Naša pošta

248

Волимо да примамо добронамерне приговоре, стога волимо и да одговарамо.

Простор часописа не доввољава нам да у целини саопшта-= вамо личне вести. Иначе, то би радо чинили. Мислимо да би било штетно да часопис испунимо тим вестима а да не увршћујемо чланке који расправљају животна и актуелна питања. Уосталом службени „П. т. весник“ саопштава личне вести, и то у последње време на врло прегледан начин.

Због ограниченог простора чекају на свој ред важни написи, међу којима: 4. 8. и п. т. т. струка, Служба у војсци и др. служба грађанског реда, Међ. право и пошта, Међ. п. т. академија, Активност ш. т. струке, Уговорне поште, Увод у втудију права, Коментар кривичног законика, Тражи се „човек“, П. т. течај, П. т. обука, Из телеграфије, Општинске поште, одговори на анкете „Наше поште“, итд.

Кад би се извесан део особља тргао ив дремежа, имали бисмо часопис, од 3—4 табака, који би задовољио све потребе струке и особља. Али колико се особље томе одзива 2 Старешине надлештава већином су криви за слабо интересовање стручном литературом. Међутим, већ по званичној дужности, старешине би се морали бринути о тим проблемима, који задиру у живот струке и персонала. Правилник о стручном образовању чиновника и о томе говори. Случај „Наше поште“ показује, пак, колико их је којима је до прогреса и стручне литературе.

ИЗГУБЉЕНЕ УДЕОНИЧКЕ КЊИЖИЦЕ "Х кола старе П. т. Задруге, бр. 247, на име Видоја. Гавриловића и бр. 248 на име Виде Гавриловића. Овим се оглашавају за неважеће.

ПАЖЊА

У списку пошта поменутих на стр. 215 свеске за август грешком су означене и поште Алипашин Мост, Бачка Паланка, Београд 12, Велес, Кула, Љубија, Пљевља. Међутим оне су извршиле своју дужност и на време се одазвале претплатом и тачношћу. На томе смо им захвални. Неким од управника тих пошта захвалили смо у своје време на страницама „Наше поште“.

ДУЖНИЦИ Регулишите претплату, да вам се не укида шаљање часописа.

Списак неплатлша спрема се за штампу. АДМИНИСТРАЦИЈА

Власници

Д-Р ПЕРО ШОЋ в МИЛУТИН ВУЈАДИНОВИЋ