Male novine

ј гласе доносе п Мале Новине п по најумеренијој цени. 1РР" Ситне објаве по грош од петит реда.

Женски прстен или минђуше с крупним брилантом, по уме-; реној цени, радо бихкупио. Ко би имао нека се пријави администрацији ч Малих Новина."

ТЕЛ1Ф0Е Р а ДБЕ И КУИЕ БР. 243.

I

1 1

ш

ГВОЖЂАРСКА РАДЊА Ф1С1 НЕЗД8П2ЗД БЕОГРАД—САВА Препорузује своје велико стовариште и искључиву продају

<3§!>

99

КАСА

И

ив чувене фабрике АНТОНА МАИЈ БЕЧ којима ни ватра ни обијање не може нашкодити а са патент брввама из које се кључеви не могу извадити док се каса 1Јотпуно не затвори. Нарочито се обраћа пажња Оиштинама, државним надлештвима, Новчаним Заводима, Землорадничким задругама и у опште свима који касе потребују, да ћу како квалитетом тако и умереном ценом сваку конкуренцију с збити. Илустровани ценовник шаље се на захтев бесплат но Поруџбине из унутрашности извршујем тачно и брзо.

ПАРНО КЈПАТИЈ10 НА КАЛИМЕГДАНУ У ПРОСТОРИЈАМА ЗАВОДА ОК. ФАРКИЋА Отворено сваког дана широј публици за мушке од 1 / 2 6—1 и од х / 2 6—8 по подне ; за женске од 1— г / а ^ по подне, а уторником од 9 пре подне до 5У 2 по цодне. Цене за купање : БА8ЕНИ О ПАРОМ 1БАЗЕНИ И ТУШЕВИ 0-80 у претплати Ш купања у пари 8 дикара у претплати 10 купања у базену 6 динара Поједина хумана друштва добиће на поједине карте такође рабат. 544.

ш I I

14

■т -да дц&н и егфзкзд

*ЈО

УДЕОНША ЗАДРУГА ЗА ШТЕДЊУ И Краљ-Миланова улица бр. 88. ј Даје зајмове на све хартије од вредности; на златне,; и сребрне ствари (адиђаре) онолико колико се нроцене без! икаквих одбитака; на израђевине н&ших занатлија и, на све остале ствари које квару неподлеже. Прима новац на штедњч? под повољним условима;! плаћа улагачима 6°! 0 камате; на веће суме, по погодби^ и више:

I „ПРВИ СРПМ ЗАВОД ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ" који је основан за цео Балкан, врши ове послове:1. Одељење за информисање свих трговачких, агентур-р* \ ских, индустријских, комисионих, пољонривредних, занатлиј бГ I ских Фирми, новчаних завода, како њихоних пред\зећа, тако јјр* | и њихових чланова у свима гранама њиховог рада; 2 О&ељење за информисање целе трговине, како у; возне, тако и извозне; 3. Одељење за информисање о грађењм појединих грана железница, експлоатисању рудника, експлоатисању шума,|^ како државних, тако и приватних у свима детаљима њихо Џ* ; вог рада; Џ4. Одељење за информисање о куповини и продаји и јр* ; давању под закуп свих, како кретних, тако и некретних до; бара, било државних, општинских, манастирских, друштвс-^* них било приватних; 1г 5. Одељење за информисање о зајмовима своју врста;| ј 6. Одељење за информисање сваког грађанима било ма кога посла у свима његовим детаљима; бг 7. Одељење за информисање поједних послова код општинских, финансијских, нолицијских власти, Управе фондова, Министарсгва војеног, Главне контроле и свију нов- Џ* чаних завода; II* 8. Одељење за вршење наплата и обезбеде у свима гранама; |г 9. Одељење за агенцију свију могућих огласа у с-вима њиховим детаљима, од којих ће се регистар водити, и њихов комплект у заводу чувати тако, да се исти у свако доба може на увиђај изнети; и Р* 10. Одељење за информисање у опште свију врста,

Цензурише менице сваке среде Фебруара 1903. год. Беогрзд.

5ЈПРА5Д

* Џ

како личности, њиховог рада, тако и о свима њиховим детаљима. Све ове послове, завод врши са највећом тачношћу и Р* највећом дискрецијом, како за Кр љевину Србију тако и^* за цео Валкан. Свако одељење рада, радиће независно једно од другога Ови се послови врше у заводу у свако доба.

ГШГ/1ЕДАЈ КЕ

Ч§ % 21

Канцеларија завода је у Краља Александра ул. бр. 16. рУпра-вник запада мих. петро^иЋ чиноиник у оставци.

*

ЧИТАЈ - УЗМИ - НЕЋЕШ СЕ КАЈАТИ ГЈрантујем да јв подпуно нешк^дљиво! н госпођамп: свака женска — која ма каккво улепшавајуће срество« употребљава, треба на прзом месту да пази, да буде нешкодљиво, т. ј. да не садржава: нити живе, нити олова, ните лаписа; ако оће да свој млађани изглед како лице тако и зубе до велике старости одржи; у томе погледу — усљед многих мојих иокушаја и дуже времена праксе, пошло ми је за, руком п. н. госпођама моја овдо сљедећа улепшавајућа средства као нешкодљива препоручити; која су за ово кратко време како у највишим круговима и варошима, тако и у најнижем сталежу и маљим местима — су врло омиљена постела. Ако оћеш да си лепа а ти узми само* теданпут и пробај: КРДЉИЦЕ КРЕ1ИЕ: без зејтина, без масти,, с тога не П)ља нити јастуке, нити кожу, брзо уклања: неге, клеке, лишаје, црне и првене коже, испод кожво сало (М1 (е88ег) прави лиЦе чисто, глатко и порцеланско, заглађује боре, те двје млађани изглед, Вел.. дупла те!ла У дин. Сапун 1 50 дин. Ако ер1вш да имаш зеп],, густу дугачку и чисту косу а тв узми: Аспасија помада и балзам за растење иосе, даје коси леп сјај и мирис, спречава опадање, неда да коса седи. 1 велика тегла 5 динара балзам 2 динара. Колорин Гнајбрже и најбоље срество за бојадисање косе, браде и бркова не садр жава нити олова, нити сумпора, с тога не шкодљиво а не премећава се — нити најбољим оком. Од једанпут фарбање траје 5—10 недеља 1 кутија 4 дин. четк к' томо0 - 80 дин. добива се у Апотеци код „Срлског Грба" ЕОСТХ I. Б0ГА1ВЕЧХВЕ&А

Лепота је богатетво Лепота је еила

БЕОГРАД — Кондина и Светогорска ул.* ћошак Само се уз доплату шаље. Главно стовариште Пожаревац Андрејевић и Б. Пејић трг.; Ераљево Драг.. Кнежевић и брат трг ; ( медерево Јов. Никодшћ — Ужичанин трг. Чачак .т Петар Милановић, трг. Лесковац: Г. Давловић код љубичице. Ваљево Љ Кузмановић трг.; и у свима бољим трговинама по унутрап!њости. За И0Ј6 горње препевати ванс за лице тако и за иосу чинам се сваким аустро^унгар сним, немачким, и француским спе ијалитетима ове врста иако у дејству ква литета тако и у ценама Леополд Грауер конфек 'за жевске у Нишу и Крагујевцу; Радова- : новић и Јефтановић трг. Трстеник; Милан Радб^Зновић трг. Вел. Градиште

Електрична штампарија С. Хоровица — Београд Цар Урошева ул. бр. 5.

Одговорни уредник Пера Тодоровић Свето-Сааска улица бр. 22.