JUS standardizacija

br.

431

ISO/TC 27

br.

601

ISO/TC 28

br:

br.

br:

3839

4259

2207.2

ISO/TC 29

br

5419

ISO/TC 33

br. 5022

TSO/TC 34

br.

712

"Sirovi oblici bakra br. 940 za prečišćavanje"

Čvrsta mineralna goriva br. 3811 Pređlog međjunarođnog stanđarda:

"Čvrsta mineralna goriva. Ođredjivanje sadržaja arsena"

(Rok za primedbe 198O.O4.O01) br. 3.9%2

Nafta i proizvođi prerađe nafte br. 4125

Medjunarodni stanđarđi:

"Destilati nafte i trgo= br. 5506 vački alifatični oleini. Odđredđjivanje bromnog broja. Elektrolitička meto-

da" br. 5984

"Proizvođi nafte. Odredjivanje i primena preciznih pođataka u okviru metođa ispitivanja”

Pređlog međjunarođnog br. 5223 standarđa:

br. 5492

"Voskovi nafte. Odredjivanje tačke zgušnjavanja br. 5497 (Rok za primedbe 198O.O4.O1)

Sitan alat

Predlog medjunarodnog stanđarđa: br. 6636/3 "Razvrtači. Termini, đe— \ finicije i tipovi"

(Rok za primedbe 198O.O4.O1)

Vatrostalni materijal

Medjunarodni standard: ISO/TC 35 "Oblikovani refraktorni proizvodi. Uzimanje uzoraka i ispitivanje pri-

likom prijema" br. 787/21

Poljoprivredni prehrambeni proizvodi

Medjunarodni stanđardi: . br. 4629

"Žitarice i proizvođi. Odredjivanje sadržaja vlage (Rutinska metoda) n"

"Mirodđjije i začini. Određjivanje ekstrakta rastvorljivog u alkoholu". "Meso i proizvođi od mesa. Detekcija i prebrojavanje pretpostavljenih koliformnih bakterija i verovatnih Ešerihija koli bakterija" (Referentna metođa)

"Organoleptička ispitivanja. Ođredjivanje osetljivosti ukusa"

"Suvo i sušeno voće. Definicije i nomenklatira" "Proizvođi soje. Odredjivanje aktivnosti ureazata"

"Stočna hrana. Odredjivanje suvog pepela" Predlozi medjunarodnih standarda:

"Ispitivanje sita za žitarice"

"Organoleptička ispitivanja. Rečnik. Deo 4.

"Organoleptička ispitivanja. MetodologiJa. Uputstvo za pripremi uzoraka za koje direktno organolep=tičko ispitivanje nije moguće"

"Proizvođi odđ voća i povrća. Odredjivanje sadržaja cinka. Ditizon fotometrijska metođa" (Rok za primedbe 198O.O4.O1)

Boje i lakovi

Medjunarodni standardi:

"Opšte metođe ispitivanja pigmenata. Deo 21: Poredjenje stabilnosti pigmenata prema toploti"

"Rastvarači za boje. Odredjivanje hidroksilne vređnosti. Titrimetrijska metođa"

Predlozi medjunarodnih standarda:

81