JUS standardizacija

161

anotacije predloga pravilnika i tehničkih propisa

predloga revizije Pravilnika o kvalitetu masti i ulja biljnog porekla, margarina, majoneza, šećera i ostalih saharida, poslastičarskih proizvoda, meda, kakao-proizvoda i proizvoda sličnih čokoladi — dela koji se odnosi na kakao proizvode i bonbone.

Krajnji rok za dostavljanje primedbi je 1. avgust 1975. god.

Ovim se stavlja na Javnu diskusiju predlog revizije sledećeg dela Pravilnika: Predlog br. 11422 Kakao-proizvodi i proizvodi slični čokoladi, i deo pravilnika koji se odnosi na bonbone.

Predlog revizije podnelo je Poslovno udruženje Kanditorske i druge prehrambene industrije, Zagreb.

Predlozi su razaslani na adrese većeg broja zainteresovanih institucija radi dostavljanja primedbi.

Interesenti koji ove predloge nisu dobili mogu se obratiti Jugoslovenskom zavođu za standardizaciju, Beograd, Cara Uroša 54, pošt. preg. 933. sa zahtevom da im se predlog naknadno dostavi.

ispravke, izmene i dopune

DOPUNA

U stanđardu JUS M.Z2.510, t. 3.1 na kraju rečenice briše se tačka i dodaje: »ili drugog materijala koji mora biti najmanje takvog kvaliteta kao Č.1216«

Mole se imaoci ovih standarda da u svojim primercima izvrše ovu ispravku.