Male novine

ДС ДРЖДЗНЕ ШТЛМПдРНЈЕ

Нш Јављам поштиваној дублиди и му■Ш штеријама, да радим као и до сада .|М лимарски занат и примам сваки у ово Ш^МГМт припадајући посао, као и разне оиравВ ке са тачном и стручном израдом. / 1рЖ Иреиоручујем и броњзирам отаре ламие |§3в»» гсо најновијем систему и са умерепом Уједно преиоручујем своје богато 'Ш/Ш ЈШк а стовариште готових лимар.ских изра<-)«.: кт)а тушсва, разне робе од а~гиака, кина-сребра, као: кашика, ноШ Ш жева, виљушака, свегњака, служаоника и др.. сваке сорте ламии и иолелеја, ламии висепих и асталских за кафане и велике локале, 'после, свију система фитиља и стакала за ламие. За преи})одавде са умереном деном. С цоштовањем, Скмон Ландау КБАЉ.-СрП. двор. ДИМАР основано 1854 само „нои Лукииа" улида до држ. штампарије (349. 26, 30, 2,

САКС У СВЈЈОЈ РЛДБИ ДО ДРЗИДВНЕ ШТЛМПЛ РШЕ

5 * Ова приповетка илиструје, занимљиви, закулисни живот дела бсоградског друштва, којо називамо ,внши кругови ". Догађај, који се овде опнсује но својој занимллтвости :!аслужује нажњу, оп је по своме заилету и току тако вешто одигран, као да му је иозорпнца била који париски булвар а не наш енглезовац. До сада је био вешто прикриван, али ево где добисмо прилпку, да га пред публику изнесемо у његовој нриродној боји, без додатка и улепшавања. Свеска копгга 40 нара дин. Књижара—издавач С. М. СтеФановић. код „Св. Саве" у Београд Пикпнтш аркповетка 455 10—10

Дате су у штампу моје приповетке па како је издавањс спопчано I с велпкпм трошком, то отварам иретплату и молим своје нријател.е и познапике из свију крајева, да се својсии заузму око прикунљања нретплате у толико пре, што сам две трећине чистога нрихода услупио Друштву Велике Србије. Ењига ће изнети до дссст штампаних табака. На нрвоме листу донеће илустровану групу Срба из свију крајева, а цена јој је само један динар. Претплата се шаље с тачном адресом уредништву „Велике Србијо" или Председнику Другитва „Велике Србије" госио- ј дину Драгутину Ј. ИлијК.у. Кад књига буде готова одмах ће се разаслати претплатницима. Молим сва уредништва срнских лиетова, да изволе овај позив штампати. У Београду Августа 1800. Иван Вујић—Светозарев.

►3 Д резервисте коњанике, имам једног коња са целим прибором иронисаним јахаћим, за продају а и иод кирију. Ј а в и т и се Тодору Станковпћу (Пракљачиј на вел. пијаци код Македоније. 658, 1—3

Најбоље пиће са вином и за онорављање; с успехом употребљен нротиву кашља, бодести у гуши, стомаку и бешикици. Можс сс добити у свима дрогеријама, апотекама и бакалницама. Заступиик: Фрања Г. Ти®енбах у Београду. Хајнир Матони у Карлсбаду и Псшти. 283 ' 33—40

Мој нигда незаборављенп супруг, односно отац и брат Мијаило Јовановић бив. каФеџија код „Златног Крста" премину 27. ов. мес. у 3 часа по поноћн после дугог и тешког боловања а сахрањен 28. ов. м. Ову тужну веет јављам сроднпцима и нри јатељима. 29. Августа 1890. Београд. О жалошђена супруга: Милева са децом и осталом родбином. 659, 30, 31.

Београдеке тајне Изапгла је нз штампе трећа свеска Н.ове интереоантне књиге

ј° јефтипше

Књижарница А. Пурића у Београду и Врањж За школски течај 1890/91 год.

1° јефтипије

Велики иобор хартије мастида, пера, оловака. воска, перореза, шестара, тораба, дивита, разних боја у кутијама и овега писаћвг и цртаћег прибора. Протокола шиартаних и нешпартаних разне сорте и ведичине, тврдо повезаних у евп?леском платну. ИКОНА на платну (мушеми) и блеху, фино зејтин-бојом израђених по православном типу и обреду. (ЈЛИВА ФотограФисаних, литограФнедних, колориеаних и зејтин-бојом израђених у широким златним оквирима.

велики избор најфиније ДРТИЈЕ И КОВЕРАТА еа еловима (монограмима) у ра»ним бојадисаним и поолаћеним шарама &КАКВ СН01Х Б Е 5 1х I V Н Е 5 вегћез е1 биапдегз Без со1есиопв 4ез р1есез БЕ МиЗГфИЕ тИ^бпе е"ћ б"ћгап.2ег 1о.е р1иа јЈгап& абзогишеп1:8 с!ез <±п^ег8 оћјес^в Г)Е РАРЕТТЕН1Е.

5, 10, 14, 18. 8, 11, 25, 31.

БЕОГРЦ 131 К7ЛИСА

(Престоничке тајне) Прича у нет књига и гдава са еаедећим садржајем: I. На балу у нивари. II. Г-ђа Симка. Ш. Жута кућица ј на Енглезовцу. IV. Г. министар. V. Жена полиц. чииовника. : VI. Гарднјски норучик. VII. Фијакер бр. 119. VIII. Тајне I клуба беогр. госпођа. IX. Две шииарице. X. Неочекивани интервју. ] У трећој књизи је глава V. и VI.

препоручује своје богЗЈто сложиште КЊИГА ипсолских ва науку, музику и забаву како на ерпоком *гако и на свима страним језицима. Атлаза, Мапа и Глобуса главно сложиште књига и издања војног министарства. примам наруџбине за набавку књига и повремених списа како на српском тако и на свима страним језицама брзо и тачно.

НАШОВШЕ СТОВАРИШТЕ МУЗИКАЛНИХ ИНСТРУМЕНАТА

и то:

Аемане са и оез нутија, виола, чело, флауте и нларинете од разна дрвећа израђених, армонина разних од једног и два реда онарина-штимоване разне величиие. Мале вергле и разне швајцарсне музике. Херофони са разним српеким и стран. комадима. Жице од црева, срме, челина и свиле у најбољој каквоћи и све остале нриборе за горе наведене инструменте. Ћемане нарочито удешено за ђаке са фин . гудалом, колофоном п резервном жицом од 10 дин. иа више. Поруџбнне из унутрашњостн извршују се тачно и солидно. Понизни АДОЛФ РЕШОВСКИ пређе А. Путник.

Власник и главни уредник Пера Тодоровић.

Одговорнп уредник Св. Јаношевић. „Смиљево" — штАмпАРИЈА Пере Тодоровиђа