Kolo

3

Десно — Прпликом годишњице „по• хода иа Рим" поделио је Дџче одли• ковања „М"-батаљонима. То су елитне трупе италијанске војске, које на левом рукаву носе слово „М", почетио слово Мусолинијевог Ћмена.

Доле — Италијанска подмолница „Иирбициго" под командом капитснлојтнаита Енца Гросија потопила је у висини Фритауна (Западна Африка) са четири поготка торпеда велики амерички бојни брод од 33.000 топа „Мисисипи". „Мисисипи" је пуштеи у море 1017 године, али је модсрнизован 1933 године. Пмао је 12 топова од 35,5 с.м, 12 топова од 12,7 см и 24 топа противавионске одбране ратих калибара, три авиона на палиби и посаду од 1565 људи.

(Ро1оз: Ве1§гааег В11аа§еп1иг)

II рс недељу дана одржан је у Вајмару уобичаши годишњи састанак немачких пссника. Слика приказује госте из разних европеких земаља: У проом редџ седе: Ллунк-Минхаузсн, Флеурон (Данска), Хевел, Фар Толоро, Конескинен (Фииска).

Доле — У галерији слика Шарпантје у Паризу одржана је ових дана изложба славних шпанских сликара. Изложбу је посетио и шпански посланик у Паризу де Легверика. Десио — Претседник Прске републике де Ђалера прославио је 14 октобра ОО-годишњицу живота. Целог свог живота Ејмон де Палера се борио за слободу ирског нирода и његова је заслуга што је Прска, и норсд свих претњи од стриие Енглеске, остала у оаом рату неутралиа.