JUS standardizacija
br.
431
ISO/TC 27
br.
601
ISO/TC 28
br:
br.
br:
3839
4259
2207.2
ISO/TC 29
br
5419
ISO/TC 33
br. 5022
TSO/TC 34
br.
712
"Sirovi oblici bakra br. 940 za prečišćavanje"
Čvrsta mineralna goriva br. 3811 Pređlog međjunarođnog stanđarda:
"Čvrsta mineralna goriva. Ođredjivanje sadržaja arsena"
(Rok za primedbe 198O.O4.O01) br. 3.9%2
Nafta i proizvođi prerađe nafte br. 4125
Medjunarodni stanđarđi:
"Destilati nafte i trgo= br. 5506 vački alifatični oleini. Odđredđjivanje bromnog broja. Elektrolitička meto-
da" br. 5984
"Proizvođi nafte. Odredjivanje i primena preciznih pođataka u okviru metođa ispitivanja”
Pređlog međjunarođnog br. 5223 standarđa:
br. 5492
"Voskovi nafte. Odredjivanje tačke zgušnjavanja br. 5497 (Rok za primedbe 198O.O4.O1)
Sitan alat
Predlog medjunarodnog stanđarđa: br. 6636/3 "Razvrtači. Termini, đe— \ finicije i tipovi"
(Rok za primedbe 198O.O4.O1)
Vatrostalni materijal
Medjunarodni standard: ISO/TC 35 "Oblikovani refraktorni proizvodi. Uzimanje uzoraka i ispitivanje pri-
likom prijema" br. 787/21
Poljoprivredni prehrambeni proizvodi
Medjunarodni stanđardi: . br. 4629
"Žitarice i proizvođi. Odredjivanje sadržaja vlage (Rutinska metoda) n"
"Mirodđjije i začini. Određjivanje ekstrakta rastvorljivog u alkoholu". "Meso i proizvođi od mesa. Detekcija i prebrojavanje pretpostavljenih koliformnih bakterija i verovatnih Ešerihija koli bakterija" (Referentna metođa)
"Organoleptička ispitivanja. Ođredjivanje osetljivosti ukusa"
"Suvo i sušeno voće. Definicije i nomenklatira" "Proizvođi soje. Odredjivanje aktivnosti ureazata"
"Stočna hrana. Odredjivanje suvog pepela" Predlozi medjunarodnih standarda:
"Ispitivanje sita za žitarice"
"Organoleptička ispitivanja. Rečnik. Deo 4.
"Organoleptička ispitivanja. MetodologiJa. Uputstvo za pripremi uzoraka za koje direktno organolep=tičko ispitivanje nije moguće"
"Proizvođi odđ voća i povrća. Odredjivanje sadržaja cinka. Ditizon fotometrijska metođa" (Rok za primedbe 198O.O4.O1)
Boje i lakovi
Medjunarodni standardi:
"Opšte metođe ispitivanja pigmenata. Deo 21: Poredjenje stabilnosti pigmenata prema toploti"
"Rastvarači za boje. Odredjivanje hidroksilne vređnosti. Titrimetrijska metođa"
Predlozi medjunarodnih standarda:
81