Narodna skupština

моћнице, предметни учитељи и учитељице, учитељи и учитељице вештина, привремени учитељи и учитељице.

Супленти се постављају само у мушким, наставнице само у женским и у мешовитим средњим школама.

Директори, професори, супленти, предметни '

учитељи и учитељи вештина постављају се Краљевим Указом; све остале наставнике поставља, Министар Просвете претписом.

Сем редовних наставника могу се постављати стручна лица за хонорарне наставнике по Уредби коју пропише Министар Просвете по саслушању Главног Просветног Савета.

Чл. 59.

Професором (редовном наставницом) може постати супленат (помоћница) после положеног професорског испита, а за групу за коју је оквалиФикован професорским испитом, ако је као наставник радио три године у средњој школи.

Чл. 60. Отпада.

Чл. 62.

После речи „суплент“ свугде ставити у загради „помоћница“.

Чл. 63.

У оскудици професора (редовних наставница) ва научне предмете, може Министар Просвете поставити за привремене предметне учитеље |учитељице) лица која су положила испит зрелости у средњој школи и завршила Философски факултет без прописаног завршног испита, као и лица која су свршила вишу стручну школу (педагошку, техничку итд.).

Чл. 64.

За привремене учитеље |учитељице) вештина могу се поставити онљ лица која су свршила најмање нижи течај средње школе, а уз то још и стручну школу вештине за коју се постављају (академију уметности, консерваторијум, уметничко-занатску школу, музичку школу итд.).

Чл. 64 а. Привремени учитељи (учитељице) могу остати у служби највише пет година, за које су време дужни положити учитељски испит своје струке по правилима која о томе прошише Министар Просвете, иначе се отпуштају из наставничке службе,

у