvodi glavne grupe E.K

Glavna grupa E.L: Industrija šećera i skroba

JUS E.LO. Opšti standardi o proizvodima industrije šećera i skroba E.LI. Šećeri proizvodi na bazi šećera i kakaoa E.L2. Skrob, dekstrin i drugi skrobni proizvodi E.L3. Melasa i drugi sporedni proizvodi industrije šećera i skroba E.L8. Metode ispitivanja proizvoda glavne grupe E.L E.L9. Razni proizvodi industrije šećera i skroba

Glavna grupa E.M: Industrija vrenja, bezalkoholnih pića ; mineralne vode

JUS E.MO0. Opšti standardi o proizvodima glavne grupe E.M E.MI. Kvasaci drugi fermenti E.M2. Slad i ekstrakti i E.M3. Alkohol i alkoholna pića E.M4. Bezalkoholna pića i mineralne vode E.M8. Metode ispitivanja proizvoda glavne grupe E.M E.M9. Razni proizvodi glavne grupe E.M

Glavna grupa E.P: Duvan i proizvodi od duvana

JUS E.PO. Opšti standardi o duvanu i njihovim proizvodima . E.PI. Siroviifermentisani duvan . „E.P2. Duvanske prerađevine „ EHE.P3. Nikotin i đuvanski ekstrakti » EH.P8. Metode ispitivanja proizvoda glavne grupe E.P x E.P9. Razni proizvodi duvana

Glavna grupa E.T : Tehnološki postupci u polioprivredi, ribarstvu i prehrambenoj; industriji

JUS E.TO. Opšti standardi o tehnološkim postupcima u poljoprivredi, ribarstvu i prehrambenoj industriji E.TI. Tehnološki postupci u poljoprivredi, voćarstvu i stočarstvu E.T2. Tehnološki postupci u ribarstvu E.T3. Tehnološki postupci u mlinskoj industriji i industrijskoj preradi brašna, šećera i skroba E.T4. Tehnološki postupci u klaničnoj industriji, industrijskoj preradi mesa, divljači, ribe, životinjskih i biljnih ulja i masti E.T5. Tehnološki postupci u industriji vrenja, bezalkoholnih pića i mineralne vode E.T7. Tehnološki postupci u industiji duvana E.T9. Razni tehnološki postupci u grani E

Glavna grupa E.Z.: Razni standardi iz oblasti polioprivrede, ribarstva i prehrambene industrije