Opštinske novine

Страна 1012

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

исто време поклопце и на суду и на шуберу. Изручивање судова преко овог затварача не мора увек бити механичким путем (челично уже), него то врше и сами раденици. И ови затварачи монтирају се на сандуку за утовар исто онако као и »Еб-Ет« затварачи. смештена је закачка под јаком опругом, о коју се закачи суд, када се приљуби уз плочу „а". Само изручивање бива овако: суд се закачи о копчу онда се он изврће, да се веже поклопац плоче „а" са поклопцем суда, преко мушке и женске копче, и да се суд преко горње закачке приљуби уз плочу „а". Даљим извртањем суда, плоче „а" и „ђ"

Сл. 24. — Суд за затварач , б^аиђсНсИ!" улазе у унутрашњост затварача, а сопствена тежина сметлишта отвара оба поклоцпа и оно се изручује у унутрашњост сандука. Спуштањем празног суда у обрнутом смислу затварач се затвара, и суд се скида са копче Судове за ове затвараче показује сл. 24. И ови затварачи монтирају се на иста мзста на сандуку, као и напред описани. Има још неких затварача, који су, основани на истом принципу, па би овде далеко одвело, ако би се они сви детаљно описали.

»ЗЈаиђсНсМ« затварач, фирме Мисћош и. Со, ВегНп (сл. 23) састоји се из две плоче „а" и „ђ", које се, приликом изручивања, крећу 'између два зида и затварају потпуно унутрашњост сандука. На плочи „а" налази се покретни поклопац са женском копчом за коју се закачиње мушка копча од поклопца суда. На горњој страни плоче „а"

Сл. 23. — Затварач , $1аићсПсћ1"