Opštinske novine

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Стр. 19

Службене објаве и огласи:

Прописи о рекламама у Београду У атару Општине града Београда, сходно пропису Т.Бр. 405, 405-а и 405-6 таксене тарифе, забрањено Је лепљење, истицање и приказивање свију врста реклама без претходног одобрења Општинског суда и уплате одређене таксе. Да би се лепљење, истицање и приказивање реклама у Београду могло да врши онако, како то захтевају естетски прописи и интереси лица и предузећа, која желе да се користе рекламом, као и да би се спречило истицање реклама на дрвећу и бандерама, Општински суд одредио је да посао око афиширања и издавања дозвола за истицање и држање реклама обавља, почев од 1 јануара 1934 године, Рекламни отсек при Таксено-привредном отсеку -— Узун Миркова ул. бр. 1. Лепљење и истицање сталних и несталних реклама, отштампаних на хартији, дозвољава се само на општинским рекламним објектима уз наплату таксе по Т.Бр. 405 и 405-а таксене тарифе и накнаде за рад на лепљењу и искоришћавању рекламних објеката. Дозвола за истицање и држање сталних реклама на приватним објектима могу се издавати по наплати прописне таксе. О предњем се обавештава грађанство с напоменом, да ће се у случају, ако се нађе излепљена, истакнута или приказана реклама без одобрења Суда и плаћене таксе, бити осуђен сопственик зграде — објекта на коме се реклама налази, на плаћање казнене таксе у троструком износу од редовне таксе. Овом казном казнић^ се и лице односно прдузеће, за чији је рачун вршено рекламирање. Из Суда Општине града Београда, 1 јануара 1934 год., О.Ф.бр. 33 у Београду. \—Џ

Измена регулације у Војвођанској улици На 15 дана после изласка овог огласа, Суд Општине београдске изложиће у благајничком холу партера зграде Општинског суда, Узун Миркова ул. бр. 1, измену регулације у Војвођанско'ј улици, код Основне школе, по плаво уцртаним линијама у плану. ГТланови ће бити изложени увиду месец дана по истеку јавног увида, иначе се оне неће узимати у обзир. Решено у Суду Општине београдске на дан 3 јануара 1934 год., Т.Д.Бр. 39754/33. Сходно §§ 8 и 12 Грађевинског закона примедбе ће примати Техничка дирекција, Одељак за регулациони план, зграда Техничке дирекције Општине београдске, Књегиње Љубице ул. бр. 1.

Измена регулације око улица за мост Краља Александра I Пошто је одлуком Одбора Општине београдске усвојена измена регулације око улаза на мост Њ. В. Краља Александра I, како је то у плану плавом бојом означено, то на основу §§ 9 и 12 Грађевинског закона, Суд Општине београдске изложиће, 15 дана после изласка овог огласа, у благајничком холу партера зграде Општинског суда, Узун Миркова ул. бр. 1, ову измену регулације. Планови ће бити изложени увиду 20 дана. Заинтересовани имају поднети приговоре најдаље 15 дана по истеку јавног увида. После тога рока поднети приговори неће се узимати у обзир. Сходно § 9 Грађевинског закона приговори су допуштени једино: 1) У погледу кршења законских прописа око поступка, и 2) У погледу угрожавања јавног интереса од стране општинских власти. Приговоре ће примати Техничка дирекција, Одељак за регулациони план, зграда Техничке дирекције Општине београдске, Књегиње Љубице ул. бр. 21.

Затварање Врањске улице и отварање пасажа од улице Светомира Николајевића до улице Краља Алексаидра На 15 дана после изласка овог огласа, Суд Општине београдске изложиће у благаЈ - ничком холу партера зграде Општинског суда, Узун Миркова ул. бр. 1, измену регулације затварања продужења Врањске улице између улица Војводе Бабунског и Неготинске, као и отварање нове улице — пасажа од ул. Светомира Николајевића до ул. Краља Александра, по плаво уцртаним линијама у плану. Планови ће бити изложени увиду месец дана. Заинтересовани имаЈ 'у поднети примедбе најдаље у року од 15 дана по истеку јавног увида, иначе се оне неће узимати у обзир. Решено у Суду Општине београдске на дан 3 јануара 1934 год., Т.Д.Бр. 32002/33. Сходно §§ 8 и 12 Грађевинског закона примедбе ће примати Техничка дирекција, Одељак за регулациони план, зграда Техничке дирекције Општине београдске, Књегиње Љубице ул. бр. 21.

Измена регулације Шуматовачке улице Пошто је одлуком Одбора Општине београдске усвојена измена регулације Шуматовачке улице како је то у плану плавом бојом означено, то на основу §§ 9 и 12 Грађевин-