Nova Evropa

| | |

|

_ Vanredno izdanje!

~

Нова Европа

Књига УН. _- 18: Марта, 1923 1!

Izbor.

»Nova Evropa«, još neorganizovana siranački, ne može zasad uzeti aktivna učešća u izborima za Skupštinu, Ali preporučuje svojim preiplatnicima i jednomišljenicima, da se pri glasanju opredele za kandidate naprednih, radničkih i zemljoradničkih stranaka, protivu reakcijonarnih i kapitalističkih, medju čije eksponente spadaju naročito i predstavnici današnjih režimskih partija u Jugoslavij. Članovi uredništva »Nove Еугоре« 51азабе, п Zagrebu, za socijalistu Dra, L Politea, | -

Pozivamo vodjstva svih naših radničkih i zemljoradničkih stranaka i grupa da, u ovim teškim časovima za intelektualni i radni proletarijat, odbace lične motive i biperkritične načelne momente, fe u poslednjem času obrazuju jedan radni iront, protivu nasilničkih i nesposobnih, nekulturnih i beznačelnih, poblepnih-i рокуатетић, vlastodržaca, i njihovih jučerašnjih saveznika a današnjih protivnika, koji će se sutra opet naći da još većша габогбаји živoi narodu i produže krizu države, Neka, prema lokalnim prilikama, ostane svuda ona lista koja ima najviše izgleda na uspeh, Pozivamo, poimence, nosioca liste neorđanizovane grupe nezavisnih zagrebačkih gradjana, G. Dra, M. Rojca, da odstupi, skupa sa svojim drugovima, u korist liste G, Dra, L Politea, čija je stranka spremno pristupila, kad je trebalo, priredjivačima = Zagrebaćkogš Kongresa, ie pomogla proglasiti ideju narodnoš sporazuma i Jugoslovenske Zajednice protivu separatističke vladine i blokaške politike, :

Proleteri cele Jugoslavije — intelektualci, seljaci, radnici ujedinite se! Napred radnički i zemljoradnički blok! Živela Jučoslovenska Zajednica!

„NOVA EVROPA“,

Сваког 1., 11., и 21. у месецу; Цена 6 динара.