Male novine

Београдске тајне Изашла је из штамно. троћа свеека Нове интересантне таиге

НА1НОВШЕ СТОВАРИШТЕ ^ЈјД МУЗИКАЛНИХ ИНСТРУМЕНАТА јШм и 10 ' |ддедд -кемане са и без нутија, виола, чвло, флаутв и нларинете од разна дрвећа израђерих, армонина разних од једног и два реда онарина-штимоване разне величине. Мале вергле н разне швајцарсне музине. Херофо.чи са разним ернским и етран. комадима. Жице од црева, срме, челина и свиле у најбољој каквоћи и све остале нриборе за. горе наведене инструмснте. Ћемане нарочито удешено за ђаке са фин . гудалом, колофоном н резервном жицом од 10 дин. на внше. Поруџбине из унутрашњостн извршују се тачно и солидно. Понизни АДОДФ РЕШОВСЕИ пређе А. ГГутник.

(ире.стоничке. та/неЈ Прича у )гет кљнга и глава са слгедећим садјижајем: I. На балу у ннвари. II. Г-ђа Симка. III. Жута кућица на Енглезовцу. IV. Г. мннистар. V. Жена полиц. чпновника. VI. Гардијски норучнк. VII. Фијакер бр. 119. VIII. Тајне клуба беогр. гоенођа. IX. Две шипарице. X. Неочекивани интервју. У треЈ.о.ј књизи је глава V. и VI:

ШТЕРНБЕРГА АРМИНА ТРГОВИНА ИНСТРУМЕНАТА СОПСТВЖНОГ ПРОИСВОДА У БУДАПЕШТИ К е г е р с 8 I - 8 1 г а 8:8 е Ј\1 36.

! Соистиона илрада свжју еората иполииа, буПп.ер.а, добоша, таоова, дрвоних, мсталннх и идеханпх гапптрумсиатЛ! иа етраи.е, п,и хових саегавнпх делова. н нрибора. Илуе.тровашг цснотпинџг ти.г.у ес бесплатпо. О харионикама шиљу с.е, зассбии ценокници. Поправке ее врнге врло тачно. Ири поруџ(5ини ваља. цсну унапред ноеллтн, јер с.е за Србију нахнаме-— повлаке' — не може иослати.

(Јва. приооветка илрсгруЈе, занимљиви, закулиени живот дела београдског друштва, које називамо „вигии к/г//гови и . Догађај, који се овде онисује по својој »аншгљивоетн заслужује пажњу,. он је по своме заплету и току тако вешто одпгран, као да му је позорница. била који нариски булвар а не наш снглс.зовац. До са.да је био вешто нрикршиш, али ево где добиемо ирилику, .да га нред публику нзнесемо у његовој нриродној боји, без дОдатка и уленшавања. Свеека кошта 40 пара дин. К њижара—иа давач С. М. СтеФановик код „Св. Саве" у Београд Пикантиа ирштветка 455 3—10

Један нов Фијанер (Фетон) иродаје ее у Гранд Хотелу е по* вољпом ценом. 576, 22, 23, 24.

_ -^—^наршг-тији а./!гсалијс1си КИСЕЉАК

4Н0ТЕЕА

Мој никад ненрежаљеин брат ДОБРИВОЈЕ МИЛОВАНОВИЋ бив. ка.[фа трговачки, а војник 11 батаљона II чете, нреминуо је 8. овог мес. у 5 еати ио подне у војној болницн после тромесечног боловања од ране, коју је на сам дан Ускрса у несрсћном часу од свог друга војннка добио, од које мује и емрт следовала. Изјављујем највећу благодарност покојниковим друговима, којп су га у његовој дугој болестн свесрдно гледалн. Не мање изјављујем благодарност г. свештенпку рееничком Мијаилу Срећковићу, којн га јс нз почасти до вечис куће исиратио. Покојник је сарањен у с.вом месту рођења у еелу Реснику. Крагујевац 8. Јула 1890 г. Ожалошћсна сесгра Драга Миловановић и 571 20, 22, 24. и остала родбина.

ПНЈАНИНО

Ко има један употребљен нијанино а хтео би да га нрода, нска се јави у Фарбарску трговину Димитрија Ђ о р и ћ а слрам споменика књаза Михаила. 574, 1—3

Нашем тонло

бљеном

КУЂА, врло удобна за породицу, у Урошевој ул. бр. 12. — до Аустријског иосланства на источном врачару — даје се одмах иод кирију; а и продаје. се под иовољним условима. Упитати у истој кући или потписанога. Лаза Поповић председник ваљевског првост. суда.

даваћемо четрдесето-днсвнн нараетое у иалилулској цркви 25 Јула 1 890 год. у 9 сати у јутру: што јављамо роду и својим нријатељима.

тужни и до гроба неутешни родитељн : Коста и Јуца Магазиновић,

Власник и главни Уредник Пера Тодоровиђ. Одговорни уредник Св. Јаношевић. „ Смиљево — штампарија Пере Тодоровића