Narodna skupština

ПИ а ти Ва ве 1 МР пе ji Va па а. <

__Ча. 48.

Равредни, нижи течајни, допунски (чл. 54.) п- ( приватни испити не могу се, по чл. 41., понотишти, ако се полажу од [1.—20. августа.

чк Исто ce тако не могу поновити ни испити погоји се полажу по нарочитом одобрењу Минифра Просвете (чл. 58. друга алинеај.

| dua. 49.

_ _ Отпада.

3 Чл. 58.

Замењује се прва тачка новим двема:

> Приватни се испити полажу у потпуним офредњим школама по завршетку годишњих преававања до 15. јуна (чл. 16.) или од |1.— 90. ав= гоуста, а по правилима која ће прописати Минигеттар Просвете у споразуму са Главним Просвет•е мшим Саветом.

Изузетно п у нарочитим случајевима, а по оваслушању Наставничког Савета, може Министар оф росвете одобрити полагање приватног испита у 1 у току школског рада.

У другој тачки после „4+0< ставити » +! (са фтграничењем у чл. 48). |

Чл. 54.

Друга алинеа гласи: Ови ученици из туђих здвредњих школа, као и ученици који прелазе из ткбедне средње школе у другу са различним наттавним планом, полагаће допунске испите из пноних предмета, које у својим школама нису учили пкили су их учили на другој основи и у мањем обиму.

__ Такса, као и награда испитном одбору, плаћа обе за све ове испите као и за приватне.

da. 55.

По свршетку школских предавања |ua. 10.) додобива сваки ученик уверење о свом учењу и вевладању у тој школској години.

Уверење се издаје и оним ученицима, који т ју току школске године напуштају школу у којој “ву учили.

Оведочанства добивају ученици са течајних пошепита (нижег и вишег) као и они ученици који " ошо свршетку једног разреда неће продужити шкоаоповање у школи у којој су учили.

Облик уверења и сведочанства прописује Министар Просвете.

За дупликат школског уверења плаћа се, ошоред државне таксе, пет, а за дупликат сведозеанства десет динара у корист књижнице школпатких уџбеника.

Чл. 56. - Наставници су средњих школа: директори, уаппрофесори, редовне наставнице, супленти и по-