Opštinske novine

Страна 370

бПШТИНСКЕ НОВИНЕ

РЕШИО: Да >се 'усвоји тредлог нове трошарииске тарифе и Уредбе, који гласи: (види прилог). Овлашћује 1се Суд да издејствује од надзорних власти потребно одобрење за ступање иа анагу овако усвојане тарифе и Уредбе.

Пошто је дневни ред оиим исцрпљан, седница је закључена у 8.30 чаоова увече. Претседаик Деловођа, Беолрадоке Општине, Бож. Л. Павловић, е. р. Милош Савчић, е. р.

о устројству 1-1 надлежности Техничке Дирекције Општине београдске

На осмову чл. 6, 10, 47 и 65 Статута Општине беошрадоке, Суд Општине шрада Београда ороиисује ПРАВИЛНИК о устројству и надлежности Техничке Дирекције Општине београдоке. I. Опште одредбе. Чл. 1. Задатак је Техоичке Дирекције да се стара о 10ВИМ 'пранама технич^ке струке у Беопрадокој Општини: о оројектовању, грађењу и одржа^вању улица и општиноких приступних путева и св!их врста калдрма на њима; о пројектовању, грађењу и одржавању општинских зопрада и о проиионом извођењу ириватиих грађавина.; о одржавању постојећих и грађењу нових мрежа уличне канализациуе и о прописном извођењу нриватне канализацнје; о снабдевању ва>роши добром и довољном количином воде за пиће и за поливање улица; о одржавању ностојећих и изради 1НОВИХ водоводних инсталација и водоводне мреже; о прописном развођењу водовода 1по кућама; о довршењу Каггастра Београда и о одржав&њу катастарских знакова; о :издавању тапија; о регулацији! и нивелацији вароши; о уређењу паркова, окверова и уличеих 'баштица и о пошумљавању. Чл. 2. Све ове послове врши Техничка Дирекција преко својих Одсека'. Чл. 3. Техничку Дирекцију састављају: 1) Управа Техничке Дирекције, 2) Инжињврски Одсек, 3) 'Архитектонсми: Одсек, 4) Канализција, 5) Водовод, 6) Катастар, 7) Одсак за иаркове и пошумљавање. У одсецима има одељака. Чл. 4. На челу Техничке Дирекције стоји Директор оа Помоћником и потребним техничким и административним оеобљем, 1на челу одсека шефови Одсека, однооно УправНик Водовода, а на челу одељака референти.

његовог помоћ-

Чл. 5. Техвичког директора и ника поотдаља Суд. Шефа одсека, односно Управника водовода и референте поставља Суд по саслушању Директора. Остало особље поставља Суд према сталној формацији и потреби, у грамицама буџета по предлогу Техничке Дирекције. Раопоред оообља по одсецима чини директор на предлог шефова одсека. Чл. 6. Техничка Дирекција израђује програм радова који се имају извршав^ати у једној или више година а по добивеном предходном мишљењу појединих одсека и опроводи Суду на конадаа решења и одобрења; она израђује пројекте и предрачуне преко својих одеека, одржава лицитације, извршује колаудациуе и коначне рачуне и подноси их Суду на одобрење. Техиичка Дирекцигја израђује услове техничке, специјалне и опште 1П(реко својих <одсека, како за 1извршење радова тако и за набагаке; стара се да сви општииски објекти буду у исправном стању и добро служе јавним интересима; прибира статистички материјал како о свима новим радовим^а тако и о одржавању и шаље га на даље иекоришћење Статистичком одсеку. Чл. 7. Дужност је ше^фова одсека етарати се: да се поелови у њеховим одсецима правилно и на време опирављају, да врша надзор над особљем својих одоека. Шефови одсека. су референти Директору и подноее му образложене предшге оо разним питањ^има, они шремају нацрт буџета за евоје одсеке и подносе их благовремено Дирекцији у року, који Суд одреди; издају наредбе и упутетва оообљу за поелове који ее тичу њихових одсека. Чл. 8. Шефови одсека реферишу свакодневно Директору ИЛ1И у 'одсуетву Директора његовом Помоћнику 10 текућим пословима у свом одсеку. Директор (или у његовом одсуству његов помоћник) је једипи референт код Суда а шефови одсека само по позиву Суда.