Male novine

У ВЕЛИИОМ ИЗБОРУ добио сам фоноса за баште, ламиијоне са сриским грбом , тако исто препоручујем иоштованој нублици, моју радњу са разним сортираним еспапом. С поштовањем ФИЈГИП АЛМОЗЛИНО Књ. Мих. улица бр. 15. 537 2—12 у РадојковиКа куКи.

иајчкегкјк ал кал ијскх КИСЕД >/4 К Најбоље ппћс са вином и аа опорављање; с успехом унотребљен протнву кашља, болести у гуши, стомаку и бешикици. Може се добити у свима дрогеријама, апотекама и бакалницама. Застулник: Фрања Г. ТиФенбах у Београду. Хајнир Матони у Карлсбаду и Пешти. 283 ' 26—40

398

НА1Н0ВШЕ СТОВАРИШТЕ МУЗИШНИХ ИНСТРУМЕНАТА и то: ■квмане са и бвз нутија, виола, чело, флаута и нларинетв од разна дрвсћа израђених, армонина разних од једног и два реда онарина-штимоване разне величине. Мале вергле и раане швајцарсне музине. Херофони са разним српским и стран. комадима. Жице од црева, срмв, челина и свиле у најбољој каквоћи н свс осталс нриборе за Јоре наведсне инструменте. Ћемане на])Очито удсшсно за ђаке са фин . гудалом, колофоном ц резервном жицом од 10 дпн. на вишс. Поруџбинс из унутраш1Б0Стн извршују сс тачно и солидно. Понизни АДОЛФ РЕШОВСКИ пређе А. Путник.

ш ■—ч зс < < ш о <

и <©-. (Л ч о ~

о

4 05 о~

к

\5

се

ј—с

о о ГГ\

Ко

X о

1—1

м

с5 со

и

зГ

н" о

о Н

о о

н

о

Д

К

К

н

н 05 О

о

о

о

и

о 5

с5

м

Џ

о © ©

н

м о

<1

о

м . "е? и

05 «

д н

к

м

н

с5

Д

к*"?

н

Он

о

с?

« О

о хо

К

о

Грузонова фабрика (вВОвОНИГЕВК) *** у Иагдебург-Букау-у "ТГ" 65 МЕЛАЉА И ПРВИХ НАГРАЛА

ПРЕПОРУЧУЈЕ И ГАЗЛШИЛ.К погдавито:

1.

РУДНЕ-МЛИНОВЕ-СТУПЕ сваке врсге, као Повлашћсне стуне за млевење цемента, згуре крваца, шамотс и т. д. Ексцелзиор-млинове (патент грузоно) за уситњаваЈве сточне хране, као и за самлевање сгроја, бојс шећера, цигуре кемикалија итд. Од године 1880 до конца 1889 продато 10000 ком. Машине за туцање камења, млинове са ваљцима, жрвњеве, стуне, дезинтергове итд. — Справе за припрему златних и сребрннх руда. 1. ПРЕДМЕТЕ, нотрсбне за жељезнице главне, секундарне н коњске, за Фабричне колосеке, као: просте н енглеске скретнице, жабице и укрснице окретнице и пренеснице, ливене каљенс точкове, осовине са точковима и лежиштем, товарна кола и т. д. ВАЉАВИДЕ за лимове, жице и гвожђе разног калибра, за бакар, олово, цинк, калај итд. 1ТРЕСЕ, нарочито хидрауличке са цилиндрима од ливсног каљеног гвожђа н од ливеног челика. ЧЕКРКЕ сваке врсте, ручне, парне н хидрауличних чекрка. — Хидраулнчка витла. — Хидрауличка вратила.

Најве^е и најумедније књижарско издање у Срба. Препоручујемо ово дивот-дело, којс је најзгодније нри сваковрсним приликама ПЕВАНИЈА 8ЧГ ЦЕ10КУПНА КЊИЖЕВНЛ ДЕЈ1А НАЈВЕЋЕГ ПЕСНИКА ** ЗШАЈ-ЈОВАНА ЈОВЛНОВИЋА у двојаком издању по 80 табака највећег ква]>т Формата (620 сграна) ЗНАТНО СПУШТЕНА ЦЕНА

з.

4.

5.

\ најсавршеније центрифу- нарочито конструисане гадне регудаторе Е засл V

ТЕСТЕРЕ, 4 разне ведичине, нроете а солидне конструкције, за сечење гвожђа, челика, туча и т. д. у ладном стању.

застушшк на Србцју: А. АНТОНОВИЋ у Београду, 116 дубровачка ул. 0+ (5—20

У лепе платнене корице увезано: издање за народ Д нн дивот-издајбе " 10 дин. ВИ или ко жели у невезано може имати у свескама и то: ■ издање за народ у 10 свезака 4 дин. дивот-издање у 10 свезака 7 дијј. А ко желн може норучити у следсћем скуиоценом повезу: у алатним дивно израђсним корип/аш издање за народ 8 дин. у златним ливно шрађспим корицама дивот издање са златним, обрезом 12 дин. ни Ово дивот издање је на најФинијој артији боје слонове кости. џвв Да би „ Певанија" у срцс нагиега народа. доирсти могла, и да би је сваки честити н најсиромашннји Србин набавити могао и с њоме сНој стол украсио реншсмо, да од сад „ Певанији", том ремек-дслу, цсну ниатпо, тако реКи у чола саустцмо, и да тим начином сваки Србин, Српкин>а и Српче свог до данас највећег песника З мај-Јована Јовановика и његове неумрле умотворине упозна; а уједно сматрамо за дужност нашу — када већ толико грдан капитал у књиге српске — а нарочито у „ Певанију" Умајеву уложисмо и жртвовасмо — да нашем народу аружимо јефтину и корисну а и здраву душевну храну. ШГ Ове знатно спуштене цене „Певаније"' важе само за готов новац и без инанвог рабата. 'УШШ филијал кијижаге Бра^е М. Попови^а 519,4—20 Кнез Михајлова улица број 15.

Власник и главни урЕдник Пера Тодоровић.

Одговории уредиик Св. Јаношевић.

в СмИЉЕВ0" ШТАМПАРИЈА ПеРЕ ТОДОРОВИЋА