JUS standardizacija

344

Predlog br. 11224 Određivanje postojanosti metalnih materijala u atmosferi zasićene vodene pare koja sadrži SO,.. JUS C.A5.022

Predlozi standarda izrađeni su u Jugoslovenskom zavodu za standardizaciju u cilju upotpunjavanja jugoslovenskih standarda za galvanske prevlake.

Predlozi standarda su umnoženi i dovoljnom broju primeraka i dostavljeni zainteresovanim preduzećima, organizacijama i ustanovama u zemlji. Zainteresovane radne organizacije i ustanove koje nisu dobile tekstove ovih predloga, mogu se obratiti Jugoslovenskom zavodu za standardiza.iju, Beograd, Cara Uroša br. 54, p.p. 933, sa zahtevom da im se naknadno dostave radi stavljanja eventualnih primedbi.

iz oblasti poljoprivredno-prehrarmbenih proizvoda

Krajnji rok za dostavlianie primedbi ie 1. decembar 1974. godine.

Ovim se stavljaju na javnu diskusiju sledeći predlozi Jugoslovenskih standarda:

Predlog br. 11231 Zelene banane, uputstvo za uskladištenje i

SOS Ou a aaa a OC Or e aaa aje a ea a e a e JUS E.B2.182 Predlog br. 11232 Sveži ananas, uputstvo za smeštaj i transport, JUS E.B2.183 Predlog br. 11233 Karfiol, uputstvo za uskladištenje na hladnoći JUS E.B2.184 Predlog br. 11234 Jabuke, uputstvo za uskladištenje na hladnoći JUS E.B2.185 Predlog br. 11235 Kruške, uputstvo za uskladištenje na hladnoći JUS E.B2.186 Predlog br. 11236 Breskve, uputstvo za uskladištenje na hladnoći JUS E.B2.187 Predlog br. 11237 Sirovo zrno kafe, određivanje količine vode,

osnovna referentna metoda ................ JUS E.B8.015 Predlog br. 11238 Sirovo zrno kale, određivanje količine vode,

prajtičnajprnctoOG a aa a a ein One O ea} JUS E.B8.016 Predlog hr. 11239 Zrno kakao, određivanje presekom ........ JUS E.B8.017 Predlog br. 11240 Zrno kakao, određivanje količine vode (prak-

tična metoda) „ay: aa ea a OVO 2 See. AM: Ko OV OMO ROG MS ia JUS E.B8.018 Predlog br. 11241 Čaj, određivanje pepela nerastvorljivog u

"(Seli 0. e 0. a AJ. ee .V 2 ela ya Re OR S e PVR JUS E.B8.019 Predlog br. 11242 Sveže voće i povrće, uzimanje uzoraka ...... JUS E.B8.020 Predlog br. 11243 Žitarice i mahunjače—mleveni proizvodi, uzi-

jBSGyaNLC ODAO M SU crooio-ogmio ovo ba d:G:oeio O-blo da &g:0. 0.0 JUS E.B8.021 Predlog br. 11244 Začini. Nomenklatura TI lista............... JUS E.B8.022

Predlozi standarda urađeni su na bazi dokumenata Međunarodne organizacije za standardizaciju (ISO).

Predlozi su umnoženi i dostavljeni organizacijama. Zainteresovani koji nisu dobili tekst predloga standarda mogu se obratiti Jugoslovenskom zavodu za standardizaciju, Beograd, Cara Uroša br. 54, sa zahtevom da im se materijal dostavi.

iz oblasti podnih pokrivača od plastičnih masa i gume

Krajnji rok za dostavljanje primedbi je 1. decembar 1974. godine.

Ovim se stavljaju na javnu diskusiju sledeći predlozi standarda iz oblasti podnih pokrivača od plastičnih masa i gume:

Predlog br. 11245 — Podni pokrivači. Podni pokrivači od PVC-a

bez podloge. Uslovi kvaliteta ............ JUS G.E4.022 Predlog br. 11246 — Podni pokrivači. Određivanje debljine pokrivnog sloja — korisne debljine ...... JUS G.S2.756

Nacrti predloga standarda pripremljeni su u Jugoslovenskom zavodu za standardizaciju. Redakciju nacrta izvršila je Stručna komisija za podne pokrivače od plastične mase i gume.