Narodna skupština

ног књиговође и потребног броја порезника, писара и практиканата. |

Шеф среске Финансијске управе може 10 тати онај, који је провео пајмање три године ао чиновник нижег звања Главног „Државног Јачуноводсотва или у којој од окружних или сресих финансијских управа, или ако је овршио фаултет или Државну Трговачку Школу или Акаемију у Србији, или равну школу на страни или емљомерску школу. :

Остало особље мора имати исте школске валификације осим порезника, чије. су квалиикације утврђене законом 0 пореској управи и ореским властима.

Члан 17.

Почетна плата шефа среске финансијске праве је 2500 динара са двогодишњом периоаком повишицом од 250 динара до највеће плате д 3500 динара. Звање књиговође и благајника авно је звању порезника, а звање писара равно > звању писара окружне Финансијске управе.

IV. Споредне благајнице.

Члан 18.

Споредне благајнице, т.ј. оне које не улазе и у једну од горе именованих управа или у ед специјалних благајница, а потпадају под оједине месне управе и постоје и врше службу о нарочитим законима за њих — укидају се.

Члан 19.

У нарочитим и изузетним случајевима, а ради лакшице службе, Министар Финансија може на редлог надлежних министара поверити руковацима прихода или расхода старињо да купе звесне приходе и плаћају извесне издатке дрсавне. Али ће они ове приходе примати и расоде чинити само за рачун и под контролом јенога рачунополагача финансијске администраије, коме се морају предавати у року вајдуже од гесец дана сна оправдавајућа документа како за риходе тако и за расходе.

Ови руковаоци прихода и расхода, будући амо посредницима између странака које плаћају ли примају и рачуноводства дотичне Финансијке управе носе одговорност за извршене исплате | примања само до тренутка кад је дотични раунополагач Финансијске управе, којој су они госредници били, под својом одговорношћу, принао исплате и примања игвршена за његов јачун као правилна,