Male novine

'<да^(ос1

ТЕДЕФОН Р АДБЕ И КУЋЕ БР. 243. ГВОЖЋАРСЕА РАДЊА Ж

БЕОГРАД—САВА Препоручује своје велико стовариште и искључиву продају

99

КАСА

к к

и-ј чувене фабрике АНТОНА МАХ ј ХЈ БЕЧ којима, ин ватра ни обијање не може нашкодити а са патент бравама из које се кључеви не могу извадити док се каса иотпуно не затвори. Нарочито се обраћа гажша Општинама, државним надлештвима, Н вчаннм Заводима, Звмлорадничким задругнма и у опште свима који касе потребују, да ћу како квалитетом тако и умереном ценом сваку конкурвнцију с-збити. Илустровани ценовник шаље се на :<ахтен бесплат но Поруџбине из унутрашности извршујем тачно и брзо.

ПОГЛЕДДЈ МЕ

ш I

■ш 'аа и нгфззтад

ш 14 "I фб}

ДЕЛИКАТЕСНА РАДЊА

КАРЛА ПЕРОЛО

добила је евеже робе и то : разне> деликатесие роб*, прашке шунке, маџарске саламе, кладовског и руског ајвар.ц разног страног сира, као: рокфора каменберга, империјала, ементалера, пармазана и т. д. правих италијанских макарона, сзе врстз конзсрве, као: зелен пасуљ, грашак, шпаргле, трифде, не^урке и т. д., финог француског зејтина за мајонез, разне о-рте компота и то: пд малине, јагода и тругог трстанског воћа у шећеру, најфинијих франнуских бонбона за послуживање о славама, финих човолада и какао, малаге грожђа, урме, марона, бадем», више | сорта руског чаја, све врсте правих енглаоких бисквита зз, ч ..ј и |! послуживаве; такође св може добити разних пвштета од зечије и гушчије џигерице, а по наруџбини ван куба како оједина јелз, тако и цзо ручак; српоког и страног вина у Флашана, Фргнцуског ковака, шапмгаа, Фравдуоквх ликора и бавароког пива у Флашама. Поруџбине из унутрашњости ври;е се брзо и тачно. Имам и једну иовећу партију разне величине празних сандука на продају а такође и празних оуради од зсјтина за купус. Умол.авам поштоване муштврије да ми изволе укааати свој ооверење, које ми је и до сад указивало. С поштовањем КАРЛО ПБРОЛО

ЧИТАЈ - УЗМИ - НЕЋЕШ СЕ КАЈАТИ П рантујем да је подпуно нешкодљиво! н госпођама: свака женска — која ма каккво улепшавајуће срество употребљава, треба ва прзом месту да пази, да буде нешкодљиво, т. ј. да не садржава: нити живе, нити олова, ните лаписа; ако оће да свој млађани изглед како лице тако и зубе до велике старости одржи; у томе погледу — усљед многих мојих покушаја и дуже времена праксе, пошло ми је за руком н. н. госпођама моја овдо сљедећа улепшавајућа средства као нешкодл.ива препоручити; која су за ово кратко време како у највишим круговима и варошима, тако и у најнижем сталежу и мањим местима су врло омиљена постела. Ако оћеш да си лепа а ти узми само 1еданпут и пробај: НРАЉКЦЕ КРЕМЕ: бсз зејтина, без масти, с тога не пј ља нити јастуке, нити кожу, • брзо уклања пеге, клеке, лишнје, црне и црвене коже, испод кожно сало (Мпеввег) прави лрце чисто, глатко и порцеланско, заглађује боре, те дрје млађани изглед, Вел. дупла. те) ла 2 дин. Сапун 1 50 дин. Ако оћеш да имаш зепу, густу дугачку и чисту косу а ти узми: Аспаскја г>ошада и балзам за растење кссе, даје коси леп с ај и мирис, спречава опадање, неда да коса седи. 1 велика тегла 5 динара балзам 2 динара. Нолерин "најбрше и најбоље срество за бојадисање косе, бра е и бркова не с?држава нити олова, нити сумпора, с тога не шкодљиво а не премећава се — нити најбољим оком. Од једанпут фарбање тркје 5—10 недеља 1 кутија 4 дин. четк к' томо 0 - 80 дин. добива се у Анотеци код „Српског Грба" ЕОСТЕ I- Б0ГЛТНЕЧ5ВЕ1А ; БЕОГРАД — Кондина и Светогорска ул.Т ћошак Само се уз доплату шаље. | Главно стовариште ГЈожаревац Андрејевић и Б. Пејић трг.; Краљево Драг. Кнежевић и брат трг ; ' медерево Јов. Николић — Ужичанин трг. Чачак.* Петар МилановиК, трг. Лесковац: Г. Павловић код љубичице. Ваљево Љ Кузмановић трг.; и у свима бољим трговинама по унутрашњости. За М0Ј6 горње препевати ваи за лмцв т»ко в за носу чинам се сваким аустро-унгар ским, немачким, и француским спе ијалитетима ове врста нако у дејств/ ква литета тако к у ценама Леополд Грауер конфек за женске у Нишу и Крагујевцу; Радовановић и Јефтановић трг. Трстеник; Милан Радовановић трг. Вел. Градиппе

Лепота је богатетво Лепота је еила

Краљ. срп. цвор. лиферант

Женски прстем или гсжнђуше с крупним брилантом ио >мереној цени, радо бихкупио. Ко би имао нека се пријави администрац^.ји ч Малих Новина."

|ГД0бак С;ТЗН за самца или ома- ! и ' њу иородипу, може се одмах ; добити у Зориној улици Угштати ; у адмикистрациЈИ „М. Новина."

иг 0 рениј ј псн^.

гласа доносе „Миле\ Н'вине„ и<> најуме-|1

Ситне ебјаве по грот одјј оетит р-д.

Рајко Рувидић Нрота са породицом јавља сродницима и пријатеЈљим да ће својој доброј супрузи МАРИЈИ чанити ио.!годишњи помен у суботу 1. ф^бруара у 10. сати пре подне у Вазнесенској цркви. 26

'Ж* ^ 5 Ж' 'Ж< Ш/ љк

У Васиној улици иреко од Дрзоришта Ј латнарска и мануфантурна радња Боже X. Габаја = 1С О ЈХ

ЈХ 1 1П' . ДОБИЛА ЈЕ ЈЕДНУ ВЕЛИКУ НОЛИЧИкУ ЗИМСКИХ ЦИПЕЛА Каљаче руске мушке 6. динара. Каљаче руске женске 4. дћнара. Крагне дугачке. Жакета зимских од 10 до 40 динара. Зимски штоф за костиме.

44> ?

Фланел молдон ву нени разни. Плиш поркет за женске хаљине. Фланел поркет у разним мустрама.

Циц ч- рхета козманов. Кончаног порхета розе и дуге. Форбе за унутрашњу одећу. Вуне черсиске и вунице. Зимских ципвл-а фатираних.

Сукње порхетске разне. Влузе порхетсле. Унгрцига и шлофијннке. Мебл гатоФ за јастуке и канабета. Ципела црних, жутих, белих, лакованих и т. д Сву спрему за иогреб.

Марама од вунице и жанилске Огртачи разне величине. Рукавице женске и мушке зимске. СВАКОВРСНА г ИЛ МКА ПЛАТНА ШИФОНА Платиз у дуплој ширмнн КОМАД ШИфОНА ОД 31) МЕТАРА 14 50 ДИН 1= т ' Бода X. Рабај

т «

V № 1 I

.'Ш .сес »о

Електрична штампарија, С. Хоровица — Београд Цар Урошева ул. бр. 5.

Одговорни уредник Пера Тодоровић Свето-Сааска улица бр. 22.