Narodna skupština

Буе

i 25 а | 55 з "Ако се узме у обвир да су нам ове три Фирме испоручиле око 800 вагона

| sla готово, пи око 200 вагона на отп. lay, ор: 90, a већ при ПРО пору пбини вагона ви мали да поднесемо осетну штету, немајући ове Фирме за набављаче око пенала Фејефинитивно_ АИ. штету која бп изнела неколико пута више, но што износи Оокобожња. добит, коју би имали задржавши ове пенале.

| Нема спора да се изузетно повољне цене при куповини за готово и по-

коб. ни услови за куповину на отплату, које смо постигли, имају у првом реду приписати повећаном Финансиском OMJ наше земље и повољној коњуктури а јаце, али у много потичу и отуда: што смо ступили у пословну везу са одољим и финансијским јачим ODO

| Ови разлози опредељавају ме, да користећи се правом, које ми даје чл. 448. зак. о Државном Рачуноводетву, изнесем овај предмет на решење пред Миотиистарски Савет и умолим га да моје раније донете одлуке оснажи и одобри поповраћај пенала Фирмама Масаје « Deleuve, La Drigeoise w Breslauer A. G.

По извршеном повраћају известићу Главну Контролу, да ако за сходно (елађе, учини даље употребу од свог права, које јој даје исти чл. 68. закона о “Државном Рачуноводству.

Молим Министарски Савет, да овај предмет изволи сматрати као врло тишитан, јер се повраћај пенала има извршити пре ! априла о. г., а на завршетку пелапомињем да су Фипрме већ извештене о мојој одлуци: да ће им се привретошено задржате пенале вратити“.

Министар Грађевина.

Мих. В. Илић. с. р.

»Министарски Савет ценећи предње разлоге Министра Грађевина решио | зе на основу чл. 68. закона о Државном рачуноводству у седници својој од 232 марта да се предлог Министра Грађевина у целости усвоји и привремено Кезадржате пенале врате и то: 1) Фирми Маесај5е Ф Пејешуе у укупном износу од 74195. дин. зл. 2) Фирми Га Вгистеојћје у укупном износу од 34120. дин. зл. 3) Фирми Вгечјаџег А. 6. у укупном износу од 71555. дин. зл. Повраћај ових сума да буде из кредита одобрених законом о зајму од 05:50.000.000 за набавку вагона за нове постојеће пруге. | По извршеном повраћају известити и Главну Контролу, ради знања и даљег њеног управљања. “ Оба ова решења Министарског Савета у свему су извршена, пошто је >Чтретходно дата обавезна виза Месне Контроле, према чл. 68. зак. о Државном ге Фачуноводству, као што се види и из цитираног извештаја Месне Контроле копод M 154, o чему је Главној Контроли част известити Народну Скупштину. Из опште седнице Главне Контроле.

Деловођа Председник | рачунотспитач, з Главне Контроле Вл. К. Јовановић. Ђ. 6. Новаковић.

ТУ