Opštinske novine

Стр. 4

ОПШТИНСКЕНОВИНЕ

НАРЕДБА ГОСПОДИНА ПРЕТСЕДНИКА О ПРИПРАВЉАЊУ СЛУЖБЕНОГ МАТЕРИЈАЛА ЗА „ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ" Изменама у „Правилнику о издавању и уређивању „Београдских општинских новина" од 28 децембра 1931 год. предвиђено је да службени орган „Београдске општинске новине" од јануара 1932 г. излазе једанпут недељно као службени лист и једанпут месечно у облику научно-репрезентативног часописа. Недељне општинске новине садржаће искључиво службени материјал Београдске општине и државних власти, нарочито надзорних. У њима се морају редовно публиковати записници одборских седница, сва решења, одлуке, расписи и наредбе општег карактера Суда О. Г. Б., званични месечни извештаји општинских одељења о њиховом раду и пословању, одлуке општинског одбора, као и појединих одборских стручних секција, сва службеничка постављења и персоналне промене, недељни индекс пијачних цена у Београду, статистичка извешћа, сви извештаји санитета; затим закони, уредбе и правилници, које пропишу државне влаети а у вези су са радом Београдске општине као и статуте и правилнике које пропише сама општина, сви службени општински огласи за оферталне и усмене лицитације и сав остали службени материјал о званичним радњама Суда, Одбора и Општине града Београда, који се према природи ствари или с обзиром на интересе општине или грађана или најзад, према одредбама закона о рачуноводству, имају службено обнародовати. Шефови свих одељења дужни су подносити месечне извештаје о раду својих одељења. Ови ће се извештаји званично публиковати у „Општинским новинама" са свима статистичким подацима. Званични материјал Београдске општине који изађе у „Општинским новинама" имаће облигатеран карактер пуне службености.

Службени огласи Општине београдске објављиваће се од 1 јануара 1932 год. једино у службеном недељном листу општине. Да би се спровеле у живот ове измене у Правилнику о уређењу Општинских новина на основу чл. 103 Закона о општинама НАРЕЂУЈЕМ: Да директори свих одељења и шефови свију отсека Општине београдске имају сав горњи службени материјал, одређен за публиковање у недељном службеном листу, увек благовремено приправити и доставити уредништву, како би оно имало довољно времена за сређивање и уређивање листа. Службени материјал чија природа и врста није хитна, односно није везана за рок мора се предавати уредништву четири дана пред излазак листа, а онај материјал који је хитан и везан за временски рок —• као што су службени огласи и слично —- мора се предавати уредништву најдаље на један дан пре изласка листа и то преко хитне експедиционе књиге на потпис уреднику или од њега овлашћеном лицу. Службене општинске новине излазиће сваког четвртка по подне, а месечна ревија часопис сваког двадесетог у месецу. Одељак за штампу Кабинета Суда О.Г.Б. добио је наређење да за сваку одоцнелу или непослату службену публикацију поднесе реферат Општинском суду на основу кога ће се одговорно лице узети одмах на одговор. Директри, шефови отсека и појединих канцеларија водиће рачуна о извршењу ове моје наредбе и примиће исту на потпис у препису. Претседник Београдске општине Инж. Милан Нешић с. р. Општина Града Београда Оптпте Одељење 0. Бр. 33718 од 30 децембра 1931 год.

Пра твилник о издавању и уређивању „Београдских општинских полина"

Овим се службено обнародује Правилник о издавању и уређивању „Београдских општинских новина" од 12 јула 1929 године са изменама и допунама истог од 28 децембра 1931 године. Измене и допуне у правилнику, које је Суд О. Г. Б. на седници од 28-ХП-1931 прописао решењем 0. Бр. 33824, 1931, штампане су курзивом. На основу чл. 94 и 118 Закона о општинама од 5. јуна 1903 год., чл. 3 Закона о изменама и допунама у Закону о општинама од

12 фебруара 1929 као и чл. 2 Закона о изменама и допунама у Закону о општинама од 11 марта 1929 год., Суд Општине града Београда прописује овај ПРАВИЛНИК О ИЗДАВАЊУ И УРЕЂИВАЊУ „БЕОГРАДСКИХ ОПШТ. НОВИНА" Чл. 1. „Београдске општинске Новине", које излазе у Београду од 1883 год., остају и даље званични орган општине града Београда.