Opštinske novine

ОГГШТИНСКЕ НОВИНЕ

Стр 59

На предлог Претседника О.Бр. 299 Градско веће је Одлучило: Да се расходује 30 комада шињела, 63 ком. блуза, 64 ком. панталона и 34 ком. капа, који се [н алазе у магацину Дирекције трамваја и осветљења и које је саобраћајно особље вратило као сасвим дотрајало а није више за употребу.

85

Тачка дневног реда: „Предлог за усвајање Правилника за наплату регулационог доприноса" повучена је ради проучавања.

86

Па предлог Претседника О.Бр. 36895/36 Градско веће је Одлучило: Да се усвоји Правилник о таксама за употребу јавних уличних канала у Земуну, како га је редиговао Градски одељак у Земуну, допуњен примедбама Техничке дирекције.

87

На предлог Претседника О.Бр. 2723 Градско веће је Одлучило: Да се у смислу § 107 Закона о градским општинама за чланове дисциплинског суда I степена за 1937 годину изаберу: За чланове: 1. — Мил. Благојевић 2. — Др. Лав Брандајс За њихове заменике: 1. — Мориц де Мајо 2. — Љуб. Стефановић 3. — Никола Стојановић. 4. — Др. Слободан Живановић.

Тачка дневног реда: „Предлог за избор чланова Грађевинског одбора за Београд за 1937 год." повучена је.

89

Тачка дневног реда: „Предлог за избор чланова Грађевинског одбора за Земун за 1937 год." повучена је.

90

На предлог Претседника О.Бр. 2724 Градско веће је Одлучило: Да се образује комисија већника, која ће извршити избор присутника за квартове, одељења и комесаријата Управе града Београда за 1937 годину, у коју да уђу г.г. Душан Михајловић, Марко Радовић, Милорад Крстић, Спасоје Тајсић, Алимпије Сеничић и Ђорђе Попара.

91

На предлог Претседника О.Бр. 36538/36 Градско веће је Одлучило: 1. — Да у Управу новооснованог фонда противу туберкулозе, при Општинској штедионици и Заложоном заводу, уђу г.г. Др. Љуба Стојановић, Др. Јован Мијушковић, Милан Мишковић, Др. Тихомир Симић и Др. Мита Поповић, градски већници, чланови Санитетског одбора. 2. — Да се као дотација Београдске општине за 1936/37 год. дотира Фонду противу туберкулозе сума од 100.00О,— дин.

92

На предлог Претседника О.Бр. 2556 Градско веће је Одлучило: Да у нову Управу Пензионог фонда Општине Београдске, пошто је досадашњој управи истекао трогодишњи мандат, поред претседника Општине, који је на основу Правила о пензионом фонду и претседник фонда, уђу као чланови управе: Г. Божидар Павловић, деловођа Градског већа Г. Боривоје Антоновић, в. д. директор Судског одељења Г. Љубомир Николић, шеф Главног књиговодства Г. Драг. Миленковић, шеф Катастра Г. Живојин Пандуровић, шеф Таксеног отсека.