Opštinske novine

Стр. 172

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

гућност да се те најнужније потребе задовоље. | |у{&! Г. Ћорђе Грбовић замолно је да се предвиди пола милиона динара за изградњу канала кроз Кичевску улицу и улицу Престолонаследника Петра, јер је тај канал насушна потреба за здравље грађана са Пашиног Брда, Г. ЖивКо Костантиновић захтевао је да се из партије за пијаце издвоји једна сума за преуређење пијаце у Палилули, и да партија која гласи ,,3а уређење и проширење пијаце на Зеленом венцу као и за довршење постојећих пијаца" измени и да гласи „За уре ђење постојећих пијаца". Г. Богдан Крекић захтевао је да се партија за зеленило и пошумљавање Београда смањи и да се уштеда употреби за калдрмисање београдских улица, јер Београд има 400 некалдрмисаних улица, у којима се грађани даве. Г. Милан Стојановић предложио је да се партија 24 позиција 1 у којој је предвиђен кредит за хонорарно особље, брише будући да Техничка дирекција може са половином свога особља да обавља послове и онда када би до максимума развила своју активност. Г. Миливоје М. Т. Стефановић истакао је да у овојм буџету не треба чинити никаква повећања јер грађани неће бити у стању да подносе ни ово колико је предвиђено у буџету. Када се буде донео статут, а с тим у вези извршила и реорганизација општинске службе, Општина ће бити у могућности да из уштеда које се на тој страни буду учиниле повећа поједине партије у погледу материјалних издатака, а нарочито издатака за радове на уређењу и подизању Београда.

Г. Јеремија Протић као известилац Буџетске комисије, одговорио је на поједине примедбе и предлоге господе већника стављене код предлога буџета Техничке дирекције. За овим је примљена глава VI — Техничка дирекција онако како је предложена. Прочитана је глава VII — Пенсије и обавезе по специјалним законима и примљена са допуном:, да се код партије 27 унесе позиција 2 са 50.000,— динара за администрацију Пенсиоиог фонда. Прочитане су и примљене главе ^Ш-Буџетски резервни кредитл и IX — Дотације Управи водовода. Прешло се на претрес предлога буџета приохда, па су прочитане и примљене: Глава 1 — Дажбине, глава II — Таксе и глава III — Имовина. Прочитана је глава IV — Санитетске таксе, гробљанске таксе, технички објекти и услуге, па је ова глава примљена са изменом код партије 6 позиције 7, која је повећана са 136.000.— динара, за коју су суму повећани и расходи. Прочитане су и примљене: глава V Капитал, глава VI — Разни приходи, глава VII — Непредвиђени приходи и глава VIII Градска привреда. Претседник I. Влада Илић закључујући •седницу, објавио је да је Градско веће на овој седници усвојило предлог буџета расхода Опште управе за 1935/36 годину и предлог буџета прихода Опште управе за 1935/36 годину.

Градоки већници: Инж. Милан Нешић, с. р. Миливоје Благојевић, с. р

Оверавају:

Седница је закључена у 8.45 часова увече. Прехседник Градске општине, Влада Илић, с. р.

ЗАПИСНИК XI редовне седнице Градског већа Општине града Београда одржане 13 марта 1935 године у 6 часова по подне

Седница је одржана са овим дневним редом: 1. — Саопштење. 2. — Предлог за давање мишљења о обављању димничарског посла у Бзограду. 3. — Предлог за претплату Градског поглаварства у Београду на лист „Наша Крила". 4. — Предлог за исплату 42.418,— динара из Земунског грађевинско-регулационог фонда. 5. — Предлог за издавање условног уверења за пријем у чланство Општине града Београда г. г. Некора Константина, Куцај К. Николаја и др. 6. — Предлог буџета за 1935/36 годину.

Позив је достављен свима већницима. Седници су присуствовали градски већници г. г. Павле Кара-Радовановић, Владислав Ст. Анђелковић, Др. М. Станојевић, Јов. Гавриловић, М. У. Благојевић, Аца Динић, Мик. Ђ. Николић, Мих, Смиљковић, Жива Лудошан, Милија Станковић, Јоца Живковић, Алимп. Сеничић, Дим. Н. Нешковић, Ж. М. Костантиновић, Арх. Ђура Бајаловић, Соломон А. Коен, Лзуб. Лавадиновић, Д. Хохнер, Живко Правдић, Стев. Милутиновић, Ђорђе Грбовић, Ђуро Жигић, Мил. Мишковић, Мил. К. Цветановк ,, С. Драгутиновић, Т. Живојиновић, Др. Лав Брандајс, Милан К. Јеремић,