Narodna skupština

вера Просвете, а по саслушању Главног Прозтаетног Савета.

. чк Ако би у којој потпуној средњој школи било тиелико паралелних одељења, да могу бити зазнфна потпуна или непотпуна средња школа, упгу се та одељења издвојити у засебну средњу кохолу у истом месту.

Чл. 6.

у Додати нову тачку: Кад општина, област ~ с држава немају потребно земљиште за понввање средњих и осталих школа, могу откупити ве закону о експропријацији имања.

Чл. 7.

1 _ На крају прве тачке додати: Приватним ндедњим школама може се буџетом одредити пндишња помоћ у новцу или у наставничком добљу за сваку школу посебице.

1 _ Испред последње тачке ставити нову: За зашватне средње школе не вреде ограничења о штнималном броју ученика (чл. 4.).

Чл. 13.

| _ Друга тачка да гласи: Према месним привенама појединих средњих школа може Мини„фер, по саслушању Главног Просветног Савета, оушустити биФуркацију у вишем течају, као и гулултативан избор појединих предмета у општем тетавном плану, а, у вези с тим, и измену утиптег програма.

Чл. 15.

1 Школска година почињао 21. августа уписом инзника у све разреде, и траје до 20. августа

Чл. 16.

П _ Предавања почињу одмах по упису и привању Светога Духа, најдаље 25. августа, а свруђу се у потпуним гимназијама 3!. маја, у неуштпуним 6. јуна. За ученике УШ разреда преомања престају 15. маја.

1 Годишњи се успех саопштава ученицима у птпуним средњим школама 5., а у непотпуним

7.

(јуна, после одржаног Благодарења.

Чл. 18.

) _ Ставити место“ речи »од Видовдана до 10 гофуста“ »од дана саопштења годишњег успеха олљедо уписа“.

Ули ој «“ _ Ученици се уписују 91., 22. и 23. августа. омо у изузетним п оправданим случајевима,

21