JUS standardizacija

br.

DT

br.

br.

br

DT.

br,

br.

br:

br.

4134

5506

5508

5509

55 16

55125

5550

5943

5985

2254.

2,255

2443

3632.

5532

5559

5560

5561

"Meso i proizvodi od mesa. Odredjivanje sadržaja L -(+)- glutaminske kiseline"

"Proizvodi od soje. Odredjivanje aktivnosti ureazata" "Životinjske i biljne masti i ulja. Analiza metilestra mas-

. nih kiselina gasno-

-tečnom hromatografiJom" "Životinjske i biljne masti i ulja. Priprema metileste-

ra i masnih kiselina "

"Voće i povrće i proizvodi od voća. Razlaganje organskih mamerija pre analize. Metoda pepela"

"Čuvanje krompira na otvorenom polju (u prizmama)"

"Kazeini i kazeinati. Odredjivanje sadržaja vode (referentna me-

toda)"

"Sir i '*opljeni sir. Odredjivanje sadržaja hlorida. Metoda potenciometrijske titracije" "Stočna hrana. Odredjivanje pepela nerastvornog u hlOrOvVoOdoničnoj kiselini"

Predlozi medjunarodnih standarda:

"Karanfilić, u listićima i samleven. Specifikacije"

"Koriander u zrnu i samleven. Specifikacije" "Reznice i vinova 1loza. Specifikacije" "Šifran. Specifikacije" "Tvrda pšenica. Od-

redjivanje procenta staklavosti"

"Dehidrirani crni luk. Specifikacije" "Dehidrirani beli luk. Specifikacije"

"Kim. Specifikacije"

br" 5765 br. 6091 br. 6538 br. 6539 br. 6540 TSOJMRC :3:5 br. 4628/I br. 4629 ISO/TC 36 DE--3:60553 br 3654 br. 3773 br „, 347.05

"Mleko, mlečni pro= izvodi i prehrambeni proizvodi· koji sadrže mlečne proizvode. Odredjivanje laktoze u prisustvu drugih redukujućih supstanci" "Mleko u prahu. Odredjivanje kiseline koja se može titrisati (referentna metoda) "

"Kasija (Kina, Indonezija i tip Vietnam). Specifikacije" "Cimet (tip Šri lanka i Mađagaskar) kora i samleven"

"Kukuruz. Odredjivanje sadržaja vlage u zrnu kukuruza i u mlevu od kukuruza"

fRok za primedbe 1979-04-01)

Boje i lakovi Medjunarodni standardi:

"Boje i lakovi. Procena degradiranja boJenih prevlaka. Označavanje količine i veličine tipova grešaka. Deo I: Opšti principi i skale sa slikovnim prikazom za klobučenje i rdjanje"

"Rastvarači za boje. Odredjivanje hidroksilne vrednosti. Titrimetrijska metoda"

Kinematografija

Medjunarodni standardi: "Kinematografija. Osovinice za kalemove za proJektore za kinematografski film iz 8 mm, tip S. Dimenzije"

"Kinematografija,. Kaseta za kinematografsku kameru, 8 mm, tip S, model I. Elementi za podešavanje pokretanja. Dimenzije i specifikacije"

"Kinematografija trake za spajanje kine-

matografskog filma od 8 mm, tip S. DimenziJe" "Kinematografija. Površina slike od 8 mm,

= O —— Ce II O a O O Lan m am „mm _— |G,