Male novine

Књижевни огласи

Олштампана је у дрзкавној штампарији, друга ,ЗБИРКА" Одчбранкх наЈЈОднпх умотворина, ко у је приредио г. а. Т. Недић, писар мин. просвете. Књига је велика 6 таб. веће осмоне п нма 10 лешх слина.

0 г л а с и

Један влеикошколац тражи кондиције, које може д«вати ученицима ма из којег разреда гимназије пли реалке, а тако IстоЈп ученнцама из основ их школа. Млрочито се препоручује из Француског језова, цртања н стенографије. ->а у пех^е спгуран. ] Обратитн се г Т. Јаико| вићу к штролору на. каитару I „Батал-Џамија." -»02

Мали Гласник Главни заступнин вака кватка еаогпптр.н^а плаЋа +

За овака кратка саопштења плаћа се еамо 50. п. дин. ва ј< дан пут)

Млади1| , вич:;в књиговодству, "српској и вемачкој коресноденцији, може добатм службу у отменој трговачкој радн.и. Приенство имају они, к.>јк знају још који страни јевик Пркјавити се лично уредвиштву од 2—3 часа по подне.

који мора бисп врло иоверљпн, тражп се за једну |'апкарску кућу у Амстурдаму, ради нродаје облигацнја за готово II на месечну огплату — С>ерте са препорукама на иемачком пли Француск .>м језику нод „ОћН&аИопеп" на НаавепзЂет & Уо^Јег А. 0. АтвктЛат. у80 3—!

КУЋА НЕЕМЛХК — БЛСПЛРЕЈЛ.Е Ј. В01ЉЕТ ЕТ С1Е 8ИССК8 Машинсни инжин.ерк 31—33 ул И ц 9 Вото(1 у Паризу. Одлпковани крстом почасве легије 1888, двема златнпм медал ама и чланством жирија у Варселону 1888 п са 4 медаље златне на светској изложби 1889. Справе за беспрекидно Фабрпковање разнпх пића са гасовима лимонеде, содне воде, вина пвнушеЋих. Ови су апарати једпни који су посребреви изнутра и којп Јроизводе пића здрава п пријатна. СИФОНА сваке Форме и од свију боја врло простпх и с> лиднпх ЈНаљемо бесплвтно ценсвнике.

Носреднвчка радња за набаву млађих КОД АРАПИНА иреселила се у кућу Сгојан! Теодорови&а иреко од н еог Мајдана и препоручује пошт. иублици Јсвоје услуге за Бвоград и за унутрашњости. Сваковрсно послужитељство евагда на расисложењу. 392 2—3

^ . (Магисови) , V БУЉОНЕКСТРАКТИ, % прерађвна тестива са ШШШ/ / ^ чорбом од меса, бра{3 шна од пасуља, грашка сочива и др. су призвата као вајбољи и унјј^фтннуји. .Једна мала кашичпца енстракта на повелику гаољу вреле воде даје сме^та без икаквог зачпна крепку о укусну месну чорбу (супу). ЈЦЦЏЗ МАОСИ & Со \У1еп, Јо8от1Г§-оИ;81га88е Л5 С. М'Же се добити иод г. Бошка НиколиЋа, дрогеристе у Београду.

217

8—Нј

КОЛИЦА за возање децс са и бе* колевке и ВЕЛОЦИПЕДА за децу у највећем избору п врдо солидне израде добија се у трговини Адолоа РешоФСког пређе А. Путник „код трубе" Поруџбине из унутрашњости извршујем тачно п с-лидво.

397

Н

& § о

10-

2

СС ш

О

II

Нројач женског одела

ј

Ја?л>ам поштованом грађанству да сам

1

донела вз Веча

!

V

нројача за женсно одело

V

4

који је у првим вајбол>пм радњама

<

кројач бво.

ћ

Најновијим кројем солпдном израдом и уме-

реном ценом биће свака штована муштерија ус-

п

и

лужена.

&

Ма|а 1890.

&

1 и к .

Веоград.

\%

Н. ДнмитријевиЂева

|

модпсткиња

Књ з Мијрила улица.

395 2-6

! 1

1 1

Кројач женсног одела

|

Концем овог месеца изаћи ће из штампе ® @ веома интерееантно дело $Ц Из младости Краљице Наталије. 2 Дело је ово написала једна госпођа која је била у врло блиским односима са ^ № бившом краљицом за време њењог дево- ф § јаштва. ф Дело ће бити илустровано а коштаће оамо 50 п. д. 341.10--10

СТЕВАН БШАН Беч, VIII., Р1опапдав»в № 11.

| ВШШ Ф^брика хеиичко-Фармацеутских парних и дестилационих апаратн, та ође апарата за кућевну употребу од слакла п бакра, од туче по министарском пропису. Н|.тпуни намештаји за Фчбрике сод те воде, за продају ње и т. д. Ценовник бесплатнс и н Франко. 364 3-

сиФОна

кијоска

10

Вредни агенти који би хтелп да се занимаЈЈ продчјом лозова уз ДОбру ; зараду, нека упуте своје < Ферто, С1 означењем свчга I занпмањч, п д „РгоУЈВтп" на ; Наа8еп8ћ1п & Уоц1сг А. Сг.

Аш84егс1ат.

381

-2

ОГЛАС Поред до сада упрпжн.авчне каФанске радње код „Штедиопице" овде у Ћуприји, отвори ■ сам од 1. мнја тек. год. и Г&етионицу Браћв РистиЂа коју сам снабде-) лобрим ,елом и пићем, солидном услугом а за умерену цену. Ово јављ-1М свима странцпма, молећи их за по ету. С поштовнњем Д Ђ Поповић. 399 2—3 угоститељ из Ћупрнје.

!Г * * & & * 2* а *

Власник и главни уредник Пера Тодоровић. Одговорни уредник Свет. Јапошевић Штамиарија „код Нросвете" Позоригани трг бр 2