Narodna skupština

we но они са основом посумњају у истинитост регистра,

ка власни су прегледати кљиге и документа завода.

Члан 44.

Све државне и самоуправне власти и њиох'хови службеници дужни су по свима предмемт тима по којима раде да mage на правилно врт шење овога закона. За сваку неуредност или ан неправилност дужни су поступити по овом заон кону, ако су надлежни, у противном известити оп пореско одељење или другу надлежну власт.

Члан 45.

Пореско одељење, монополски органи и 10 овлашћени изасланици могу по одобрењу Миша нистра Финансија извршити преглед свију књига · ши хартија од вредности код лица, која по други уп пут учине кривицу из чл. 5!. овог закона. Овај ап преглед врши се у присуству полицијске или одл где ове нема у присуству општинске власти. На ап просторе који се не могу одмах прегледати до ап прегледа ставиће се државни печат, али се они ом морају прегледати најдаље за а сах. по ставва. љању печата. 0 извршеном прегледу SVA се одмах BH на лицу места записник, који ће потписати орпган које врши преглед, полицијски или општинтлоски службеник и лице коме се врши преглед. репно записника издаје се лицу коме је изврешшен преглед.

-Ћ ка ДЕО (0 казнама

Члан 46.

Онај, који лажне таксене марке, или такзосену хартију прави или протура, или већ употтребљене и поништене марке и хартије поново опуупотребљава или другоме потура, као и онај голкоји знајући прима такве марке, казниће се по

· ДО 145. казненог закона.

И покушај се овде казни.

Поред ове кавне окривљени ће се осудити sj Aa плати педесет пута онолико, на колико гласе „лажне марке или хартије, које је направио, попонново употребио, или протурао.

= a +

Члан 47.

Они органи власти, који изнесу на јавност палили ма коме доставе оно што су дознали преет ледом, учињеним по чл. 43. и 45. овога закона, као 0 ти они органи, који би раније известили о на-

8

17