Narodna skupština

93

22.

Шифра из Чачка. Г. Министру војном Београд Команданту Дивизије Крагујевац У општинама Горачићској и Миросаљачкој сељаци беху се по извешћу пачелника среза драгачевског наоружали и иису дозволили државној власти приступ судници оиштинској. Извештен о овоме, наредио сам команданту чете, који се налази у Гучи да са 10 коњаника одавде послатим оде у те две општине и да се увери о тамошњем стању ствари и да ме ради даљег наређења извести. У случају да не буде нападнут ватреним оружјем наредио сам му да чету из Гуче доведе и пуцањем оружја сломије. Шта буде даље јави ћу. ПОВБр. 26. 18. Фебруара 1893. местни командант, Чачак. каиетан, Лав. К. ЈанковиК.

23. Шифра из Јагодине. Г. Министру војном Београд До две чете могу се привремено сместити но без кревета и постеље. ПовБр. 14. 28. Фебруара 1893. командант хп. окр. команде Јагодина. мајор, Ствв. Креманац.

24. Шифра из Чачка. Господину Мннистру војном Београд Команданту Дивизије Крагујевац Од командира 3 чете X батаљона данас у 5 сахата по подне добио сам следећи извештај : Данас пре подне у 11 сахати приспео је са 10 коњаника у општину Горачићску и тамојенашао око 200 људи наоружаних сикирама, моткама, буџама, да ли какво друго оружје имају није могао сазнати. Осим тога броја људи има их још и у школи и у једној приватној кући, коју су забарикадирали но број се не зна. Наредио сам да одавде оде пола чете под командом капетана г. Јовиног и наредио сам му да са једном и по четом растера изгреднике у Горачићу и да после тога са пола чете дође у Чачак а 3. чета да оде натраг у Гучу. Шта буде даље јавићу. ПовБр. 27. 19. Фебруара 1893. местни командант Чачак. капетан, 11ав. К. ЈанковиК.