Male novine

пусти ирско Брање, јср тамо имам ћерку удату и зета. Аји г . уиравитељ то није дозволио него по наредби г. министра чтправљг-н сзм у Бугарспу. Глава је у торби али. ерпск) ерце је У груди. За даље ће се чути и знати. Београд, 2. јула 1889 Светолик ЛазаревпК. К У Р с Дукат 5.66 Наиолеон . .... 9.46 Сриски лутријски 3°/ 0 лозови 84 - 40

ПРИПОСЛАНО* *) За ствари под овом рубрикои уредииштпо не одговара. Госиадипу мпиистру грађевинс. Зан)То мн гоеподин министар не одговара ва ж<лбу, предату 19. јуна ове год. ма овд. иотти на повратан рецепис умрављену против српеке др жавне жељезнице због мојих несталих један еандук рааних ствари нослатих из Сомбора а од тога доба има како сам авизу примио да су ствари у Сталађу више од мгсец дана.

' адржина је сандука >азних ствари међу љима гаквих које п-длеже квареа:у а поред љих иропадају и друге ствари ; питам госн. миниетра ко ће мени ту штету и накнаду за недобивене ствари и изложеним до данас трошковима накнадити? с ПОШТОВАЊЕМ Петпр К. БогдОновиЛ КХБИГОВОЂА трст. удр. 8а пом. и штед.

Ред примаља по миниехаретву Министар унутр. дела: свакн дан П()е нодне од 12—1 чиса пре псдне; Мин. иностр двла : четврком од 11 — 1 ч. пре подне. Министар војнк сваког дана од 11 — 12 ч. сем недеље и нразника. Мин. правде: свзког дана од !) и по часа до подне. Мин. грађевине; еваки дан од 11 — 12 ч„, пре иодне. Мин. просв. и цркв. дела иетком од 11 до 12 часа пре подне. Мнн. привреде, понедеоником, уторпиком четврком и петком од 11-е нрепГе до 1 по подне Министар Фпнанције уторииком и петком од 10 — 12 [гре подне.

Књижевни Оглас Изишао је 2 број „СРПСКЕ РЕЧИ" НЕДЕЉНОГ Ј1 И С Т А за политику, књижевнсст и друштвени живот. Из Београда ко би хтео прииати лист. нек се јави Влаеник и уредник „Српсчв 1'ечи", М. Ђорђевић — Призренац. Београд. — Дворска уд. бр. 7.

МАЛИ ГЛАСНИК

рт ЕИГЛЕСКЕ РАСЕ. Путонош * гает, испод врата бео, нридружио ми се 26. ов. ж. нока. Обратити се иортиру у „Хотел Париз."

ЈЕВТИНЕ КЊИГЕ По врло јнвтину цепу могу се добити у уродништву „М. Новина" ове кљиге : „Историја једног Француског сељака" комад 2 гроша. „Дела Св. Марковића" Свеска прва. Г ош и по комад. „Политичко стање Срба у Угарској" /0 пара динарски комад. „Економија" Светозара Марковика но динара комад. 33 СВЕ ЗА ГОТОВО. 1—10

Д ШВАЈЦАРСКОГ најбоиаЈ.Ј» А љег квалитета, продаје по умереиој цени бакалска трговина Мраовића и Марића на варош капији. 31,1,3

ПРОДАЈА чиновића бр. 1.

куке на новом селишту. Ул. Дој30,1,3 А у Ј1имсК0 Ј У"ЦИ број ЛкЈ 5. продаје се. Услови

су повољни.

28,2,3

фр д "да"!? се ТРИ нродавца за 1 ЈГлљјЗам „Мале Новнне". Упитати у уредништву. Вредиији могу

32

1 — 3 | варадити до 3 динара дневно.

О г л а с и

ГЛАВНО СТОВАРИШТЕ _ Б Е 0.Ч И Н С К С Г ЦЕ Ж ЕНТ А 3 А СР Б И ЈГ7 11пеиуии »«ачима и осталим иотрошачима »реиоручујсмо БЕОЧ НСКИ ЦЕМЕНТ. и тс : ирима и сскунда портланд, [шман цс .мент и две сорте хид> иула , лакши и тежи, јер је пробама доказано да је најА од свију, који се овди продају. О« је и но тежини најлакши, а иодпоси много више домет^ње песка. зато јс за сваког пајпробитачније, само са овим цемептом радити Нароч^то чинимо пажљивим па наш портланд-секунда, који се најчсшће употребљујс, и који је равап каквоћи са портла дом орима других Фабрик«, а знатпо је јевтинији. Н ш нрима-мортланд ненадмашим је , и служи ноглавито за Фине глаауре. :-?=« потрошаче. у опште, а иарочито за већупотрошњу знатно су спуштене цене. II;ги амо ча израду свако цементирање и бетонисање ходмикн и оредсобља, израду тераца и мозајка за ходнике, пред обља и за цркве, како овди у Веограду , та«о и па страни, гвс по најјевтинијим ценама. Сво радове вршимо са стручним раденицима и са гаранцијом. 371,17 ~ 50 Г.ЛАВНИ ЗАСТУННИК, Пера А. ЈовановиЉ, -са канцеларијом: на Сави на дрвари и у кнев Михаиловој улици бр. 29. у Панђеловој кући

НИШКА АКЦИОНАРСКА ШТЕДИОНИЦА 7 СВСИ К0Ш2СИ0Е0И ОДЕЛЕБУ ВРШИ СЛЕДЕЋЗ ГОСЛОВЕ: 1. При ма нанлате са свију трговачки пијаца за Ниш и околиеу нишку. 2. Издаје чекове платиме за Београд, Беч, Париз и Солун. 3. Прима налоге за куповину и продају за све производе овиземалЈСке. 4. Прима заступништва у посредовању за куповину робе са стране. 5. Даје зајмове на залогу домаћи овоземаљски производа. 6. Кунује девизе са страни пијада у којима нала (и сигурности.

7. Прима у депозит на чување, новце, артије од новчане вредности и адиђаре. Коресноиденција на српском и немачком језику. Трговачки свет а у оаште аублика која има.

алаКања за Веоград и иностранство — нарочито Солун — чини се иажљивгш на 2-гу тачку да се

може чековима аослужити као са готовим новцем, чиме се уштеди аорто, време и труд око иаковања

а за ту врсту аослова штедиона наалаЛује врло умерен аровисијон.

Бр. 553 10. јуна 1889 г. Ниш.

УПРАВА. 24,29,2,6,9,13,16,20, А27,432,6 10

КО ХСКЕ ЈЕФТИНО И ДОЕРО да куни испод коштања Женспо, Мушко н Дечије Рубље (веша:) Х.аљинице, Чараае, Платна, Чаршава, Салвета, Пешкира, Фирагпе од јуте и од чипака, Ф ланерска Иебета, Трико рекле, Шешира, Марама џепви и са монограмом, Кег^еље од мола јастука, краватна. Крагна, Манжетна од илатиа и каучугш, Прави Француски Мидера , женски Шлафрока, и т. д. и т. д. Оамо код нас .је то сад могуће, јер још дза месеца трајаће наша Расародаја и да се за то време оконча, иродајемо од данас нашим ноштованим муштеријама ао чудно јеФтиној цени о коме се може сваки уверити. с ПОШТОВАЊЕМ Алберт Кона Синева 376 У.и/ца Књаз Михајлово Вр. 7, 15-20 13,15,17,19,21,24,26,28,1,3,5,8,20,12,15,17,19,24.

Ћ ®8Г Н 0 в и -ш % ХОШДСКИ Ј1030ВИ БШГА КРСТА ^ имају годишњс ТРИ ВУЧЕЊА ЗГОДИТАКА са великим' главним згодитцима, међу којима 4 НПШ р 400.600, џ. 21.11), дин. 100.000 У ГОТОВУ Ж* Свм згодитци исалаКују се без икаквог одбитка Ж Идуће вучење | ЧЕТВРТАК 20 ЈУЛА 1889- ГОД. ГЛАВНИ ЗГОДИТАК | игдин. 400000-^; ^ НАЈМАЊИ ЗГОД. Д. 29. — и ПОВИШАВА СЕ ДО Д. 59 ' с тога по данашњој куцовној цени не може бити никаква ( губитка. . 0ВИ ИЗВРСНИ СИГУРНИ И КОРИСНИ 0РИЂ. Л030ВИ могу се добити код свију сараФа и у банкарској радњи АНДРЕЈЕБИЋ и КОМПУ БЕОГРДДУ 4031115 по цени од дин. 29'| 2 ПРЕГЛКДИ ОПШИрНИ ДОБИЈАЈУ СЕ БЕСПЛАТНО

ДАЈЕ СЕ ОДМА ПОД кирију. Штала з« 4 кокоња, шупа за кола, и вишс «ањи квартири, на малој пијаци. 30,7 426,2,3 Ј. Ш. Пачиб,.

^ОВА са нимештајем самца издајв се одма.

Љубичина ул. бр. 16 горњи сират иреко од Мора и Шиајера. 23,30.7,427 2,3

АНЂЕ удови нок. Стаменка Младеновића и8 Гроцке. Ваш отказ у бр. 187 „Ма лих Новина а замене не врели .. Дућан и пекарницу купио сам од Коете, пуномоћног наследника пок. Стаменка и по томе ја сам сад сопственик тога имања. Ви, као удовица, имате само ираво уживања и ништа више, Илија РафаилоеиК 470,2,3 трговац из Гроцке.

ЈЕДНА ЖЕНСКА стара 22 године тражи место за газдарицу у доброј кући. Који жели имати добру 1аздарицу" нека се изволи обратити у удеоничкој штампарији прекО' иута народ. иозоришта.

У субоуу 8 ов. м., даваћу годишњи парастос у 9 сати пре под. у вазнесенској црквк моме драгоме мужу. ВАСИ БОЖИЋУ бвв. секр. мин. народне привред® молим сроднике и пријатеље Васине, да изволе нрисуство* вати овоме тужном помену. тешко ожалошћена: Савка В ВожаКа 468 са децом. 3—4

Мојој милој и никад непрежаљеној кћери, односно еестри САРКИ даваћемо четрдесетодневни помен у уторак 11. ов. м у 9 сати пре подне у па лилулској дркви. Молимо сроднике и приЈатеље да овоме тужаом иомену прнсуствовати изволе. Ожалошћени: Јулијана, удова нок. Атанасија Михајловића, бив. срееког начелника, брат Алекса и сестре Драга и Анђелија. 474 1-3

Иласвкк н одговорни уредник Пера Тодоровић.

Првн уд^оншчка штампарвја обилићев венап бр. 1.