JUS standardizacija
br. 5523 br. 5532 br. 5561 br. 6092 br. 6322/1 br. 6322/2 br. 6322/3 br. 6541 br. 6644 br. 6659 br. 6821 br. 6882 ISO/TC 35 br. 7872 br. 787/4 br. 787/7 br. 787/9 br. 787/11 br. 1516
"Tečni proizvođi voća i povr=
ća. Određjivanje sadržaja sumporđioksida (rutinska metođa)” "Tvrđo žito. Ođređjivanje odnosa staklastih zrna. (Referentna metođa)"
"Kim u celosti. Tehnički uslovi" "Mleko u prahu. Odredđjivanje kiselosti koja može da se titriše. (Rutinska metođa)" "Skladištenje žitarica i ma= hunjača. Deo 1: Opšta razmatranja za čuvanje žitarica"
"Sklađištenje žitarica i ma= hunjača. Deo 2: Osnovni zahtevi” "Skladištenje žitarica i ma= hunjača. Deo 3: Kontrola napadanja od.životinja (kičmenjaka i beskičmenjaka)"
"Poljoprivredno=prehrambeni proizvođi. Odredjivanje sadr= žaja sirovih vlakana. Modđifikovana metođa po Skareru"
"Žitarice i mleveni proizvodi žitarica. Automatsko uzimanje uzoraka mehaničkim sredđdstvi-
ma”
"Sladak biber. Uputstvo za
skladištenje u hladnjači i transport"
"Parađajz iz staklene bašte. Uputstvo za transport u hladnjačama" "Špargle. Uputstvo za trans= port hiadnjačama"
Boje i lakovi
"Opšte metođe ispitivanja pigmenata i punilaca. Deo 2: Odredjivanje materija isparljivih na 105 C"
"Opšte metođe ispitivanja pigmenata i punilaca. Prva serija. Deo 4: Odredjivanje kise= losti 11i baznosti vođenih ekstrakta"
"Opšte metbde ispitivanja pig= menata i punioca. Deo 7; Odredđjivanje ostatka na situ. Metođa sa vođom. Ručni postupak" "Opšte metođe ispitivanja pigmenata i punioca. Deo 9: Odredjivanje pH vrednosti vođene suspenzije"
"Opšte metođe ispitivanja pigmenata i punioca. Deo 11: Određdjivanje nabojne gustine i prividne gustine pDosle nabi-" janja”
"Boje, lakovi, nafta i srodni proizvodi. Ispitivanje zapaljivosti 1 nezapaljivosti. Metoda ravnoteže sa zatvorenom čašom”
br. 3680
br. 4630
ISO/TC 44 br. 669
br. 865
br. 5173
br. 5177
ISO/TC 45 br. 2438
br. 2856
br. 4656/2
br. 5435
br. 5892
br. 6209 br. 6134
ISO/TC 47 br. 753”
br. 753/2
br. 753/4
br. 753/5
"Boje, lakovi, nafta i srodni proizvodi. Ispitivanje zapa= ljivosti i nezapaljivosti. Metođa brze ravnoteže”
"Veziva za boje i lakove. Pro= cena boje bistrih tečnosti pc= moću Gardđnerove skale boja"
Zavarivanje
"Specifikacija opreme za elektrootporno zavarivanje"
"Ploče sa žlebovima za mašine za brađavičasto zavarivanje”
"Sučeono zavareni spojevi os= tvareni topljenjem u čeliku. Ispitivanje poprečnim savija= njem lica i korena"
"Sučeono zavareni spojevi ostvareni topljenjem u čeliku. Ispitivanje bočnim poprečnim savijanjem”
Guma i proizvođi od gume •-
"Sintetički lateks kaučuka, Kođifikacija"”
"Elastomeri. Opšti zahtevi za dinamička ispitivanja”
· "Čadj za upotrebu u gumarskoj
industriji. Odredjivanje dđibutilftalatnog apsorpcionog broja. Deo 2: Metođa sa koriš-= ćenjem plastografa ili plas=tikcrdera" "Guma, ingređienti za smesu. Čadđj. Odredjivanje moći bojenja” "Gumene zaptivke za gradđjevinarstvo. Materijali za preob= likovane čvrste vulkanizovane konstrukcione zaptivke. Teh= nički uslovi"
"Guma, ingređienti za smesu. Čadj. Odredjivanje ekstrahu= jućih materija rastvaračem”
"Gumena creva za paru. Tehnički uslovi” i.
Hemija
"Sirćetna kiselina, tehnička.
Metođa ispitivanja. Deo 1:
Opšte”
· "Sirćetna kiselina, tehnička.
Metođa ispitivanja. Deo 2: Odđređjivanje sađržaja sirđet= ne kiseline. Titrimetrijska metođa”
"Sirđetna kiselina, tehnička. Metođe ispitivanja. Deo 4: Odredjivanje sadržaja mono mer-acetalđehiđa. Titrimetrijska metođa"
"Sirćetna kiselina, tehnička. Metođa ispitivanja. Deo 5: Odredjivanje ukupnog sadrža=ja acetalđehida. Titrimetrijska metoda”
76 i ——A—E&- RECE –iiHHiIIIrT,rsozzc. ——KhK imfic a u — — —
gesndardinasija, 1982./bm, 1—92 ·