Narodna skupština

СТРАНА 1096

НАРОДНА СКУПШТИНА, САЗИВ ЗА 1890 ГОДИНУ

У ИМЕ ЊЕГОВОГ ВЕЛИЧАНСТВА АЛЕКСАНДРА I по милости божјој и вољн народној Краља Србије МИ КРАЉЕВСКИ НАМЕСНИЦИ На предлог Нашег министра унутрашњих дела, а по саслушању министарског савета, на основу чл. 3 4 Устава : Овлашћујемо Нашег министра унутрашњих дела, да поднесе Народној Скупштпни, сазваној у први сазив прве периоде, на решење предлог да се општпне: Г. Злегињска и Трнавачка, у срезу жупском округа крушевачког укину, а њина села и то: Г. Злегиња, Д. Злегиња, Суботнца, Вразкогрнци, Жиљинци, Љубинци и Трнавци, да се споје у једну општииу под назииом „општина трнавачка." Наш министар унутрашњих дела нека изврши ово решење. 7 марта 1891 год. Београд. Јов. Ристић К. С. Протић Ј. Бели-Марковић мпнистар унутр. делл Ј. Ђаја. Нсти гласи: ПРЕДДОГ Народној Скупштини Сељанн села Г. Злегиње, Д. Злегиње и Суботице, која сачињаиаду општииу Г. Злегињску ; и сељани села : Вражогрнца, Жиљннца, Љубпнца и Трнавца, која сачињавају општину трнавачку, у срезу жупском округа крушевачког, моле да се њихове општине укину, а њина сеиа споје у једну општину под назнвом: „општина трнавачка." Пошто су испуњени услови члана 2 и 3 закона о општинама, као што се то види мз приложених •/. акта, то част мн је предложити Народној Скупштини да она изволи на основу члана 5 истог закона и члаиа 166 Устава решити; «Да се општине: Г. Злегињска и Трнавачка у срезу жупском округа крушевачког укнну, а њина села и то: Г. Злегиња, Д. Злегиња, Суботица, Вражогрнци, Жиљинци, Љубинци, и Трнавци, да се споје у једну спштину под називом: »општина трнавачка." Министар унутрашњих <)сла Ј. "Баја с. р. х Секретар чита: У ИМЕ ЊЕГОВОГ ВЕЛИЧАНСТВА АЛЕКСАНДРА I по милости божјој и воЛ)И народно) Краља Србије МИ НРАЉЕВСКИ НАМЕСНИЦИ На ирвдлог Нашсг мииистра унутрашњих дела, а по сасиушању мииистарског савега, на основу чл. 3 4 Устава: Овлашћујомо Нашег министра уну тјшшм.их дсла, да иодпосс Народној Скупштипи, сазнаној у прми сизнв н|)В0 нериодп, па решен.е нреддог, да се општина Орљевска и Нолатнички у срозу моравском округа пожаревачког, раадоле; а н.ихова сели и то : Врбница да образуЈо општину за себе под нмзииом „Нрбпичка

Орљево и Свињарево да образују општииу »Орљевску® а Полатна да се прида општини Оибничкој у истом срезу и округу. Каш министар унутрашњих дела нека изврши овај указ. 7 марта, 1891 год. Београд. Јов. Ристић. с. р. К. Протић с. р. Ј. Бели-Марковић с. р. Министар унутрашњих дела, Ј. Ђаја. Исти гласи : ПРЕДДОГ Народној Скушптини Сељани села Орљева н Врбнице, која сачип.авају општпну Орљевску н сељани села Свињарева, које са селом Полатном сачињава општину Полатничку у срезу морав:ком округа пожаревачког моле да се њихове општине разделе, па Врбница образује за себе општину Врбничку, Орљево и Свињарево, да образују општпну Орљевску а Полатна, да се прида општини Сибннчкој. Пошто су испуњени условн члана 2 3 и 4 закона општинског, као што се то видн из приложених •/. акта, го част ми је предложити Народној Скупштини, да она изволи на основу чл. 5 истог закона и чл. 166 Устава решиги: „ Да се општнне: орљевска и полатничка у срезу моравском округа пожаревачког, разделе а њихова села: Врбница, да образује општипу само за себе под назпвом ((Ошдтина врбничка " Орљево п Свињарево да се споје у једну опшгину под називом ((Општнна орљевска« и Полагна, да се прида општнни сибничкој у истом срезу и округу." министар унутр. делл Ј. Ђ ај а. Потпредседник — Сви ови предлози упућују се секцијама. Данашњу седницу закључујем а заказујем за сутра у 8'/ 2 часова пре подне. На дневлом реду биће одговори министра унутрашњих дела на ннтерпелације и иродужење претреса закона о шумама. Састанак је овај гријао до 12^/ 4 час. по нодне.

92 САСТАНА^ 12 марга 1891 год. у Бсограду. игедскдавао иотигкдсЕДНпи Паја ВуковиБ СЕ1СРЕТАГ Ранко Петрови!. Почетак у 9 часова пре подно. Ирисутна су г. г. миннстрн : нредседиик мнннстарства нироднс нрнвредс, унутр. дела и фннанснјп. Потиредоедник — Отварам 92 састанак. Ивво.гго чутн нротокол 91 састашса. Сокретар Ст. Вукчевић прочита номенути нротоиол. Потпродсодник — Уснија ли Сиунштнна прочитаии иротокол? (Усваја) Иаполта чутн молбс н жалбс, које су уиућбић Скуцштннн. (паотавиће ск)

(јдгоногни угкдиик Ганко Иотропи!.

штанна 11гаљ. огноик дгжа1шк 111та мнагнјк