Narodna skupština

94

25.

Шифра из Д. Милановцл. Команданту Дивизије

књажевац—бео град

Избори у целом срезу извршени на миру, до сада нема никаква нереда. 26. Фебруара 1893. комлндант одреда Д. Милановац. капетан, Дим. ШтериК• Телеграм у шифрама из ЧачкА.

26. 20—11—1893. год. Г. Министру унутрашњих дела

Београд

Синоћ је био овде начелник ужички и каже да је кроз Драгачево у ироласку опазио кретање и омање скупове ; а како се она руља у Горачићу а и она у Миросаљцима не разилази, изгледи су да избори неће нроћи на миру. Споразумно са командантом места чета из Гуче и пола чете одавде растераће изгреднике у Горачићу а за оне у Миросаљцу одлучиће се доцније. Јуче капетан драгачевски са ОФициром и неколико коњаника ишао судници горачићској, али их одбили грдњом, претњом и псовком. Тражена је једна чета из Крагујевца. Молим вас потпомогните и ви ово тражење месног команданта, јер ако се зло не угуши у зачетку, овај и ужички округ може од једном обухватити пламен. Чујем да није боље ни у ср. пожешком. Званично. начелник окр. рудничког, Љ. КаменчиК.

27. Шифра из Чачка. Г. Министру војном Београд Команданту Дивизије Крагујевац Капетан Јовин јавља ми следеће : Приспео је са одредом у 1 1 1 2 час после подне у општину горачићску, ту су га дочекали ватром и нападом. Он је на то оборио ватру и убио 12 а ранио 7 изгредника. Ред је повраћен. Опширно извешће шаљем. ПовБр. 31. 20. Фебруара 1893. местни командант Чачак. капетан, Пав. К. ЈанковиК.