JUS standardizacija
br.
DT
br.
br.
br
DT.
br,
br.
br:
br.
4134
5506
5508
5509
55 16
55125
5550
5943
5985
2254.
2,255
2443
3632.
5532
5559
5560
5561
"Meso i proizvodi od mesa. Odredjivanje sadržaja L -(+)- glutaminske kiseline"
"Proizvodi od soje. Odredjivanje aktivnosti ureazata" "Životinjske i biljne masti i ulja. Analiza metilestra mas-
. nih kiselina gasno-
-tečnom hromatografiJom" "Životinjske i biljne masti i ulja. Priprema metileste-
ra i masnih kiselina "
"Voće i povrće i proizvodi od voća. Razlaganje organskih mamerija pre analize. Metoda pepela"
"Čuvanje krompira na otvorenom polju (u prizmama)"
"Kazeini i kazeinati. Odredjivanje sadržaja vode (referentna me-
toda)"
"Sir i '*opljeni sir. Odredjivanje sadržaja hlorida. Metoda potenciometrijske titracije" "Stočna hrana. Odredjivanje pepela nerastvornog u hlOrOvVoOdoničnoj kiselini"
Predlozi medjunarodnih standarda:
"Karanfilić, u listićima i samleven. Specifikacije"
"Koriander u zrnu i samleven. Specifikacije" "Reznice i vinova 1loza. Specifikacije" "Šifran. Specifikacije" "Tvrda pšenica. Od-
redjivanje procenta staklavosti"
"Dehidrirani crni luk. Specifikacije" "Dehidrirani beli luk. Specifikacije"
"Kim. Specifikacije"
br" 5765 br. 6091 br. 6538 br. 6539 br. 6540 TSOJMRC :3:5 br. 4628/I br. 4629 ISO/TC 36 DE--3:60553 br 3654 br. 3773 br „, 347.05
"Mleko, mlečni pro= izvodi i prehrambeni proizvodi· koji sadrže mlečne proizvode. Odredjivanje laktoze u prisustvu drugih redukujućih supstanci" "Mleko u prahu. Odredjivanje kiseline koja se može titrisati (referentna metoda) "
"Kasija (Kina, Indonezija i tip Vietnam). Specifikacije" "Cimet (tip Šri lanka i Mađagaskar) kora i samleven"
"Kukuruz. Odredjivanje sadržaja vlage u zrnu kukuruza i u mlevu od kukuruza"
fRok za primedbe 1979-04-01)
Boje i lakovi Medjunarodni standardi:
"Boje i lakovi. Procena degradiranja boJenih prevlaka. Označavanje količine i veličine tipova grešaka. Deo I: Opšti principi i skale sa slikovnim prikazom za klobučenje i rdjanje"
"Rastvarači za boje. Odredjivanje hidroksilne vrednosti. Titrimetrijska metoda"
Kinematografija
Medjunarodni standardi: "Kinematografija. Osovinice za kalemove za proJektore za kinematografski film iz 8 mm, tip S. Dimenzije"
"Kinematografija,. Kaseta za kinematografsku kameru, 8 mm, tip S, model I. Elementi za podešavanje pokretanja. Dimenzije i specifikacije"
"Kinematografija trake za spajanje kine-
matografskog filma od 8 mm, tip S. DimenziJe" "Kinematografija. Površina slike od 8 mm,
= O —— Ce II O a O O Lan m am „mm _— |G,