O proizvodnji ranog povrća u toplim lejama
Download:
Show in BnLViewer
85
пак производњу, која је и много сигурнија, надмашује све сортеуопште: Саски краљ Алберт (Konig Albert von Sachsen). Јагоде су врло крупне, али су у облику разне: широке и сплоштене, уворасте, бубрежасте, а доцнпје су округле; бивају обично 40 —50 грама тешке, и опет су зато пуне у месу. Године 1885. имао сам у башти ратарске школе јагода ове сорте преко 70 грама тешких.
Teutonia.
La Grosse Sucrće.
За јагоде, ако се за њих иарочито леја правп, треба да је леја млака, то јест, да је направљена од половине ршњског и половине говеђег ђубрета, јер јагоде не замећу добро у претоплој леји. За најраније извођење треба леју направити при крају месеца јануара. Земља није потребна у леји, јер ce јагоде у саксијама у леју на само добро угажено