JUS standardizacija
ISO/DIS 6182/3
ISO/DIS 6182/4
ISO/TC 28 ISO/DIS 2137.2
ISO/TC 29 _ ISO/DIS 2351
ISO/DIS 7738 ISO/DIS 8406
ISO/TC 31 ISO/DIS 3739/1
ISO/TC 34 —
ISO/DIS 1737
ISO/DIS 1956/2 ISO/DIS 2253 ISO/DIS 2450 ISO/DIS 5492/6
ISO/DIS 6740.2
ISO/DIS 6800
ISO/DIS 6884
ISO 7002.2
ISO/DIS 7532 ISO/DIS 7534
ISO/DIS 7555
„Sistemi zaštite od eksplozije. Deo 3: Određivanje eksplozivnih indeksa mešavina gorivo/vazduh drugih od prašina/vazduh i gas/vazduh mešavina“ „Sistemi zaštite od eksplozije. Deo 4: Određivanje efikasnosti sistema za ugušivanje eksplozije“
Nafta i proizvodi nafte
„Proizvodi nafte. Masti za podmazivanje i vazelin. Određivanje penetracije konusom“
Sitan alat
„Mrh odvijača za vijke sa presećenom glavom“ |
„Srednji ključevi za stezanje“ „Elementi tocila. Elementi za centriranje“ Pneumatici, gume, naplaci i ventili
„Pneumatici i naplaci za upotrebu u industriji. Deo 1: Metrička serija“
Poljoprivredno-prehrambeni proizvodi „Koncentrovano mleko, zaslađeno i nezaslađeno. Određivanje sadržaja masti. Gravimetrijska metoda (Referentna metoda)“
„Voće i povrće. Morfološka i strukturalna terminologija. Deo 2”
„Kari u prahu. Specifikacije“
„Pavlaka. Određivanje sadržaja masti“.
„Organoleptička ispitivanja. Rečnik. Deo 6“
„Suva surutka. Određivanje sadržaja nitrata i nitrita. N-1-naftil-EDTA. Spektrofotometrijska metoda posle redukcije sa kadmijumom“ „Životinjske i biljne masti i ulja. Određivanje sastava masnih kiselina u položaju 2”
„i;Životinjske i biljne masti i ulja. Određivanje pepela“
„Poljoprivredni proizvodi. Plao- za standardnu metodu uzimanja uzoraka iz partije“
„Rastvorljiva kafa. Granulometrijska analiza“
„Rastvorljiva kafa. Određivanje sadržaja nerastvorne materije“
„Soja u zrnu za proizvodnju ulja. Specifikacije“
ISO/DIS 8069 ISO/TC 37 _ ISO/DIS 639
ISO/TC 42 _ ISO/DIS 6407.2
ISO/TC 43 = ISO/DIS 226
ISO/DIS 6926.2
ISO/DIS 7196 ISO/DIS 7566
ISO/DIS 8253
ISO/TC 45 ISO/DIS 1401
ISO/DIS 1403 ISO/DIS 2928
ISO/DIS 6101/2
ISO/DIS 7269 ISO/DIS 7781
ISO/DIS 8067
ISO/DIS 8096/3
ISO/DIS 8354
„Mleko u prahu. Određivanje sadržaja mlečne kiseline i soli. Enzimatska metoda“
Terminologija
„Kodovi jezika i simboli za instituci-
je Fotografija
„Fotografija. Crno-beli film za upotrebu u grafičkoj umetnosti. Veličine, količine za pakovanje i označavanje“ Akustika
„Akustika. Normalne linije iste jačine zvuka za čiste tonove pod uslovima slušanja na otvorenom prostoru“
„Akustika. Određivanje nivoa zvučne snage izvora buke. Karakterizacija i kalibracija referentnih zvučnih izvOra” „Akustika. Metode za opisivanje infrazvuka“ „Akustika. Standardno referentna nula za kalibraciju čistog tona audio” „Akustika. Metode ispitivanja audiometrijski čistog tona” o
Guma i proizvodi od gume
„Guma. Creva. Raspršavanje u poljoprivredne svrhe"
„Guma. Creva. Voda. Opšta svrha" „Gumeno crevo i uređaji za tečne gasove nafte (LPG)"
„Guma. Određivanje sadržaja metala. Atomsko apsorpciona spektrometrijska metoda sa plamenom. Deo 2: Određivanje sadržaja olova”
„Guma. Određivanje slobodnog sumpora“ „Guma, sirova, stiren-butadien. Sa-
„držaj sapuna i organske kiseline. Od-
ređivanje“
„Polimerni fleksibilni materijali sa ćelijama. Metode ispitivanja otpornosti na cepanje“
„Tkanine obložene gumom ili plastičnom masom. Specifikacije za odela otporna prema vodi. Deo 3: Prirodnom gumom i sintetičkom guamom obložene tkanine“
„Proizvodi od gume. Creva i uređaji za podzemno rudarstvo. Tipovi creva
Standardizacija 1985./br. 1—2