Opštinske novine

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Стр. 143

Службене објаве и огласи

ОДЈ1УКЕ Г. ПРЕТСЕДНИКА: Одлука о извршењу казни за неуредност службеника Општине града Београда Г. Претседник градске општине под I Бр. 5559 од 1 марта 1939 године донео је следећу одлуку: „Да се нзрицање казне за неуредности службеника Оптнтине града Београда врши на следећи начин: 1. Потгшсати претседник задржава право изрицања казне за неуредности над директорима, помоћницима директора, шефовима служби, шефовима отсека и референтима. 2. Изрицање казни за неуредности над осталим олужбеницима, подразумевајући овде и хонорарне и контрактуалне службенике, као и дневничаре, преноси се на директоре односних одељења и дирекција и то на: г. г. Павловића Божидара, Вукићевића Милоша, Петровића Р. Драгољуба, Давидовића Др. Угљешу, Каличанина Илију, Вујовића Марјана и Швабића Лазара. 3. Казне за неуредности одмераваће се према Закону о чиновницима, а не по досадашњим градским статутима. 4. Градском дисциплинском суду достављаће се изјављене жалбе на одлуку о казни само за разврстане службенике, а не и за хонорарне и контрактуалне службенике и дневничаре. 5. О казнама службеника I и II категорије, противу којих је изјављена жалба, директори ће ме обавештавати ради знања пре но што акта упуте Градском дисциплинском суду." Предња се одлука доставља ради знања и даљег управљања с тим, да се иста објави V Општинским службеним новинама у првом наредном броју. Опште одељење I Бр. 5559 2 марта 1940 год. у Београду. Право изрицања казни за неуредности службеника Градског одељка у Земуну. Г. Претседник Градске општине под I Бр. 5630 од 1 марта 1940 године донео је следећу одлуку: „1. Да се моја одлука I Бр. 5559 од 1 марста 1940 године у свему примени и на службенике Градског одељка у Земуну. 2. Право изрицања казне за неуредности службеника Градског одељка у Земуну, означених у тач. 2 одлуке I Бр. 5559 преносим на г. Антоновића Боривоја, директора — старешину Градског одељка у Земуну.

Право изрицања казни за неуредности над старешином Одељка задржавам за себе." Предња одлука доставља се ради знања и даљег управљања с тим, да се иста објави у Општинским службеним новинама у првом наредном броју. Опште одељење I Бр. 5630 2 марта 1940 године у Београду. Одлука о изрицању казни за неуредности код N службеника Градске болнице Г. Претседник Градске општине под I Бр. 5631 од 1 марта 1940 године донео је следећу одлуку: ,,Да се изузетно од тач 2 моје одлуке I Бр. 5559 од 1 марта 1940 године изрицање казни за неуредности над службеницима Градске болнице, подразумевајући овде све службенике побројане у. овој тачки, преносе се на в. д. управника Градске болнице г. Илића др. Синишу. У свему осталом одлуке I Бр. 5559/40 примениће се на службенике Градске болнице." Предња одлука досгавља се ради знања и даљег управљања с тим, да се иста објави у Општинским службеним новинама у првом наредном броју. Опште одељење I Бр. 5631 2 марта 1940 год. у Београду. Одлука за изрицање казни за неуредности над службеницима Управе градске трошарине

Г. Претседник градске општине под I Бр. 5629 од 1 марта 1940 године донео је следећу одлуку: ,,Да се изузетно од тач. 2 моје одлуке I Бр. 5559 од 1 марта 1940 године изрицање казни за неуредности над службеницима Управе градске трошарине, подразумевајући овде све службенике побројане у овој тачки пренесе на управника Градске трошарине г. Јовановића Милана. У свему осталом одлука I бр. 5559/40 примењиваће се и на службенике Управе градске трошарине." Предње се одлуке дсотавља ради знања и даљег управљања с тим, да се иста објави у Општниским службеним новинама у првом наредном броју. Опште одељење I Бр. 5629 2 марта 1940 год. у Београду.

*7