Male novine

Београдске тајне

Изашла је из шталие трећа свеска Нове кнтересантне књиге

(ирестоничкс тај не) Прича у пет кљига и гдава са саедећим садржајем: I. На балу у пиварп. II. Г-1>а Симка. III. Жута кућица на Енглезовцу. IV. Г. мииистар. V. Жона полиц. чииовника. VI. Гардијски поручик. VII. Фијакер бр. 119. VIII. Тајне клуба беогр. госнођа. IX. Две шииарице. X. Неочекивани ннтервју. У трећој кљизи је гдава V. к VI.

Огласи Балканије

ОГЛАСИ „БАЛКАНИЈЕ

Београдска јТрговачка Школа Уписивањс у београдску трговачку школу за 1890Ј91. школску год. почиње 1. Септембра ов. године. За I разред нримају се они ученици, који су свршиди најмање 3 разреда гимназије или реалке са добрим уснехом. За II разред примају се ђаци, који су свршиди 1-вн разред трговачке шкоде, а могу бити примљени и они ученици, који су свршнли 5 разреда средњих школа са добрим уснехом, но они морају полагатп пријемни иопнт из тргов. рачунице и књиговодства. За III разрод могу се примиги само они ученицн који су евршили 2 разреда тргов. школе. Бр. 86. Из управе београдске тргов. шкоде 21. Августа 1890 у Беолраду.

Друштво Општег Обезбеђења (Асигурациони Гкнерали) у Трсту оеновано 1831 годпно еа капиталом од преко 100 мплнона динара, обезбећује живот човечији, штете учињене пожаром и градом у свим могућим ксмбинацијама и пајповол.нијим условима. Ближа извешћа даје Главна Агенција као и свн застунници друштвени. Траже се заступници са повољним условима за унутренос-т. Пријаве за обезбеђење нрима осим подписане Главне Агенције и „Балканија" Царнградска улица бр. 6. Главно заступништво за краљ. Србију Асигурацпони Генерали у Трсту Стеван Лисај преко иута гостион. Грчке Крал.ице.

Ова приповетка илиетрује, занимљиви, закулисни живот дела београдског друштва, које називамо „ вишп кругови". Догађај, који се овде описује по својој занимљивостн заслужује пажњу, он је по своме занлету и току тако вешто одигран, као да му је позорннца била који нариски булвар а но наш енгдезовац. До сада је био вешго прикрнван, ади ево где добисмо придику, да га нред нублику изнесемо у његовој природној боји, без додатка и уленшавања. Свеска кошта 40 пара дин. К н.нжара—издавач С. М. СтеФанови^. код „Св. Саве" у Београд Пикаитна ирииовегка 455 10—10

Моју ново подигнуту и украшену гостионицу првог реда у вароши X. Паланки, до железничке станице, са 12 соба, трапозаријом, кујном, деденицом испод кеднераја, великим подрумом бунар са нијаћом водом, великом шгалом, и проетраном авлијом, издајем иод кирију од Крстова дана т. г. А тако исто издајем и једну Фурунџиницу, са довољним нростором, и горњи бој са једном ку.јном и 7. соба. Ко је вол.ан узети нека се обрати нотписатоме. У Паланки.

АГЕНТИ из унутркшн.ости за продају икона сдика и огледала на месечне одилате примају Браћа Фајгл у Веограду. 642, 24, 26, 28.

Дворска апотека у Беогглду потребује ЛАБОРАНТА 635, 22, 24, 26,

Владимир Арсенијевић трговац

Буковичка кисела вода

5 вагона БУШЗШЕ КИСЕЛЕ ВОДЕ пуњени првог авгуота ов. год. добио сам ових дана и нродајем: I сакд. 25 Флаша од 1 литар дин. 12"50 I „ 50 „ од 7« литра дин. 18'Ова је вода призната од најстручнијих декара да је најбоља и најадравија за аиИе. Август Београд. ГлАВНИ продавац Сиш Р. ОбрадовиЂ 603, 12—15 Кнез Михајла удица

НАШОВШЕ СТОВАРИШТЕ МУЗИКАЛНИХ ИНСТРУМЕНАТА И то : кемане са и бвз кутија, еиола, чело, флаута и > клариноте од разна дрвећа израђених, армоника разних од једног и два реда окарина-штимоеане разне велнчине. Мале еергле н разне швајцарсне I Ш музике. Херофони са разним српским и стран. комадима. Ж Жице од црева, срме, челика и сеиле у најбољој каквоћи и Ц све оотаде нрпборе за горе наведене инетрумеите. Ж 1| Ћемане нарочито удешено за 1>аке еа фин . гудалом, \| колофоном и резервном жицом од 10 дин. на внше. ЈИјИ Поруџбине из унутрашњостн извршују ее тачно и Нј содидно. 'И® Понизни ШНПШ АДОЛФ РЕШОВСКИ јјР нрсђе А. Путник. ^Ј§|$1

пет вагона пуњени 1. авг. о. г,

Власник и главнн урвдшш, Иера Тодоровић.

Одговорни уредник Св. Јаношевиђ. „Смиљево" — пгтампарија Пере Тодоровића