Opštinske novine

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Стр. 91

МЕСЕЧНИ И НЕДЕЉНИ ИЗВЕШТАЈ о најнижим, највећим и просечним ценама пољопривредних проиввода, колонијалне робе,

домаће стоке равног материјала и радничких надница на београдском тргу у месецу јануару од 1-1 до 31-1 1940 године и од 7-Н до 13-И 1940 године

Просечна цена

Просечна цена

В Р С Т А

Мера

у динарима

В Р С Т А

Мера

у динарима

2 нед.

месеч

2 нед.

мес<-ч.

Жито

Патлиџан црвени

1 кгр.

Пшеница

100 кгр.

905 —

2П2.18

Патлиџан пиави

1 ком.

■ .

Раж

177 50

176/25

Паприка љута

100 ком.

6*.—

3.50

Јечам

! 77 50

178." 2

„ туршијара

»»

—.—

—.—

Овас

17^.50

178 12

„ бабура

ш

Кукуруз у зрну

125.-

130.-

Краставци

_.

* у клипу

—.—

—.—

Ротквице

1 веза

Брашно и хлеб

Роткве

1 кгр,

2,75

2*62

Брашно пшенично Но. 2

1 кгр.

3-

3.-

Воће

Но. 1

3 2^

3.25

Јабуке

1 кгр.

9.-

7.62

„ „ бело

3.75

3.75

Крушке

8 25

6 45

„ „ кукурузно

2.—

2.-

Брескве

»»

—.—

' —.

Хлеб пшенични црни

3 25

3.2=»

Кајсије

ф

* * бели

3.75

3.75

Трешње Вишње

»»

Месо

Јагоде

»»

—.—

Говеђина

1 кгр.

12.—

12.—

Малине

»»

—.—

жива мера

100 кгр.

437.50

48*.37

Грожђе

»»

—.—

—.—

Телећина

1 кгр.

20 —

19 87

Шљиве ранке

»»

—.—

—.—

„ жива мера

100 кгр.

775.-

712 ••>()

Шљиве јесење

»»

- . -

—.

Јагњећина

1 кгр.

27 —

36 50

Шљиве сушене

,,

6 50

8.—

„ жива мера

100 кгр.

9?5.—

—.

Лубенице

1 ком.

—.

—.—

Овчетина

1 кгр.

12.—

11.62

Диње

,,

—.—

—.—

* , жива мера Свињетина

100 кгр.

—.

Мушмуле

1 кгр.

3.-

5.47

1 кгр.

15 50

15.-

Ораси без љуске

24. -

24.75

, жива мера

100 кгр.

830.

8-0.-

Ораси са љуском

87>

8.50

Свињско сушено

1 кгр.

20.-

18.'2

Кестен

8.25

8.2-

Кобасице

23.'0

25.50

Смокве свеже

»

—.—

-

Шваргле и чварци

12 50

13.

суве

,,

14.—

13 62

Пршута

39.50

4Ј.37

Лимун

1 ком.

1 25

1 21

Салама

38.—

38.

Банане

,,

225

2.21

Шунка кувана

42.50

42.37

Неранџе

,,

2.50

2.50

Шунка некувана Сланина сирова

24.25 16. -

25.50 16.31

Колонијална и друга роба

* сува

23 —

22.5 >

Шећер у коцкама

1 кгр.

15.—

15.—

* ужичка

34 75

33.6?

„ у кристалу

»

13 -

13.—

Маст свињска

16 71

17.81

У праху

,,

15.—

15.-

Сало

17.—

17.33

Кафа сирова

»»

86.-

86.-

Лој топљен

17 -

15 33

пржена

,,

100.—

100.—

* нетопљен

12.5'

13.12

Шећер жути Со млевена

"

24.2.75 24.2.75 Риба

Бибер крупан

45.—

45.-

Шаоан

1 кгр.

14.50

14.12

Бибер ситан

,,

50 —

50.—

Сом

24.7^

25.31

Паприка млевена

»»

40,—

40,-

Кечига

55.43

Гершла

11.-

11.—

Смуђ

32^0

31.06

Фида

»»

8 50

НЈ0

Пастрмка

21 2">

22 62

Макарони

»

13. *Ч)

13.50

Штука

17.50

17.31

Криз

»»

4 50

4.50

Бела

5.50

7.62

Бадем са љуском Бадем без љуске

»» »»

22.50 52.—

22.50 52.-

Млеко

Лешник са љуском

»»

18 -

IX.

Млеко кравље

1 лит.

2.75

2.75

Лешник без љуске

»»

43 -

43.

Млеко овчије

- .—

—.—

Ванила у шипкама

775 —

77\-

Млеко кисело

1 крг.

7 —

7.-

Ванила у праху

»»

.200.—

1200.—

Масло (путер)

41.50

38.43

Пиринач

12.-

12.«—

Масло топљено

:-6. -

31 >7

Урма

»»

.<2 50

5 9 .50

Кајмак

25-

24.87

Мак

22 -

22.—

Сир обичан

11 50

13.-

Чај

»»

200.—

200.-

„ сомборски

22.50

20.25

Цигура

»»

19.-

19.-

„ качкаваљ

'2 50

21 87

Цимет у шипкама

»»

90,—

90. -

„ трАпист

30 -

28.25

Цимет ситан

10\—

101.-

„ ементалер

ЗЈ.50

29.50

Грожђе суво Какао

»

15.70.- 1570.— Поврће

Чоколада

;;

69 —

69.-

Пасуљ

1 кгр.

5.75

6.18

Зејтин за јело

1 лит.

28 -

28.

Боб

20.—

Сирће винско

»»

6 50

6.50

Сочиво

10.-

9 25

Есенција

50.-

50.-

Грашак у зрну млад

—.—

Мед

1 кгр.

19.-

19.-

Грашак у зрну зрео

10 50

11.

Восак

60.-

»0.—

Кромпир стари

2.37

1.87

Пекмез од шљива

м

8 -

8.-

Кромпир нови

—.

Свеће воштане

;;

72 50

72.50

Лук црни

1.87

1.87

„ стеаринске

-

З г . -

35 -

Лук бели

7 75

6 25

„ парафинске

и

З ч .'о

33 50

Лук прази

1 веза

2.—

1-46

Сапун за умивање

1 ком.

10.50

10.'»0

Боранија

1 кгр.

- . -

Сапун за рубље

1 кгр.

12.50

12.50

Бундева

1 ком.

7.37

8.31

Сумпор у шипкама

8.-

8.-

Тиквице

1 кгр.

—.—

Сумпор у праху

м

8.-

8.—

ИЈаргарепа

4 50

3 93

Сода камена за рубље

3.-

3.—

Купус сладак

4.25

3.33

Сода масна за сапун

»»

10.-

10.-

Купус кисео

З.Ч)

3.21

Плави камен

8 -

8.-

Спанаћ

6. -

825

Маст за обућу

1 ком.

5 75

5.75

Рен

8.^0

9.06

Шпиритус рафиниран

1 лит.

52,-

5°.—

Цвекла

3. 0

2.81

Шпиритус за гориво

;2 -

10.-

Кељ

4.25

1.Х7

Петролеј

»9

7 -

7.-

Келераба

1 веза

3.75

3 06

Бензин

8.25

о. г 5

Карфиол

1 ком

6.—

6 06

Квасац

1 кгр.

38 -

38.-

Зелен за супу

1 веза

4 -

3 9^

Лорбер

15. -

15 —

Першун

1 5)

—.87

Маслине

18 -

18 —

Мирођија

1 —

— 75

еур 1

43

43.—

иелео

1 кгр,

4.—

5 25

Сардина

1 кут.

16.75

16.7о