Kolo

2 — Румунски краљ Мигајло I прославио је 23 прошлог месеца свој имепдан, дан Арханђела Михајла, којом приликом су прирсђепе у Букурешту велике свечаности. Еа слици: Краљ Михајло у пратњи државног вође маршала Антонеска (десно, позади краља) обилази почасну чету пред црквом „Војводе Михајла". (Го1оз: Ве1ега<1ег В1Шаееп4иг)

1 — На дан 8 децембра навршила се година дана од ступања Јапана V рат на страни Сила осовине. За то време Јапан, иако веН три године и рату са нанкиншком Кином, извојевао је низ сјајних победа над англосаксонским савезницима и освојих огромне просторије богате сировинама. Једна од најзначајнијих јапапских победа је освајање Сингапу■ра, енглеског упоришта V Малаји које се сматрало неосвојивим. Доносимо, према америчком часопису „Лајф", цртеж који претставља последњи јапански ЗУРиш на утврђење Сингапура.

4 — За време грађанског рата велики број шпанске деце био је одведен у Совјетску Унију. Тек сада, приликом свог надирања у Русију, наишле су немачке трупе на ову шпанску децу. Предузете су одмах мере да се та деца врате у Шпанију својим родитељима. Слика приказује секретара шпанског посланства у Берлину Диаза Исаиса у разговору са децом, на чијим се лицима види да су срећна што се враћају у своју отаџбину. 5 — Пре две недеље бивши светски мајстор и олимписки првак у клизању на леду Карло Шефер појавио се поново на клизалишту у бечком Спортпаласту са једном великом ревијом на леду. Слика приказује групу лепих клипачица, за време кратке паузе.

3 — Уз подршку вероломних Фрапцуских адмирала и генерала извршили су Англосаксонци препад на Француске североафричке колоније. Ово је изазвало велики револт у француској метрополи и многобројни млади Французи спремни су да се оружјем у руци боре за француска права. Слика приказује пријављивање добровољаца за „Афричку легију" у Паризу.

3