Opštinske novine

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Стр. 1226

СЛУЖБЕНИ ДЕО:

Рад општинског одбора: ЗАПИСНИК XVIII — Друге редовне седнице одбора Општине београдске одржане 8. јуна 1931 у 6 часова по подне.

Претседавао Претседник г. Милан Нешић. Деловођа г. Божидар Павловић. Потпретседник г. Никола Крстић и кметправник г. Исидор Протић. Од одборника били су присутни г. г. Јов. Дравић, Драгољуб К. Милошевић, инж. К. Букавац, Свет. Гођевац, Бл. Ј. Антонијевић, Јоца Поповић, Никола Ђорђевић, инж. Јован Мисирлић, Петар М. Гребенац, М. Стојановић, Д-р Д. Аранђеловић, Д-р Букић Пијаде, Милош П. Радојловић, арх. Ђура Бајаловић, Д-р Драг. Ђ. Новаковић, Богдан Крекић, Негослав Илић, Милован Ј. Матић, Д-р Мића Анић, Тјеш. Старчевић, А. Фирт, Д-р Страш. Љ. Милетић, Драг. Матејић, Ђ. Попара и Јосиф Фрид. 1. Примања записника прошле седнице одложено је за идућу, пошто још није стигло одобрење г. Министра унутрашњих послова. 2. Деловођа Одбора саопштава, да су се извинили одборници г. г.: Милан Радосављевић, Димитрије Станчуловић, Д-р Љуба Стојановић, Д-р Лазар Генчић, Д-р Александар Леко, Д-р Милорад Недељковић, Трифун Јовановић, Ранко Живковић, Милић Сокић, Шемајо де Мајо и Павле Миљанић. Даље саопштава да је Претседник општине града Нанта у Француској, заједно са општинским одбором изјавио Београдској Општини захвалност на телеграму, упућеном поводом катастрофе путника на броду „СенФилибер". Претседник г. Нешић саопштава да је приликом умножавања дневног реда омашком изостављена тачка: „Одобрење лицитације за израду тротоара". Моли Одбор да због важности овога посла ову тачку стави на дневни ред као тач. 7-а. Одбор је прихватио да лицитације за израду тротоара уђе у дневни ред ове седнице као тач. 7-а. Претседник г. Нешић прочитао је своју молбу, којом моли да му се одобри осуство од 45 дана ради одмора и лечења. Одбор је одобрио Претседнику ово отсуство од 45 дана. 3. По предлогу Суда О. Бр. 16600 Одбор је РЕШИО: Да за време отсуства Претседника и Потпретседника Београдске општине, II Потпретседника замењује у смислу чл. 38. Закона о

Општинама одборник г. Клементије Букавац, који ће са г. Николом Крстићем и г. Исидором Протићем сачињавати општински суд. 4. Код тачке дневнога реда: „Предлог за откуп једног дела земљишта г-ђе Драге Марковић на Дедињу", прочитан је предлог Суда, па је Претседник Г. Нешић дао образложење предлога. У краћој дискусији која се развила учествовали су г. г. Јован Дравић, Милован Матић,; Д-р Драгољуб Аранђеловић, Светозар Гођевац, Петар Гребенац и Д-р Страшимир Милетић,, па је Одбор на предлог Суда ОБр. 16737 РЕШИО: Да се ради извођења радова на даљем уређењу Дедиња откупи од г-ђе Драге удове Марковић део земљишта у величини од 6.000 м 2 по цени од 40.— дин. за један квадратни метар, што укупно износи 240.000,— динара. Исплата ове суме да се изврши на начин предвиђен у решењу О. Ф. Бр. 29735. Издатак пада на терет зајма по текућем рачуну код Општинске Штедионице до 20 милиона динара. 5. На предлог Суда ОБр. 14741 Одбор је РЕШИО: Да се откупи плац г. Милорада Петровића у улици Мајора Илића бр. 3. у површини од 59,22 м 2 за укупну суму од 66.727,50 динара на коју је суму пристао сопственик. Преносне таксе да сноси сопственик. 6. На предлог Суда ОБр. 15670 Одбор је РЕШИО: Да се повећа кредит Дирекцији трамваја и осветлења у суми од Динара 2,300.000,—• на рачун вишкова прихода саме Дирекције трамваја и осветлења у 1931 год. Ово решење доставити г. Министру финансија на одобрење. 7. Код тачке дневнога реда: „Одобрење накнадног кредита за извршене радове на огради око Новог Гробља", прочитан је предлог Суда, па је Претседник г. Нешић дао потребна објашњења. У дискусији су учествовали г. г. Светозар Гођевац, Јован Мисирлић и Петар Гребенац, па је Одбор на предлог Суда ОБр. 16568 већином гласова (против г. г. Д. Милошевић, С. Милетић, П. Гребенац и М. Стојановић).