Naša pošta

247

тТ ДРАГАН РИСТИЋ, п. т. чиновник у Великом Бечкереку,

преминуо је, 17 јула о. г., у својој 26 години. Пок. Драган, још од почетка своје службе био је на служби у местима Бачке и Баната: Кули, Сомбору и В. Бечкереку, — удаљен од својих најближих: мајке сестара и брата, јер су га љубав према повиву и осећање дужности у вези са животним потребама на то приволеле. У свима тим местима где је био имао је друштво које га је много волело, јер је био одличан друг и узоран човек. Болестан у ногама, млад, желео је да и он буде као остали здрави, па се пре годину подвргао лекарској операцији, која је била једна од најтежих које хирургија познаје. То је учинио све јаком вољом јер се сам себи није онаков допадао. После "ове операције оболела су му плућа и немогући да преболи ту тешку болест, умро је у држ. болници у Београду. За собом је оставио уцвељену сироту мајку, сестре и брата, а и нас колеге да га вечито жалимо. Нека му је лака земља — и вечан помен. Д. ЧОЧИЋ

т ЉУБИЦА СИМИЋЕВА, шп. т. чиновник Главног телеграфа у Београду,

преминула је 24 јула о. г. Свршила је П. т. школу у Београду, 1912-13 г., и отада била без прекида у п. т. т. скужби. Била је једна од најмарљивијих службеника своје генерације. При повлачењу српске војске 1915 г. отступала је до Призрена где је морала остати због напора и изнемоглости. Уважење особља наспрам покојнице огледало се и приликом њеног спровода. Особље је положило венац, а њу уписало са 1000 д. за добротвора Фонда п. т. сирочади. Р.

ОДГОВОРИ

— Бивше Одељење за поште и телеграфе Мин. грађевина објавило је Спигак важнији закона, уредаба, правилника, упутстава 1 наредаба по п. т. т. струци, штампани у „И. т.. веснику“ од 1919 до 1929, а која су још на снази. Списак је подељен по службама: персонална и опште природе; поштанска; саобраћајна; штедна и чековна; телеграфска и телефонска; техничка; рачунско-економна. Отштампан је као додатак „Весника“ бр. 5 од 15 марта 1930. У њему можете наћи податке који вас интересују.

— Чланак са личним нападима и увредама нема места код нас. Узвишенији је терен на којему заснивамо свој рад.

— Један г. управник замерава нам зашто не саопштавамо у целини унапређења и кретање особља а неки пријатељи и 'варадници замеравају нам за то што дуже чекају док им изађе чланак.