Opštinske novine

Стр. 240

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Удружење је дужно, да на овом земљишту озида станове по одобреним плановима у року за три године, рачунајући од дана закључења уговора. Државина. земљишта до подизања станова остаје Општине града Београда. Удружење је дужно, да на име кирије за ово земљиште плаћа Општини београдској по 150. дин. годишње, унапред, а најдаље до априла месеца дотичне године, колико износи данашња пореза на ово земљиште. У колико се ова пореза буде изменила, цена закупа ће се одредити тако, да одговара висини порезе. Ако Удружење у року од три године не озида све предвиђене објекте у плану, онда ова одлука губи своју важност и Општина може располагати са овим земљиштем како буде нашла за сходно. Удружење ће уживати ово земљиште у границама горњег рока, а по истеку истога право уживања закупа земљишта продужиће се и даље ако то буде Удружење затражило и ако се тадања општинска управа са гим сагласи. Ако ово право уживања и закупа ие буде продужено, подигнуте зграде на земљишту припадају Општини која ће примити неисплаћене ануитете код Државне хипотекарне банке и то без икакве накнаде Удружењу. Удружење може да задужи ово имање код Државне хипотекарне банке по одобрењу Градског већа Општине Београдске, само до износа од 50"/о вредности згр:аде и земљишта. На случај неуредног плаћања ануитета Општина је овлашћена да одузме зграде и пре истека горњег рока од 50 година без икакве накнаде Удружењу. Порез на земљиште плаћаће Општина, а све остале таксе и дажбине, у колико би их било, плаћаће Удружење. Таксу за уговор плаћа Удружење.

12

На предлог Претседника О.Бр. 10669 Градско веће је Одлучило: Да се Грађевинском предузећу Ограп инж. Швејкара из Београда, призна и исплати сума од 19.887,85 дин., на име 6°/о интереса због неблаговремене исплате окончаног рачуна за калдрмисање треће партије радова из 1931 год (Крагујевачки друм и Његошева ул.) које је извршило ово предузеће на основу решења Т.Д.Бр. 16478 од 10-У1-1931 г. и одлуке О.Бр. 14754 од 17 јуна 1931. Да се исплата ове суме има предвидети као обавеза из ранијих година у буџету за 1936/37 годину.

13

На предлог Претседника О.Бр. 12022 Градско веће је Одлучило: Да се исплати сума од 12.350,50 дин. г. Благоју Недићу, као накнада за извршење преправака у његовој згради у Француској ул, Бр. 28, која је била узета у закуп за смештај мешовите грађанске школе. Преправке у овој згради, према закљученом уговору, дужна би била Општина да изврши, али је сопственик ослободио Општину те обавезе, пошто је пристао да му се накнада да у новцу. Исплата да падне на терет парт. 25 поз. 10 буџета расхода за 1936/37 годину. 14 На предлог Претседника О.Бр. 11612 Градско веће је Одлучило: Да се за приређизање дечјег вашара :у корист Фонда за подизање сталних дечијих летовалишта одобри Социјалном одбору општинско земљиште на Таш-Мајдану заједно са пећинама и део земљишта на Таш-Мајдану од цркве Св. Марка до гараже У.Г.Б, у међуврмену од 20 маја до 10 септ. 1936 год. и то бесплатно, с тим да се са овога земљишта има уклонити и пре рока, када општини буде загребало ради изградње и регулације. 15 Гачка дневног реда: „Предлог за продају Министарству војске и морнарице општинског градилишта у Земуну за официрске станове" повучена је с дневног реда проучавања. 16 На предлог Претседника О.Бр. 11634 Градско веће је Одлучило: Да се за смештај VI кварта У.Г.Б. узме у закуп зграда Војислава Доганџића, постојећа у ул. Вразовој бр. 6 у којој се и сада налази кварт VI, под следећим условима: Општина града Београда има да плаћа закуподавцу Војиславу Доганџићу на име кирије по 4.300 дин. месечно унапред, а обострани је отказ закупа на два месеца пре истека уогвореног рока. Овај закуп почиње тећи од 1 маја 1936 г. и траје до 1 маја 1938 год. Остали услови обухваћени су у одлуци Ф.Бр. 19138/36.