JUS standardizacija
ISO/TC 28 — Nafta i proizvodi prerade nafte
Međunarodni standardi:
br. 1998/II »Terminološki rečnik za industriju nafte. Rečnik. Deo II«
br.3675 »Nafta i tečni proizvodi nafte.Određivanje zapreminske mase ili relativne zapreminske mase. Metoda pomoću hidrometra«
br. 3840 »Destilati nafte. Određivanje olefinskih i aeromatičnih ugljovodonika« br. 5024 »Nafta, tečna i gasovita. Merenje. Standardni referentni uslovi«ć
Predlozi međunarodnih standarda: br.2714.2 Tečni ugljovodonici. Volumetrijsko merenje pomoću brojača sa mernom komorom, izuzev mernih instrumenata za merenje na putevima&« br. 5662 »Proizvodi nafte. Ulja za električnu izolaciju. Određivanje korozivnog sumpora« (Rok za primedbe 1977 —05—01)
ISO/TC 29 —Sitan alat
Međunarodni standardi:
br. 236/L »Ručni razvrtači«
br. 236/III »Mašinski razvrtači sa uzdužnim žljebom i Morze-koničnom drškom« br. 883 »Okretne pločice od tvrdog metala. Dimenzije«
br. 3286 »Strugarski noževi. Poluprečnik zaobljenja«
br. 3860 »Polukružna i četvrtkružna udubljenja glodača i poluispupčenja glođala«
br.3860 »Polukružna i četvrtkružna udubljenja glodala i poluispupčena glodala«
br. 3920 »Brusni kamen kvadratnog preseka za honovanje. Označavanje i dimenzije«
br. 3921 »Brusni kamen pravougaonog, preseka za hanovanje. Označavanja i dimenzije«
br. 3936 »Redukcione čaure sa poprečnim žljebom za vađenje, sa spoljnim i unutrašnjim konusom 7/24. Dimenzije«
br. 3937 »Trnovi sa Morze — konusom i konusom 7/24, za glodala sa poprečnim žljebom«
br. 4202 »Redukcione čaure sa spoljnim konusom 7/24 za alate sa Morze-koničnom drškom«
Predlog međunarodnog standarda:
br. 4248 »Čaure za bušenje. Definicije i nomenklatura« (Rok za primedbe 1977—06—01)
33
ISO/TC 30 — Merenje protoka tečnosti u zatvorenim kana-
lima Predlog međunarodnog standarda: br. 4064/I »Merenje protoka vode u zatvorenim kanalima. Merači vode za pićeć (Rok za primedbe 1977 —04—01)
ISO |TC 34 — Polioprivredni prehrambeni proizvodi
Međunarodni standardi:
br. 1839/II »Čaj. Uzimanje uzoraka Deo II: Uzimanje uzoraka iz pakovanja na malo«
br. 2446 »Mleko. Određivanje sadržaja
= masti (Rutinska metoda)
br.2911 „»Zaslađeno kondenzovano mleko. Određivanje sadržaja saharoze. Polarimetrijska metoda&«
br, 3594 »Mlečne masti. Dokazivanja biljnih masti. Metoda gasno-tečne hromatografije«
br.3595 »Mlečne masti. „Dokazivanje biljnih masti. Fitosterilacetatna probać
Predlozi međunarodnih standarda:
br. 3496.2 »Meso i proizvodi mesa. Određivanje sadržaja hidroksiprolina (Referentna metoda)
br. 5494 „»Senzorska analiza. Aparati. Ispitivanje stakla za tečne uzorke uzorke (oblik lale)«
br.5515 „»Voće i povrće i proizvodi od voća i povrća. Metoda pepcla«
br. 5516 Voće i povrće i proizvodi od voća i povrća. Metoda vlage«
br. 5531 »Pšenično brašno. Određivanje vlažnog pluterać (Rok za primedbe 1977.04.01)
ISO/TC 35 —Boje i lakovi
Međunarodni standardi:
br. 3679 »Boje i lakovi. Metode MeeB određivanja tačke paljenja«
br. 3680 »Boje i lakovi. Metoda brzog određivanja tačke paljenja prema klasifikaciji opasnosti«
br. 3681 »Veziva za boje. Određivanje saponifikacione vrednosti«
ISO/TC 36— Kinematografiia
Međunarodni standardi:
br. 23 »Kamera za kinematografski film od 35 mm. Specifikacije«
br. 4238 »Kinematografija. Odnosi za optičko kopiranje pri uvećanju i smanjenju slike kinematografskog, filma«
ISO /TC 38— Tekstil
Međunarodni standardi:
br. 920 »Vuna. Određivanje dužine brade i srednje dužine vlakna vune na aparatu za češljevima«.